Een duurzaam valentijnscadeau
Spread the love

Een duurzaam valentijnsgeschenk mag gerust wat meer kosten. Dat blijkt uit recente onderzoeken van meerdere verbruikersorganisaties die ons koopgedrag in aanloop naar valentijn onderzochten.

Wat wil je eigenlijk het liefst voor Valentijn?

Een duurzaam Valentijnsgeschenk: We lopen achter op onze buurlanden

Vergeleken met onze buurlanden, lopen we nog altijd wat achter als het om ecologische en duurzame geschenken gaat. Spanje (74%), Italië (66%) en Duitsland (65%) zijn iets vaker gewonnen voor een duurzaam valentijnsgeschenk. We halen een gemiddelde score van 45 procent. We geloven dat duurzame kopen geen enkel verschil zal uitmaken.

Een duurzaam valentijnsgeschenk: Liefde delen

Het is echter duidelijk dat er een aanzienlijke toename is in het vieren van valentijn, niet alleen met partners, maar ook met vrienden en kinderen. Meer dan de helft of 55 procent van de deelnemers aan dit onderzoek geven geschenken aan vrienden, en zelfs aan hun kinderen. Deze trend wordt overal in Europa vastgesteld. Dankzij meerdere lockdowns en maatregelen over de hele wereld in de afgelopen twee jaar, is Valentijnsdag meer een tijd geworden om allerlei soorten liefde te vieren.

Maar liefst 85% van de Europeanen het erover eens dat het belangrijk is dat elk Valentijnscadeau hun liefde weerspiegelt. We vinden ook dat onze geschenken zo lang moeten meegaan. Een op de vijf respondenten heeft een geschenk gegeven dat een leven lang meegaat, zoals een boom. Het is een geschenk dat staat voor groeiende liefde en een blijvende positieve invloed heeft op onze planeet.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.