De verschillende soorten betonblokken
Spread the love


Er zijn verschillende soorten betonblokken beschikbaar voor verschillende toepassingen in de bouw. Het is belangrijk om het juiste type betonblok te kiezen voor het beoogde gebruik, zodat de structuur veilig en stevig is.

De verschillende soorten betonblokken: Holle betonblokken

Betonblokken zijn esthetisch aanvaardbaar, dus ze hoeven niet noodzakelijkerwijs intern te worden afgewerkt. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor betonblokken kiezen. Daarnaast zijn ze ook erg sterk. Daarom worden ze veel gebruikt in scholen en industrieën. Maar deze robuustheid is natuurlijk ook leuk in het gezin. De blokken kunnen volledig zichtbaar blijven zonder dat je zich zorgen hoeft te maken op beschadigingen.

De verschillende soorten betonblokken zijn bestand tegen hoge druk

Omdat betonblokken bestand zijn tegen hoge drukkrachten, worden ze ook gebruikt in funderingen en kelders om hoogte- en waterdruk op te vangen.

Betonblokken zijn thermisch traag

Dit is vooral interessant voor degenen die opwarmen bij lage temperaturen. Betonblokken nemen warmte op of koelen af ​​en geven deze heel langzaam af zodat de temperatuur overal gelijk blijft. Dit is niet alleen comfortabel, maar ook energiezuinig.

Het gebruik van betonblokken

Je kunt betonblokken gebruiken voor zowel dragende als niet-dragende muren. Ze zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te verwerken. Daarnaast hebben zowel massieve als holle betonblokken een hoog draagvermogen. Dit is erg belangrijk bij het bouwen van dragende muren. U kunt massieve en holle betonblokken gebruiken in constructies zoals funderingen, binnenmuren, zwembaden en kelders.

De verschillende soorten betonblokken: Holle betonblokken

Holle betonblokken worden veel gebruikt voor het bouwen van scheidingswanden en zijn ideaal voor binnenmuren. De holle ruimtes in de blokken zorgen voor een goede isolatie en vermindering van geluidsoverlast.

Volle betonblokken

Volle betonblokken zijn de meest voorkomende betonblokken. Ze worden gebruikt voor de bouw van funderingen, buitenmuren, en dragende binnenmuren. Volle betonblokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes.

De verschillende soorten betonblokken: Bims betonblokken

Bims betonblokken worden gemaakt van lichtgewicht vulkanisch gesteente, genaamd bims. Deze blokken hebben goede isolatie en worden vaak gebruikt voor het bouwen van scheidingswanden, buitenmuren en gevels.

De verschillende soorten betonblokken: Cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken, ook bekend als gasbetonblokken, zijn gemaakt van zand, kalk en cement en hebben een lichtgewicht structuur. Deze blokken worden gebruikt voor het bouwen van binnenmuren en scheidingswanden. Ze hebben goede isolatie-eigenschappen en zijn eenvoudig te snijden en te bewerken.

Conclusie: De juiste keuze is belangrijk

Het kiezen van het juiste type betonblok voor een bouwproject is belangrijk om de veiligheid en stabiliteit van de structuur te garanderen. Op Bouwmaterialen Kopen vind je een uitgebreid assortiment aan betonblokken voor verschillende toepassingen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.