Beste laptop studenten kopen

Beste laptop studenten kopen: Zo maak je de juiste keuze

Spread the love

Beste laptop studenten kopen is niet makkelijk. Er zijn namelijk vele laptops geschikt voor gebruik op school. Een goede laptop voor op school is onmisbaar, zeker sinds studeren vanop afstand populairder wordt kun je niet meer zonder. In het vooruitzicht van een nieuw schooljaar worden studenten met de ene leuke aanbieding na de andere. Maar lang niet alle laptops zijn geschikt als beste laptop voor school. Voor je zoektocht naar een nieuwe schoollaptop start, kun je je maar best zo goed mogelijk informeren. Een schoollaptop kopen is namelijk al een flinke investering.

Kortom, waarmee hou je best rekening bij de beste laptop voor studenten kopen? 

Om de beste laptop studenten te kopen kun je maar best met enkele belangrijke factoren rekening houden. Je zult je nieuwe laptop wellicht niet alleen voor je studies gebruiken. Video’s streamen of gamen vragen nu eenmaal extra specificaties waar je maar best kunt op letten. Ook de studierichting die je volgt speelt een belangrijke rol bij je uiteindelijke keuze van de beste laptop voor studenten. Vaak is een schoollaptop met gemiddelde specificaties meer dan voldoende voor zowel scholieren als studenten. Wil je met je nieuwe laptop ook foto’s en video’s bewerken? Dan kun je maar best met enkele extra factoren rekening houden. De snelheid van werken speelt bij de beste laptop voor studenten kopen een hoofdrol.

Budget voor je laptop 

Bepaal voor je start met je zoektocht naar de beste laptop voor studenten je beschikbaar budget en wijk daar niet meer vanaf. Dat maakt kiezen makkelijker en zorgt ervoor dat je geen onhaalbare dromen najaagt.  Een laptop voor studenten maak je overigens zo duur als je zelf wilt. Bespaar nooit op kwaliteit, dat kan je later zuur opbreken. De beste laptop studenten is niet zo nodig de duurste uit het aanbod. Kies voor de studentenlaptop met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Een stevige laptop voor school kopen met hoge bouwkwaliteit

Met de juiste keuze van een laptop heb je tijdens je studententijd genoeg aan één laptop. Kies daarom voor de beste laptop voor studenten met een hoge bouwkwaliteit. Zwakke schakels zijn ongetwijfeld de scharnieren voor het beeldscherm en het toetsenbord. In vergelijking met een pc is een laptop heel wat kwetsbaarder. Daar tegenover staat dat je hem altijd en overal kunt meenemen. Een stevige laptop voor studenten kopen is dus zeker geen overbodige luxe.

Beste laptop voor studenten kopen met goed beeldscherm

Het formaat én de kwaliteit van je beeldscherm is zeker belangrijker. Het zal ook voor een groot deel bepalen de afmetingen van je notebook bepalen. Met een klein beeldscherm van 11 tot 14 inch heb je een compacte laptop. Dat is erg handig wanneer je hem veel meeneemt. Dat is bij een laptop voor studenten zeker het geval. Wil je naast je schoolactiviteiten ook video’s bekijken en gamen? Dan is een laptop met kleine afmetingen minder aan te raden. Dat kan bijvoorbeeld problemen opleveren wanneer je meerdere pagina’s van een document in één keer in beeld wilt hebben.

Studentenlaptop met monitor

Heel wat studenten beschikken over een apart beeldscherm (monitor) waar ze hun laptop kunnen op aansluiten. Je laptop verandert zo in een desktop-pc met groot beeldscherm. Met een docking station wordt het aansluiten van een extra scherm kinderspel

 

Beste laptop voor studenten met juist gewicht

De beste laptop voor studenten kopen is best geen zwaargewicht. Hij past bij voorkeur in je rugzak, samen met je ander schoolgerief. Eén ding is zeker, een laptop van bijvoorbeeld vier kilo overal meezeulen is zeker geen pretje.

Toetsenbord van goede kwaliteit toetsenbord

Bij de beste laptop voor studenten kopen wordt de kwaliteit van het toetsenbord vaak over het hoofd gezien. Spijtig, want het toetsenbord is het meest gebruikte onderdeel van je laptop dat je niet kunt vervangen. Je kunt wel voor een los keyboard kiezen. Een toetsenbord met een goede kwaliteit werkt aangenaam. De toetsen geven weinig weerstand. De afmetingen van het toetsenbord is ook belangrijk. Voor prettig werken geef je best de voorkeur aan een full size keyboard. Die tref je uiteraard niet aan op een beeldscherm met een diagonaal kleiner van dan 13 inch. Om een miskoop te voorkomen probeer je best toetsenborden met verschillende afmetingen voor je definitief tot aankoop beslist.

Het besturingssysteem van je laptop

Windows en Microsoft waren lange tijd de enige besturingssysteem waar je uit kon kiezen. Ondertussen werd Apple is met zijn prestigieuze macOS een belangrijke speler op de markt. En nu zijn ook heel wat notebooks standaard uitgerust met het het besturingssysteem van Google. We spreken dan van een Chromebook. Diegenen die veel programmeren verkiezen ongetwijfeld het Linux als besturingssysteem. willen gebruiken. dat zul je dan wel zelf moeten installeren, want geen enkele laptop voor studenten is daarmee uitgerust.

Een studentenlaptop met een goede videokaart

Zowel een goede processor als een krachtige videokaart zijn onmisbaar voor het uitvoeren van de meest uiteenlopende schooltaken. Ze zorgen tegelijk voor de lange levensduur van je studentenlaptop. Een laptop met zware software vraagt ook een goede videokaart. Zeker wanneer je in je vrije tijd ongestoord wilt gamen. Zo een laptop is uiteraard duurder dan een minder gesofisticeerd toestel. Voor minder dan 700 euro vind je bijvoorbeeld geen laptop met een moderne videokaart. Een laptop met een moderne videokaart heeft ook een met van minstens 15 inch.

Snelheid processor en videokaart

De processor en de videokaart van je laptop zijn veruit de grootste stroomvreters. Een minder snelle processor is een goede keuze wanneer vooral eenvoudige taken uitvoert, zoals browsen op het internet en documenten verwerken. Chromebooks daarentegen zijn uitgerust met een combinatie van een sterke batterij die lang meegaat en een relatief langzame processor. Als je over veel rekenkracht wilt beschikken, zijn de i5 en i7 processors van Intel echte aanraders.

De juiste harde schijf van je studentenlaptop

Harde schijven voor je studentenlaptop zijn er in twee soorten. Goedkope Hard Disk Drives (HDD) die veel bestanden aankunnen, maar wél verouderd en langzaam zijn. Daarnaast zijn er de Solid State Drive (SSD). Die zijn veel sneller maar ook duurder. De beste laptop voor studenten beschikt bij voorkeur over een SSD-schijf. Die zorgen namelijk voor een betere gebruikerservaring. Ze bieden je tegelijk ook de mogelijkheid hebt ook de mogelijkheid om bestanden online op te staan of een externe harde schijf in te pluggen. Grotere laptops hebben vaak  twee harde schijven, een SSD en een HDD. Dat is zeker handig voor gamers. Zij kunnen hun games kwijt op de HDD en toch nog profiteren van de snelheid van een SSD, omdat het besturingssysteem daarop geïnstalleerd is.

Een refurbished laptop kopen

Is je budget voor de beste laptop voor studenten kopen eerder beperkt? Dan is een refurbished laptop kopen wellicht een goed alternatief.

Lees dus zeker: Een refurbished laptop kopen is niet hetzelfde als een tweedehands laptop

 Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.