De beste elektrische boiler kopen
Spread the love

De beste elektrische boiler kopen die aan je woon- en leefsituatie is aangepast is belangrijker dan je denktMet een elektrische boiler zorg je op snelle en efficiënte manier voor warm water. Ben je op zoek naar een elektrische boiler met voldoende inhoud voor eenpersoonshuishouden of juist voor een huishouden met meerdere personen? 

Waar moet je zeker op letten bij de beste elektrische boiler kopen?

Is boiler dringend aan vervanging toe, en gaat je voorkeur uit naar een elektrisch apparaat? Dan moet je de elektrische boiler kiezen die past bij je thuissituatie. Woon je alleen of heb je een gezin? Dit maakt een groot verschil. Wanneer je op zoek bent naar de beste elektrische boiler, heb je namelijk veel opties.

Vele keuzemogelijkheden

Je kunt kiezen uit verschillende soorten elektrische boilers. Hoeveel warm water gebruik je gemiddeld per dag? Je uiteindelijke keuze hangt hier grotendeels van af. Andere factoren waar je zeker op moet letten, zijn ongetwijfeld de energie-efficiëntie en het gebruikscomfort van je boiler. De grootte, zijn gebruik, de vereiste temperatuur en het vermogen zijn andere factoren die je aandacht vragen.

Energiezuinige warmtepomp boilers met overheidssubsidie

En dan zijn er uiteraard nog de warmtepomp boilers. Ze zijn veel energiezuiniger en milieuvriendelijker. Warmtepompboilers met het label A+ zijn driemaal zuiniger en kun je makkelijk aansluiten op zonnepanelen. Het water wordt is het buffervat verwarmd door je verwarmingssysteem of door je zonnepanelen. Hun inhoud varieert tussen de driehonderd en zeshonderd liter.

Duo of anti-kalk boilers

Deze elektrische boilers worden niet aangetast door kalkaanslag. Dat verlengd zijn levensduur, vraagt minder onderhout en levert altijd proper water. Dit soort elektrische boilers is vooral geschikt voor hard leidingwater met veel kalk.

Indirect gestookte boilers of boilers met een wisselaar

Deze ketels leveren warm water uit je cv-ketel. Het water wordt daar indirect verwarmd via een warmtewisselaar. Zo zit je nooit zonder warm water. Deze indirect gestookte boilers zijn dus koppelbaar met de centrale verwarming. Ze zijn te gebruiken in combinatie met alternatieve bronnen zoals zonnecollectoren en houtpellet kachels. Deze toestellen zijn uitgerust met een of twee schakelaars.

Horizontale boilers

Zijn vooral geschikt op plaatsen met weinig verticale ruimte. Horizontale boilers hebben een inhoud tot zes personen en zijn relatief energiezuinig.

Verticale boilers

Deze worden verticaal geplaatst. Ze verwarmen snel en zijn milieuvriendelijk.

Keukenboilers

Met zijn compact formaat past hij makkelijk onder de gootsteen te bevestigen.

Hier moet je zeker op letten bij de beste elektrische boiler kopen

  • Het formaat van je boiler: dit varieert van een kleine keukenboiler van vijf liter, tot een toestel van tien liter voor singles en een van twintig liter voor gezinnen van vier. Het formaat varieert van vijf tot vierhonderd liter
  • Gebruik: gebruik je je boiler alleen gebruikt in de keuken, of heb je een groter toestel?
  • Gewenste temperatuur: schommelt tussen 35 en 90 graden.
  • Vermogen: hoe groter het vermogen van je boiler, hoe meer warm water hij levert en hoe meer energie hij uiteraard gebruikt.

Voordelen elektrische boiler

Elektrische boilers kunnen overal geplaatst worden en zijn onderhoudsvriendelijker dan gasboilers. Deze laatsten zijn lager in gebruik maar dat kun je compenseren door je water ’s nachts te laten verwarmen.

Elektrische boiler kopen

De beste elektrische boiler kopen doe je makkelijk online. Daar heb je de grootste keuze aan elektrische boilers met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole