Oosterse hanglampen

Oosterse hanglampen zorgen voor rust en gezelligheid

Spread the love

Oosterse hanglampen zijn vooral afkomstig uit landen als Egypte, uit de Arabische landen en uit India, Marokko, Maleisië en Tunesië. Je herkent ze vooral aan hun unieke en kleurrijke ontwerpen. Oosterse lampen zijn er in vele modellen en uitvoeringen met de uiteenlopendste ontwerpen. Ze zijn zo goed als allemaal met de hand gemaakt in het land van herkomst.

Waar moet je vooral op letten bij de keuze van Oosterse hanglampen?

De meeste Oosterse hanglampen uit Egypte zijn vervaardigd uit metaal. Daar komt weinig of geen kleur aan te pas. Ze focussen zich vooral op het unieke patroon van de lampen. Zo zorgen ze voor speciale lichteffecten. Je koopt deze oosterse lampen uit Egypte dus niet voor hun fysieke uitstraling, maar voor het lichteffect dat ze opleveren.

Soorten Oosterse hanglampen 

Daarnaast zijn er ook de Arabische lampen. Die zijn uitsluitend met de hand gemaakt door gespecialiseerde arbeiders. Ze vallen op door hun authentieke Arabische patronen en mozaïek motieven die ze een sierlijke uitstraling bezorgen. Ook lampen uit Egypte en Marokko maken deel uit van deze Arabische lampen.

Marokkaanse lampen

Oosterse hanglamp uit Marokko is uniek. Met hun vele kleine gaatjes zijn ze vergelijkbaar met Egyptische lampen. In combinatie met hun zacht en warm licht geven ze je interieur een aangenaam en rustgevend karakter. In tegenstelling met de typisch Egyptische lampen, hebben Marokkaanse lampen meer kleur en zijn ze gemaakt met andere materialen. De meeste Marokkaanse lampen zijn uit koper met een laagje zilver over gespoten.

Oosterse hanglampen in alle soorten en formaten

Oosterse lampen zijn verkrijgbaar in alle mogelijke soorten in formaten gaande van oosterse vloerlampen tot tafellampen, wandlampen, hanglampen en buitenlampen. Toch worden ze vooral uitgevoerd als hanglampen. In Nederland worden vooral de oosterse hanglampen verkocht. Oosterse vloerlampen lijken weinig op gewone moderne vloerlampen. Een oosterse vloerlamp bestaat uit een pilaar van licht met exotische patronen in verwerkt. Oosterse lampen worden bij ons dus steeds populairder. Landgenoten worden blijkbaar sterk aangetrokken door hun sierlijke vormen, patronen en designs.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.