De veelzijdigheid van LAVA3
Spread the love


De veelzijdigheid van LAVA3 is belangrijker dan je denkt. Zeker in de agrarische sector. Daar zijn ze constant op zoek naar innovatieve oplossingen die zowel gunstig zijn voor de dieren als voor de gewassen.

Een van die veelzijdige oplossingen is LAVA3, een multifunctioneel strooisel dat op de uiteenlopendste plaatsen kan gebruikt worden.

In deze blog zullen we dieper ingaan op de voordelen van LAVA3 en hoe het kan bijdragen aan de gezondheid en productiviteit van zowel dieren als gewassen.

De veelzijdigheid van LAVA3 in de stal

LAVA3 is een uitstekende keuze als strooisel voor de stal. Het zorgt voor een droge ondervloer, waardoor schurende effecten en gevoelige spenen voorkomen.

Bovendien heeft het een reinigende werking op speenwonden veroorzaakt door betrappingen en klauwontstekingen.

Een bijkomend voordeel is dat LAVA3 de ammoniakuitstoot aanzienlijk vermindert, wat leidt tot minder vliegen in de stal.

De veelzijdigheid van LAVA3 in mestput

Na gebruik in de stal kan LAVA3 samen met de mest in de mestput worden gestort. Het unieke aspect van LAVA3 is dat het zich niet naar de bodem zakt.

Het bindt zich namelijk direct aan de drijvende massa. Dit leidt tot verbeteringen in de mestput, waarbij sporenelementen de fermentatie in drijfmest bevorderen.

Bovendien leidt het tot een hoger percentage gebonden stikstof, nitraat en fosfaat in de mest, waardoor een homogene mest ontstaat die beter opgenomen kan worden door de flora en fauna in de grond.

De veelzijdigheid van LAVA3 op het land

Wanneer de stal is uitgemest, kan LAVA3 op het land worden gebruikt om de kwaliteit en opbrengst van gewassen aanzienlijk te verbeteren.

Dit multifunctionele strooisel is namelijk rijk aan mineralen en sporenelementen, waaronder calcium, chroom, fosfor, kobalt, koper, mangaan, molybdeen, natrium, silicium, titaan, ijzer en zink.

Deze voedingsstoffen bevorderen de vruchtbaarheid van de bodem en versterken de celwanden van planten, leidend tot sterke en gezonde gewassen.

Bovendien zorgen klei- en aluminium plaatjes in LAVA3 voor betere klei humus en een hogere vochtretentie in de grond.

Kijk op www.delangebv.nl voor meer informatie

LAVA3 als duurzaam alternatief

Wat LAVA3 nog aantrekkelijker maakt, is dat het een ideale vervanger is voor compost, stalmest en gebruikelijke kunstmest.

Het verhoogt de effectiviteit van Kunstmest en beperkt het nitraat verlies in de bodem doordat voedingsstoffen beter worden vastgehouden en opgenomen door het gewas.

Bovendien werkt LAVA3 snel en heeft het een langdurig effect, waardoor het een kostenefficiënte keuze is voor agrariërs.

Conclusie: Veelzijdig strooisel met vele voordelen

LAVA3 is een veelzijdig strooisel dat talloze voordelen biedt voor zowel dieren als gewassen.

Dat varieert van het creëren van een droge en hygiënische stal tot het bevorderen van de vruchtbaarheid van de bodem en het versterken van planten.

LAVA3 levert consistente en duurzame resultaten. Als boer of agrariër is het zeker de moeite waard om LAVA3 te overwegen.

Geniet van de voordelen van LAVA3 en zie dat je dieren beter gedijen en je gewassen bloeien.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.