Hogedrukreiniger kopen
Spread the love

Een hogedrukreiniger kopen is onmisbaar voor klussen rondom je woning. Bij de juiste keuze zul je al vlug ondervinden dat hij je meer diensten zal bewijzen dan je denkt. Zeker bij het reinigen van je tuinpaden en tuingereedschap maar even goed bij het poetsen van je wagen. Met een hogedrukreiniger bereik je nu ook makkelijk alle moeilijk bereikbare plaatsen waar je tot hiertoe moeilijk of zelfs niet bij kon. De juiste hogedrukreiniger kopen is dan ook belangrijk. Niet alleen voor zijn gebruiksgemak, maar even goed voor zijn lange levensduur. Er zijn zovele soorten hogedrukreinigers dat een juiste keuze maken lang niet zo makkelijk is dan je denkt.

Op wat moet je zeker letten bij de juiste hogedrukreiniger kopen?

Voor je met je zoektocht naar de geschiktste hogedrukreiniger start kun je je maar best goed informeren. Er zijn namelijk meerdere soorten hogedrukreinigers, elk met zijn specifiek gebruik en zijn voor- en nadelen. Het is dus de kunst om de juiste keuze te maken. Dat doe je best online. Zo kies je ongestoord de beste hogedrukreiniger. Leg vooraf ook je beschikbaar budget vast dat maakt kiezen zoveel makkelijker.

Hogedrukreinigers zijn er in vele soorten. Kies HIER de reiniger die het best bij je past. 

Een hogedrukreiniger kopen met de juiste werkdruk

De werkdruk van je hogedrukreiniger is belangrijk om datgene uit te voeren waar je hem wilt voor gebruiken. De druk van een hogedrukreiniger wordt uitgedrukt in  bar. Hoe hoger de werkdruk, hoe beter je met je toestel kunt reinigen. Voor heel wat werkjes rondom je huis heb je helemaal geen hoge werkdruk nodig. Bij de meerderheid van de hogedrukreinigers kun je die werkdruk zelf instellen. Let dus zeker op de maximale werkdruk. Een werkdruk tot gemiddeld 125 bar is ruimschoots voldoende op bijvoorbeeld tuinmeubels, je fiets, of je auto te reinigen. Voor het reinigen van je tuinafsluiting, buitenmuren, je terras, tuinpaden of opritten heb je een hogere werkdruk nodig, zeker een van 140 bar.

Een hogedrukreiniger kopen met een goede wateropbrengst

Een andere belangrijke factor bij het kopen van de juiste hogedrukreiniger is zijn wateropbrengst per uur. Bij vergelijkbare hogedrukreinigers met dezelfde werkdruk zullen die met een hogere wateropbrengst het best schoonmaken.

Een hogedrukreiniger kopen met de juiste watertemperatuur

Om goed te reinigen heb je warm water nodig. Dat is geen probleem, je sluit je hogedrukreiniger aan op de warmwaterkraan. Probleem is dat lang niet alle hogedrukreinigers geschikt zijn voor het gebruik van warm water. Controleer dus zeker de maximale watertemperatuur voor je een definitieve beslissing neemt.

Een hogedrukreiniger kopen met lange hogedrukslang

Niets is vervelender dan tijdens een klus merken dat je hogedrukslang te kort is. Hoe langer, hoe wendbaarder en hoe makkelijker je zal werken. De hogedrukslang kan dus nooit lang genoeg zijn.

De aansluitwaarde

Deze waarde wordt aangegeven in kilowatt en geeft de hoeveelheid energie weer die de hogedrukreiniger gebruikt. verduidelijkt de energie. Hoe hoger de aansluitwaarde hoe meer het apparaat verbruikt en hoe grondiger hij reinigt.

Handige accessoires voor je hogedrukreiniger

Sommige hulpstukken vergemakkelijken het werk met een hogedrukreiniger. Een handige accessoires is zeker de zogenaamde vuilfrees die de roterende straal sneller doet ronddraaien. Dat maakt deze straal veel krachtiger en beter geschikt om vastzittend stevig weg te spuiten. Ben je van plan om je hogedrukreiniger regelmatig te gebruiken voor het schoonmaken van je tuinafsluiting, je terrastegels of de oprit van je woning? Dan is zo een vuilspuit zeker geen overbodige luxe.  Met zo’n spuit kun je meteen ook grotere oppervlakten in één keer schoon spuiten zonder last van opspattend water.

Een hogedrukreiniger kopen met drie spuitstralen

Goede hogedrukreinigers hebben doorgaans drie soorten stralen, namelijk de:

  • Puntstraal: reinigt krachtig alle kleinere oppervlakten.
  • Vlakstraal: deze is minder krachtig  maar toch geschikt voor grotere oppervlakten.
  • Roterende straal: bij deze uitvoering wordt de puntstraal meestal met een bredere cirkelvormige straal.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.