De beste zonnebril
Spread the love

De beste zonnebril is onmisbaar om je ogen te beschermen tegen de schadelijke uv-stralen van de zon. Tijdens het zonnen besteden we veel aandacht aan de gezondheid van onze huid. Dat is zeker een goed idee, maar onze ogen verdienen ook de nodige aandacht. Ze zijn gevoelig voor zonlicht. Zeker voor de uv- stralen, want die zijn schadelijk voor onze ogen.

Maar wat is de beste zonnebril voor maximale bescherming van onze ogen? 

Een goede zonnebril filtert zoveel mogelijk de schadelijke uv- stralen van de zon. Dat beschermt je tegelijk voor mogelijke verblinding. Een zonnebril kies je dus lang niet alleen omdat hij in het modebeeld past.

De beste zonnebril met de juiste kleur glazen

Een goede zonnebril met een maximale bescherming van je ogen, heeft de juiste kleur van glazen. We onderscheiden vooral grijzen bruine, gele, roze en groene brilglazen.

Grijze brilglazen

Deze kleur van brilglazen verminderen de sterkte van het zonlicht. Ze geven zo de meest realistische kleuren weer.

Bruine brilglazen

Deze bruine brilglazen hebben het nadeel dat ze de kleuren anders weergeven dan ze in werkelijkheid zijn. Ze zorgen tegelijk voor een wazig beeld. Bruine brilglazen verminderen wél de sterkte van het zonlicht.

Gele brilglazen

Zorgen voor een scherp zicht, maar vervormen de kleuren.

Roze brilglazen

Deze kleur van brilglazen zijn ideaal voor watersporters. Ze geven een goed contrast bij een blauwe of groene achtergrond.

Groene brilglazen

Filteren het zonlicht maar gedeeltelijk. Zorgen daarnaast wel voor een goed contrast

De kwaliteit van je brilglazen

Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je brilglazen. Goede glazen zorgen voor een beter zicht en zijn kras-, breuk en vuurbestendig.

De beste zonnebril hebben het juiste formaat

Het formaat van je zonnebril is belangrijker dan je denkt. Kies je brilmontuur vooral niet te klein. Goede brilglazen zijn groot genoeg om je ogen volledig te bedekken en te beschermen tegen de schadelijke uv-stralen van de zon.  Dat betekent dat je zonnebril zowel langs boven als langs onder en langs de zijkant je ogen maximaal beschermen.

De beste zonnebril heeft een CE- goedkeuring 

Europa legde de normen vast die zowel de veiligheid als de gezondheid van je ogen te beschermen. Beiden worden gegarandeerd door een officieel CE- keurmerk. De kwaliteit van de brilglazen worden weergegeven met vijf categorieën, telkens aangeduid met een nummer van nol tot vier:

  • Nul: deze brilglazen gebruik je uitsluitend bij bewolkt
  • Een: bij een gesluierde hemel zonder zon
  • Twee: uitstekend bij mooi weer
  • Drie: bij stralend weer met veel licht, op zee of in de bergen
  • Vier: geschikt in het hooggebergte bij hevig licht

Voor de stad kies je bij ons best voor glazen van vanaf categorie twee. Voor het strand schakel je over naar categorie drie, en bij het skiën of snowboarden kies je best voor optie vier.

De beste zonnebril is niet altijd de duurste

Goedkope zonnebrillen beschikken nu ook over een CE- label. Ze geven wél voldoende uv-bescherming, maar geen goed zicht. Een goedkope zonnebril zorgt voor vermoeide ogen. Je kunt ze moeilijk afstellen en laten vaak een afdruk na op je huid.

De beste zonnebrillen voor in het verkeer

Een goede zonnebril voor in het verkeer is er een van categorie een tot drie. Categorie vier is te donker en ongeschikt. Maximaal bruin is het ideale glas voor automobilisten. Het zorgt voor een helder en contrastrijk zicht.

De beste zonnebril voor kinderen

De ogen van kinderen, zeker die van baby’s, vragen extra bescherming tegen zonlicht en zijn schadelijke uv- stralen. De beste zonnebrillen voor kinderen hebben vooral een goede pasvorm en volgen de vorm van het kindergezichtje. Daarom zijn goede kinderzonnebrillen uitgerust met een velcro of met een elastiek achteraan.

Exclusieve Serengeti zonnebrillen:

Merk zonnebrillen met een goede prijs-kwaliteitverhouding:

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.