Vuurschaal voor buiten,
Spread the love

Vuurschaal voor buiten wordt van jaar tot jaar populairder. Een vuurschaal staat niet alleen mooi, het doet je nog meer genieten van je tuin niet alleen meer uitstraling. Zeker op  koudere avonden. Maar eerst moet je wel de juiste vuurschaal voor je tuin kiezen. Dat is belangrijker dan je denkt. Koopt dus niet zomaar een vuurschaal, maar hou met enkele doorslaggevende factoren rekening om een miskoop te voorkomen. Vuurschalen zijn beschikbaar in verrassend veel modellen, uitvoeringen, materialen en prijzen.

Vuurschalen

Waar let je op om de juiste vuurschaal voor buiten te kiezen?

Vuurschalen zijn vaak uitgerust met een voet of met meerdere pootjes. Dat zorgt voor extra stabiliteit en maakt het gebruik van vuurschepen veiliger. Ze zijn gemaakt van vuurbestendig materiaal en vooral van gietijzer of cortenstaal. Het is de manier om ook op koudere avonden nog langer van je tuin te genieten.

De beste plaats voor je vuurschaal

Bij je keuze van de beste plaats voor je vuurschaal voor buiten hou je zeker rekening met de afmetingen van je tuin. Je plaatst je vuurschaal best op de meest geschikte plaats. Maar hoe kies je die? Wil je een plaats op het gazon, of tegels of gewoon op zand of grind? De beste en meest veilige plaats voor je vuurschaal in de meest stabiele plaats in je tuin.  Zo geniet je meer van je vuurschaal én van je tuin.

Kies het juiste materiaal voor je vuurschalen voor buiten

Vuurschalen zijn verkrijgbaar in meerdere materialen, maar vooral in gietijzer, zwart gecoat staal en cortenstaal. Ieder materiaal heeft zijn specifieke  voor- en nadelen. Vuurschalen uit:

  • Vuurschaal gietijzer: gietijzer blijft vormvast, ook bij hoge temperaturen. Dat is zeker een niet te onderschatten voor je vuurschaal voor buiten.  Gietijzer is daar boven op een sterk materiaal en verdeelt zijn warmte in alle richtingen. Gietijzer is ook zwaar, je zult het dus niet makkelijk verplaatsen.
  • Vuurschalen uit cortenstaal: Vuurschalen uit cortenstaal weten steeds meer landgenoten te bekoren. Dit duurzaam materiaal is dan ook bestand aan onze wisselvallige weersomstandigheden. Steeds meer tuinliefhebbers kiezen voor vuurschalen uit cortenstaal omdat ze na de eerste maanden buiten een mooie roestlaagje krijgen zonder door te roesten maar roesten. Cortenstaal is een duurzaam met een lange levensduur.
  • Vuurschalen van gecoat staal: deze vuurschalen beschikken zelfs over een anti-aanbaklaag. Met hun zwart uiterlijk hebben ze een moderne en industriële look dat velen aanspreekt. Gecoat is ook een makkelijk recycleerbaar materiaal en dat is ook goed nieuws voor moeder natuur.

Ook interessant: Het juiste tuinset kiezen doet je maximaal genieten van je tuin

Een vuurschaal voor buiten staat op een voet of op pootjes voor meer veiligheid 

Schalen voor buiten staat op een stevige voet of op pootjes. Dat vergroot je veiligheid en zo kun je je vuurschool ook nog op andere manieren gebruiken. Je kunt er dan zelfs op barbecueën en zelfs als volwaardige buitenkeuken gebruiken. Zo moet je je niet meer bukken en dat is dan weer positief voor je gebruikscomfort. Hou je van kamperen? Dan is een vuurschaal zonder poten een goed idee. Dat zorgt voor nog meer gezelligheid rond het ‘kampvuur’.

Vuurschalen in diverse stijlen 

Deze schalen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen. Stoere vuurschalen met een industriële look doen het steeds erg uitstekend. Daarnaast zijn er nog altijd heel wat fans van vuurschalen in Scandinavische stijl. Met hun fijne lijnen en hun zijn ze de absolute blikvanger in je tuin.

Het gebruik van je vuurschaal voor buiten

Een vuurschaal voor buiten zorgt in de eerste plaats voor meer warmte en gezelligheid buiten, maar je gebruikt deze schalen dus ook barbecue en zelfs als buitenkeuken. En met een vuurschaal op een sokkel heb je meteen je eigen vuurzuil om je huisdieren op een veilige afstand te houden.

Lees ook: Een tuinhuis kopen: met deze tips voorkom je een miskoop

Het onderhoud van je vuurschaal

Vuurkorven vragen weinig of geen onderhoud. Zorg er wel voor dat je schaal droog wordt opgeborgen om slijtage en zeker roestvorming te voorkomen. Je vuurschaal voor buiten zal uiteindelijk zal toch roesten. Dan is een beschermlaag in hittebestendige lak een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole