Gietvloeren
Spread the love

Zoek je naar een geschikte vloer voor je woning, kantoor, bedrijf, winkel of restaurant? Dan is de keuze groot. Naast tapijt, parket en zijn er ook gietvloeren. Deze laatsten zijn bij ons aan een flinke opmars bezig. Ze zijn niet alleen slijtvast en onderhoudsvriendelijk maar zorgen voor nog veel meer voordelen.

Wat zijn dat gietvloeren en welke voordelen leveren ze op?

Epoxy is een kunststof polymeer afkomstig uit aardolie. Het is een hard materiaal en wordt daarom vooral gebruikt in de industriële in coatings, lijmen en composietmaterialen waarin glasvezel is verwerkt, bij de productie van boten en in vleugels van vliegtuigen. Epoxy is een bijzonder sterk en vloeistofdicht materiaal en daardoor geschikt als coating voor industrievloeren of op plaatsen waar hoge eisen aan vloeren worden gesteld. Het weerstaat aan schadelijke chemische stoffen en zuren en is zo sterk dat het makkelijk het gewicht van zware machines, winkeluitrustingen en voertuigen kan dragen. Epoxyvloeren zijn naadloos strak waardoor ze meer in moderne en trendy woningen worden geplaatst.

Gietvloeren vragen een stabiele ondergrond

Een epoxy gietvloer vraagt een stabiele ondergrond. Epoxy is namelijk een hard maar niet zo soepel materiaal. Het wordt daarom veel gebruikt in bijvoorbeeld openbare ruimtes, showrooms en winkelruimten die druk bezocht worden. Op dit soort vloeren kunnen makkelijk speciale effecten, bedrijfslogo’s of reclameboodschappen aangebracht worden.

Soorten epoxy gietvloeren

Wil je een epoxy gietvloer laten plaatsen? Dan heb je de keuze uit twee verschillende soorten epoxy vloeren bestaan. Zo zijn er de standaard epoxy gietvloer met twee-componenten en epoxy grindvloeren. Beiden hebben een verschillende samenstelling. Standaard epoxyvloeren zijn samengesteld uit epoxyhars met een polyurethaan toplaag. De grindvloer bestaat uit een mengsel van grind en epoxyhars. Standaard epoxy vloeren bieden de meeste mogelijkheden. Zo zijn ze beschikbaar in bijna alle mogelijke RAL-kleuren en kun je er allerlei decoratieve patronen in verwerken. Epoxy grindvloeren hebben een ruwe uitstraling met steengrind. Deze vloer komt het mooist tot zijn recht in een lichte aardekleuren of in vele tinten grijs.  Andere soorten epoxy gietvloeren zijn:

PU Kunststof gietvloeren

Dit soort gietvloer ijzersterk, slijtvast en toch soepel. Je hebt de keuze tussen één of meerdere (trendy) kleuren.

Sneldrogende Hybride Gietvloeren

Deze zijn vooral geschikt voor werkplaatsen, garages, kantoren, winkels of restaurants, maar kunnen ook in privéwoningen gelegd worden.

Epoxy gietvloeren

Dankzij het gebruik van epoxyharsen zijn deze vloeren bestand tegen zware lasten gewichten, zelfs tegen schadelijke chemicaliën en zuren.

Gietvloeren met betonlook

Naast sterk zijn deze gietvloeren ook duurzaam, slijtvast en bestand tegen vocht. Ze vragen ook weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Gietvloeren met betonlook maken van je woning een echte blikvanger.

De voordelen van gietvloeren

Een gietvloer is:

 • Onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en makkelijk schoon te maken
 • Beschikbaar in vele kleuren
 • Uitstekend bestand tegen slijtage
 • Vocht- en waterbestendig, zelfs tegen allerlei schadelijke stoffen en zelfs tegen zure
 • Stevig materiaal
 • Naadloos
 • Weerstaat aan zware gewichten en hoge druk
 • Is zowel geschikt voor woningen als voor werkplaatsen, garages, kantoren, winkels en restaurants

Nadelen van epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren hebben ook enkele nadelen, maar die wegen lang niet op tegen hun voordelen. Epoxy gietvloeren zijn:

 • Niet geschikt bij vloerverwarming
 • Gevoelig voor scheuren bij een onstabiele ondergrond
 • Niet goedkoop
 • Voelen soms koud aan en zeker bij tegelvloeren

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole