Je tuinontwerp
Spread the love

Je tuinontwerp is het werk van een geschoolde en ervaren tuinman. Ben je aan de aanleg van je tuin toe of wil je je bestaande tuin herinrichten?  Dan kun je het beste beginnen met een gedetailleerd tuinontwerp op papier te zetten. Begin er niet zelf aan, maar maak een eenvoudige schets en laat het eigenlijke werk over aan een getrainde tuinman of architect. Is je budget daarvoor te klein? In dit geval kun je verder sparen en enige tijd later een tuinarchitect in te schakelen voor de realisatie van het definitieve ontwerp.

Wat kun je zelf doen voor de komst van de tuinarchitect?

De voorbereidingen starten met het bepalen van je droomtuin. Hou je van een strakke tuin, of juist van een tuin vol kleuren, bloemen en planten? Wil je een gebruiksvriendelijke tuin om er zo veel mogelijk van te genieten, of heb je groene vingers, vooral om in de tuin te werken? Of wordt het uiteindelijk een speeltuin voor je kinderen? Om je droomtuin te ontdekken kun je de nodige inspiratie opdoen door zoveel mogelijk verschillende soorten tuinen of een online website te bezoeken. Verzamel foto’s van alle soorten tuinen en kies het beste deel van elke tuin voor het samenstellen van je schets en het uiteindelijke ontwerp.

Je tuinontwerp van je droomtuin schets je eerst zelf

Maak zelf een eenvoudige schets van je droomtuin en begin vervolgens met het bepalen van van de beschikbare oppervlakte. Zo ontdek je zelf of al je wensen realiseerbaar zijn. Je schets bevat alle onderdelen van je tuin, van de diverse soorten beplanting en bestrating tot de eventuele aanleg van bordes, perkjes, hekken en zelfs de plaats voor je tuinmeubelen. Waar je wilt ontspannen en relaxen bepaalt meteen ook de meest geschikte plaats voor je tuinverlichting.

Je tuinontwerp voor je lievelingstuin: Combineer zoveel mogelijk

Laat bij het maken van je tuinschets je inspiratie de vrije loop. Combineer zoveel mogelijk verschillende materialen en kleuren, bloemen, planten en struiken in meerdere kleuren. Combineer bloemen met planten en struiken in alle kleuren. Kies voor hoge en lage planten. En eens daarmee klaar, start het werk van de tuinarchitect voor het tekenen van het definitieve ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole