De beste barbecue kiezen
Spread the love

De beste BBQ kiezen om er zo lang mogelijk van te genieten is niet zo makkelijk. Dat hangt namelijk van meerdere factoren af, en is voor een groot deel persoonlijk. Wat voor de ene de beste BBQ is, is dat niet zo nodig voor de andere. Wordt het een gas of een elektrische BBQ, een op houtskool of briketten? Ben je plan om maar enkele keren per seizoen te BBQ of ga je hem vaker gebruiken? Ga je vooral BBQ met je gezin of ook voor familie en vrienden en dus voor grotere groepen? Volstaat een eenvoudige tafel BBQ of wordt het een kamado? 

Kortom, hoe kiezen we de beste BBQ?

Een goede barbecue kiezen is vooral een persoonlijk verhaal. Stel vooraf een budget samen dat maakt kiezen makkelijker. Bespaar alvast niet op kwaliteit. Sommigen zoeken naar de beste kleine BBQ voor op het balkon, terwijl anderen liever een goede houtskool bbq hebben en nog anderen de beste smoker BBQ in huis willen halen. Wat het verschil is tussen de verschillende soorten barbecues en wat voor jou de beste bbq is? Dat ontdek je hieronder.

Maak je keuze uit de beste barbecues van dit moment.

De beste BBQ kiezen: Een houtskool barbecue

Houtskool barbecues zijn voor velen ongetwijfeld de leukste manier om te barbecueën. Hier start het gezellige BBQ gevoel al bij het aanmaken van de barbecue. Grillen op houtskool zorgt voor heerlijke geuren, een eigen smaak en vooral veel gezelligheid. Heb je weinig geduld en wil je er zo vlug mogelijk aan beginnen? Kies dan vooral geen houtskool BBQ. Niet alleen het aansteken van de BBQ maar ook het schoonmaken achteraf vraagt veel tijd. Voor snelle genieters is er de elektrische barbecue of de barbecue op gas. Als je het lekker traditioneel wilt houden en als je houdt van de typische rokerige smaak van vlees, dan is een houtskool BBQ ongetwijfeld je beste keuze.

De beste BBQ kiezen: De elektrische barbecue

Elektrische barbecues vragen weinig of geen voorbereiding of schoonmaak achteraf. Steek de stekker in het stopcontact, zet de regelbare thermostaat op de gewenste temperatuur, even wachten en de eerste stukjes vlees, vis of groenten kunnen de BBQ op. Een elektrische BBQ is eenvoudig regelbaar. Zo gaat het nooit te snel en zal niets aanbranden.  Een andere en niet te onderschatten voordeel van een elektrische BBQ is ongetwijfeld dat je hem zelfs binnen kunt gebruiken. Door zijn gebruiksvriendelijkheid Een elektrische barbecue kun je zelfs binnen gebruiken. Direct gebruiksklaar wint de elektrische BBQ nog steeds aan populariteit. Elektrische barbecues zijn uitgerust met een extra functie die de rookontwikkeling aanzienlijk vermindert.

De beste BBQ kiezen: De gasbarbecue

Dit toestel warmt zo mogelijk nog sneller op dan de elektrische BBQ. Ga je voor een gasbarbecue? Kies er dan een met een regelbare vlam. Gas BBQ’s branden zowel butaan als op propaangas. Eens op de gewenste temperatuur is deze warmtebron goed controleerbaar. Je hebt de keuze tussen modules en grote werkbladen of buitenkeukens. Die hebben naast een kookmodule ook modules met een kraan, opbergmodule en koelkast. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een buitenkeuken die ermee is uitgerust.

De beste BBQ kiezen: De Kamado

Met een kamado barbecue grill je als een volleerde professional. is er een van hoge kwaliteit. In Italië gebruiken ze deze al langer om de lekkerste pizza’s buiten te maken. De Kamado is een keramische barbecue in eivorm. Hij isoleert uitstekend beter dan om het even welke andere BBQ. Zo is deze kamado uitgetekend geschikt om zowel te roken als te stomen.

Barbecueën zoals een professional

Deze BBQ is uitgerust met een luchttoevoer en afvoer waardoor je de mate waarin de warme luchtstroom je vlees gaart zelf kiest. Zo heb je ook een nog grotere controle over je gerechten en blijft het vlees altijd sappig. Deze kamado uit keramiek is wel een echte zwaargewicht en moeilijker verplaatsbaar. Keramiek is ook een materiaal dat makkelijk breekt of scheurt.

De beste BBQ kiezen: De Skottelbraai

Komt oorspronkelijk uit Afrika waar hij vooral gebruikt wordt als kooktoestel voor eenvoudig maaltijden. Het is niet meer dan een gasbarbecue met een grote schotel voor eenpansgerechten. Je gebruikt het dus niet alleen om vlees in te bakken. De skottelbraai laat zich makkelijk monteren en demonteren en is ideaal voor op de camping. Omdat het op gas werkt, is het daarentegen niet geschikt voor op het balkon.

De rookoven BBQ

Deze BBQ is volledig afsluitbaar. Je steekt dit toestel onderin aan en voorziet hem vervolgens van een laag houtsnippers of doorweekte rookmot. Zo rookt de rookoven BBQ het best en trekt de rook dieper in het vlees. Als je al het voorbereidende werk teveel vindt, is er ook een elektrische rookoven bbq. Dat zorgt voor een intense smaakbeleving dan wat je bijvoorbeeld met een houtskool bbq gewoon bent. Hou wel rekening met  lange gaartijden. Het kan tot zelfs twee uur duren voordat het vlees helemaal op smaak is. Deze rookoven BBQ vraagt ook veel schoonmaak en is zwaar waardoor je hem niet zomaar verplaatst.

De betonnen barbecue

Die kun je op een vaste plaats geven in je tuin of op je terras. Je gebruikt houtskool en/of briketten als warmtebron. Grotere modellen worden zelfs vaak gebruikt tuinhaard. De

Aangepaste accessoires

Je kunt je BBQ naar je eigen smaak inrichten met aangepaste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan barbecue gereedschap, afdekhoezen, handschoenen of een receptenboekje. Sommige accessoires worden standaard meegeleverd, maar vaak zijn deze optioneel en dien je ze los aan te schaffen.

De beste barbecue is een veilige barbecue

Zorg er voor dat je BBQ steeds stabiel staat en dat de kinderen er niet te dicht bij kunnen. Ga nooit met licht ontvlambare kleding achter de barbecue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole