Beste bloeddrukmeter
Spread the love

Beste bloeddrukmeter kopen voor thuis is belangrijker dan je denkt. Een goede bloeddruk is een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Heb je vele familieleden met een hoge bloeddruk? Het is dan belangrijk om regelmatig de bloeddruk te meten. Zeker vanaf je veertigste. Voor een degelijke meting heb je een goede bloeddrukmeter nodig.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede bloeddrukmeter? 

Kreeg je vanuit medisch standpunt van je huisarts de opdracht om regelmatig zelf hun bloeddruk te meten. Dan is een nauwkeurige meting belangrijk. Daar is de juiste keuze van bloeddrukmeter voor nodig. En daarvoor moet je met enkele belangrijke factoren rekening houden.

Soorten bloeddrukmeters voor thuis

Je hebt de keuze uit meerdere bloeddrukmeters. Kies je voor een polsbloeddrukmeter of voor een en een bovenarm bloeddrukmeter? De voorkeur van artsen gaat naar de bloeddrukmeting via de bovenarm. Dat betekent niet dat polsbloeddrukmeters onnauwkeurig meten. Er zijn zowel goede polsdrukmeters als bovenbovenarmbloeddrukmeters.

Je bloeddrukmeter juist gebruiken

De bloeddrukmeter bevindt zich tijdens het meten vlak bij je hart. Daarom hou je bij een polsbloeddrukmeter je pols altijd omhoog. Een bovenarm meter zit altijd bij je hart. Hem omhoog of omlaag bewegen is hier dus niet nodig.

Beste bloeddrukmeters met een manchet

Bij bloeddrukmeters met een manchet is de juiste maat van het manchet erg belangrijk.
Daarmee bedoelen we de band die rond je bovenarm wordt vastgemaakt. Die band wordt met een luchtslang verbonden met de meter zelf. Voor het kiezen van een meter met manchet moet je dus de juiste maat van je bovenarm kennen. Dit wordt gemeten in centimeters. De meerderheid van de bloeddrukmeters is verkrijgbaar met een standaard band. De omtrek van je bovenarm varieert hier tussen de 22 tot 32 centimeter. Dat is vaak onvoldoende. Een te klein band is vaak oorzaak van foutieve metingen. Kies daarom voor een medium- large manchet. Die past bij een bovenarm van 22 tot 42 centimeter.

De beste bloeddrukmeter heeft een accuraat geheugen

Goede bloeddrukmeters zijn uitgerust met een geheugen, een van de belangrijkste onderdelen van je bloeddrukmeter. Je kunt daarmee de vroegere gemeten waarden opvragen. Daarmee kun je een duidelijk patroon in je metingen zien. Wanneer is je bloeddruk en hoogst en wanneer het laagst? Dat helpt om de reden van een afwijkende bloeddruk te achterhalen en beter te behandelen.

Voordelen thuis je bloeddruk meten

Het zelf meten van je bloeddruk heeft meerdere voordelen. Omdat je je bloeddruk in je vertrouwde omgeving thuis meet ben je rustiger. Daardoor zal je gemeten bloeddruk nauwkeuriger zijn dan bij de dokter. Thuis kun je je bloeddruk zo vaak meten als je zelf wilt en wanneer het je best uitkomt.

Klinisch getest

De juiste bloeddrukmeter geeft de gemeten waarde juist weer. Daarom moet elke bloeddrukmeter gecontroleerd zijn door het DABL- instituut. Die testen de bloeddrukmeters uitvoerig op hun degelijkheid, bestendigheid en veiligheid. Diegenen die aan alle eisen voldoen krijgen de beoordeling “klinisch gevalideerd” op hun label.

Horloge met bloeddrukmeter

Meet je je bloeddruk tijdens het sporten? Dan is een horloge met bloeddrukmeter een goed idee. In principe is een horloge met bloeddrukmeter van een goed merk betrouwbaar, maar er kunnen zich altijd onregelmatigheden voordoen. Zeker omdat de plaats van de meter bij het sporten niet altijd op dezelfde hoogte zit als je hart.

Conclusie bloeddrukmeter kopen

Bloeddrukmeters zijn er in alle uitvoeringen en prijzen. Ga zeker na of de gekozen bloeddrukmeter aan de belangrijkste factoren voldoet. Controleer zeker de soort manchet en geheugenfunctie en of hij en klinisch getest werd. Hoe meer mogelijkheden een bloeddrukmeter heeft, hoe beter.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole