Pitkamperen
Spread the love

Pitkamperen is een nieuwe hype die vooral in de provincie Antwerpen aan populariteit wint. Nog nooit van gehoord zeg je? Pitkamperen is lang niet alleen voor avontuurlijke vakantiegangers. Het is zeker ook een aantrekkelijke manier om op een originele manier van de rust midden de natuur te genieten. Pitkamperen die je namelijk op de meest rustige en groene regio’s van de provincie. In Hingene, gelegen in het groene Klein- Brabant en kortbij de Nederlandse grens gaan ze nog een stap verder. Daar logeer je in  een pit in de bomen, meer een boomhut, end at in de schaduw van het idyllische kasteel De Notelaar. Hoe je van ongewoon overnachten midden het groen en in  de schaduw van een waardevol kasteel? Maak dan zeker kennis met pitkamperen in een boomhut.

Slapen in het kruin van een boom

Je slaapt in een grote in de top van een statige boom op zo’n drie meter boven de grond. Via een laddertje bereik je je vakantieverblijf. Er is plaats en slaapgelegenheid genoeg voor twee volwassenen en twee kinderen. Je logeert niet alleen ion de schaduw van kasteel De Notelaar. Op wandelafstand bevinden zich de idyllische Scheldedijken. Je ruilt er de luxe en het comfort van een hotelkamer voor een écht avontuur dat je niet snel zal vergeten, zeker je kinderen niet.

Pitkamperen in magisch kasteeldomein

Vanuit je boomhut op een hoogte van maar liefst drie meter hoog geniet je van een uniek landschap en dat in de schaduw van een magische kasteeltuin en het prachtige domein rondom paviljoen de Notelaer. Op deze geweldige plaats, hoog en droog tussen de bomen, kom je zeker tot rust in deze fantastische droomwereld vol prinsen en prinsessen. Jij komt toch ook Kom overnachten in de kruin van de sierlijke bomen op het domein van paviljoen De Notelaer?

Hoog en droog

Lijkt avontuurlijk kamperen in zo’n boomtent je écht te basic om te genieten en te ontspannen? Met een plaats boven in de kruin van een statige boom moet je zeker geen schrik hebben van natte voeten.  Je pit zelf is uitgerust met vier comfortabele matrassen die naast elkaar hanger.  Zachtjes heen en weer wiegend door de ruisende wind in de bomen val je in slaap. Ontwaak met het prille ochtendzonnetje op je gezicht, terwijl de vogels vlak bij hun mooiste lied fluiten.

Pitkamperen in échte kunstwerken

Deze boomtenten werden bedacht en ontworpen door een Nederlander (had je anders gedacht?), namelijk Dré Wapenaar. Op die manier wil hij mensen dichter bij elkaar en de natuur brengen, en dit zowel individueel als in groepsverband. Deze boomtenten waren oorspronkelijk voorzien voor natuuractivisten. Ze wachten nu op meerdere plaatsen en vooral in de provincie Antwerpen op nieuwsgierige en vooral avontuurlijke vakantiegangers.

Pitkamperen brengt je terug naar de basis

Met pitkamperen is het letterlijk back tot the basics.  In de bivakzone beschik je over toiletten, stromend water en picknickbanken. De omgeving is een uitgelezen plaats voor wandelaars. Die genieten van de ongerepte natuur van het tot ieders verbeelding sprekende Scheldeland, met zijn langgerekte dijken en heerlijke polderlandschappen. Vervelen doe je hier nooit. ’s Avonds is het genieten  aan het kampvuur en bij het ontwaken staat een heerlijk ontbijt op je te wachten.

Pitkamperen nabij Paviljoen De Notelaer en kasteel d’Ursel

Tijdens je verblijf moet je zeker ook genieten van de Notelaerstaart met chocolade, kaneel en gebrande nootjes. Op wandelafstand van de boompitten maak je kennis met het okergele kasteel d’Ursel. Méér dan één eeuw geleden was dit prachtige kasteel de favoriete zomerresidentie van de familie d’Ursel. Na jarenlange leegstand kwam het in de handen van de provincie Antwerpen die het volledig renoveerde. Vandaag is het niet meer de bestemming van een hertog en hertogin maar wel die van de vele fietsers en wandelaars die deze schilderachtige regio in de provincie Antwerpen bezoeken. Ook op dit domein vind je het eveneens prachtig gerestaureerde Atelier van Antonine, de hertogin d’Ursel, nu een prachtig vakantiehuisje voor acht personen.

Pitkamperen in één van de negen stiltegebieden

De boomtenten in dit kasteeldomein maken deel uit van één van de negen officieel erkende stiltegebieden van Vlaanderen. Er is meer dan plaats genoeg voor ruisende bomen, zingende vogeltjes en kabbelende beekjes. Hier geniet je ongestoord van de natuur. Je boomhut reserveren. Dat kan online boompitten. 

De kortste weg naar je boomtent

Het kasteel d’Ursel ligt in het centrum van Hingene, een deelgemeente van Bornem. Vanuit Nederland bereik je deze regio het best via Breda- Antwerpen

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.