Een goed deurslot kopen
Spread the love

Een goed deurslot is belangrijk om zowel je gezin en je eigendommen te beschermen tegen diefstal. Een goed deurslot is betrouwbaar. Inbrekers zijn altijd op zoek naar nieuwe en makkelijkere manieren om ons huis binnen te komen. Verouderde sloten bieden te weinig bescherming. Er zijn veel soorten deursloten en het is niet eenvoudig om de juiste te kiezen. Een goed deurslot kopen is niet goedkoop, maar betaalt zich op korte termijn terug. Inbrekers zijn duurder dan een goed deurslot. Verouderde sloten die weinig of geen beveiliging bieden, vergoed je verzekering niet. Bespaar bij het kiezen van je deurslot(en) zeker niet op kwaliteit. Dat zal je later zuur opbreken. 

Deze deursloten geven je maximale veiligheid

Hoe kies je een goed deurslot?

Er zijn zoveel soorten deursloten dat het niet eenvoudig is om te kiezen. Verouderde sloten bieden onvoldoende bescherming. Een goed deurslot kopen is meestal niet goedkoop, maar betaalt zich op korte termijn terug. Inbrekers kosten meer dan een goed deurslot. Een inbraak met een verouderd slot dat weinig of geen beveiliging biedt, vergoedt uw verzekering niet.

Kies je naast veiligheid voor gebruiksgemak? Dan kies je toch slimme deursloten!

Een goed deurslot kopen met een keurmerk

Is je deurslot aan vervanging toe, of wilt je je u gezin en eigendommen zoveel mogelijk beschermen tegen inbrekers? Kies dan altijd voor een slot met het SKG-keurmerk. Ze voldoen aan de strengste veiligheidsvoorwaarden. De sloten worden uitgebreid gecontroleerd op hun veiligheid in een speciaal uitgerust laboratorium. Deursloten met twee sterren geven een uitstekende beveiliging voor doorsnee huizen. Heb je bijvoorbeeld dure kunstwerken in huis of wil je je bedrijf beschermen? Dan kies je het beste voor een slot met het viersterren SKG-keurmerk.

Een goed deurslot kopen met de juiste afmetingen

De maat van je nieuw deurslot is belangrijker dan je denkt. Sloten met de juiste maat zijn eenvoudig te installeren en bieden een betere beveiliging. Een goed slot steekt niet meer dan drie millimeter voorbij de buitenkant van het deurslot.

Met dit handig accessoire maak je van een klassiek deurslot een slim slot!

Een goed deurslot kopen met de beste prijs-kwaliteitverhouding 

Bezuinig nooit op de kwaliteit van je deursloten. De goedkoopste sloten kies je beter niet. Ze bieden vaak weinig of geen beveiliging. Kies de voordeligste sloten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo bespaar je op je budget, heb je nog goede deursloten en heb je toch geld over voor extra beveiliging.

Een goed deurslot kopen: Cilindersloten met gelijksluitende sloten

Cilindersloten met gelijksluitende sloten kun je openen en sluiten met dezelfde sleutel, en zijn een goede keuze. Ze zijn niet alleen handig in gebruik, maar zijn ook voorzien van een SKG-keurmerk.

Bijzetsloten en nachtsloten

Wil je maximale veiligheid in huis? Kies dan voor sloten met meerdere slotpunten. Je plaatst ze best niet zelf. Met een vakman ben je zeker dat ze goed geplaatst zijn. En mocht er toch iets verkeerd gaan kun je altijd beroep doen op de wettelijke garantieperiode. Nachtsloten zijn ook uitstekend als bijzetslot. Bij het bijzetsloten heb je geen extra deurbeslag meer nodig.

Sloten met gevaarfunctie

Deuren met deze extra veiligheidssloten kun je maar alleen openen als er geen sleutel in het slot zit. Ze zijn vooral handig leuk voor senioren die alleen wonen. Met zulke sloten kunnen de hulpverleners altijd binnen. Redders kunnen op elk moment binnenkomen.

Een goed deurslot kopen: Meerpuntssluiting

Een SKG-goedgekeurd meerpuntssluiting is een extra veilige en praktische versie van het klassieke insteekslot. Het telt drie tot vijf sluitpunten,  verdeeld zijn over de hele lengte van de deur. Ze bestaan in meerdere uitvoeringen. Naast hun hoge veiligheid zijn ze gebruiksvriendelijk en hebben ze geen deurbeslag nodig. Een nieuwe meerpuntssluiting plaatsen is het werk van een vakman.

Het espagnolet

Dit type deurslot kan meestal alleen van binnenuit worden gesloten. Ze worden voornamelijk gebruikt voor balkon- en tuindeuren en werken met afsluitbare of ontgrendelbare deurkrukken. We maken hierbij onderscheid tussen inbouw- en opbouw espagnoletten. Een inbouwespagnolet zit verborgen in de deur, terwijl een opbouwespagnolet er bovenop ligt. Een ingebouwde espagnolet loopt over de gehele lengte van de deur, soms gedeeltelijk over de bovenkant, onder- of achterkant en achter, en heeft meerdere sluitpunten, variërend van twee tot tien.

Een opbouwespagnolet

Dit deurslot bestaat uit twee over de hele lengte van de deur lopende stangen die bediend worden met een hendel of kruk. De twee sluitpunten zitten in of op de beide deurdorpels.
Dit type espagnolet bestaat in verschillende uitvoeringen en kun je makkelijk zelf plaatsen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole