Composiet schutting

Composiet schutting vraagt geen onderhoud en verhoogt je privacy

Spread the love

Composiet schutting zorgt voor vele voordelen. Composietmaterialen zijn populair voor schuttingen. Dit materiaal vraagt weinig onderhoud en verhoogt je privacy. Composietmateriaal is een industrieel productiemateriaal dat is samengesteld uit hars en graniet- of kwartsdeeltjes. Beide natuurproducten worden via een uniek proces met elkaar verbonden met sterke materialen.

Op wat moet je vooral letten bij het kiezen van een composiet schutting?

Composiet schutting

Net als elk ander hekwerk wordt ook het composietscherm tussen de kolommen geplaatst. De pilaren kunnen gemaakt zijn van aluminium of hardhout. Om esthetische redenen worden aluminium kolommen vaak gecombineerd met donkergekleurde hekken. Hardhouten pilaren worden vaak gecombineerd met (rood) bruine composiet schermen. Kolommen worden met hun poten of speciale beugels aan de grond bevestigd op harde oppervlakken (vooral steen, beton en hout). Gebruik bij het ophangen van het scherm altijd speciale accessoires om spanning op te vangen. Dit voorkomt dat het scherm doorhangt in de zon.

Composiet schutting in Meerdere uitvoeringen

Er zijn verschillende uitvoeringen van composiet hekken, vooral voor schermvulling. Hout kunststof composietmateriaal is samengesteld uit houtvezel en kunststof (polyethyleen). Houtvezels is het restmateriaal dat ontstaat bij de productie van laminaat, parket of meubelen. Het mengsel van houtsnippers en kunststof wordt hout-kunststof composietmateriaal of  HKC genoemd. Het hekwerk in BPC (Bamboe Plastic Composite Materiaal) maakt gebruik van bamboevezel in plaats van houtvezel. Dat zorgt voor een betere kwaliteit omdat. De bamboevezels in het materiaal maken het composietmateriaal harder. Bamboe is echter duurder dan houtsnippers.

Afwerking

Een composiet schutting is er in meerdere afmetingen. Populaire kleuren zijn vooral bruin, antraciet, grijs, en groen, maar ook andere (trendy) kleuren zijn mogelijk. Aluminium liggers worden vaak gebruikt voor composiet hekken. Deze zijn stevig ook voor het scherm zelf. Ze zorgen voor een moderne en luxe uitstraling, zeker wanneer het scherm tussen aluminium pilaren wordt geplaatst.

Onderhoud

Het composietmateriaal heeft geen onderhoud nodig. In vergelijking met hout is dit het grootste voordeel van dit materiaal. Door de ultraviolette straling in de zon zal de houten schutting na verloop van tijd verkleuren en verouderen. Dat kun je voorkomen met een beschermende olie- of verflaag. Zelfs bij hoogwaardige composiet afrasteringen kan er enige verkleuring door de zon optreden, maar dit vaak beperkt. Een composiet schutting kan na verloop van tijd vuilen worden door regen, zand en mogelijk mos of algen. De mate van vervuiling is voornamelijk afhankelijk van de weersomstandigheden en de omgeving waar de schutting is geplaatst.

Composiet schutting schoonmaken

  • Gebruik voor het reinigen van composiet schuttingen een zacht schoonmaakmiddel en een microvezeldoek
  • Vermijd het gebruik van schuurmiddelen om krassen te voorkomen
  • Het gebruik van een hogedrukreiniger bij het reinigen van composiet schuttingen is een goed idee. Begin dan altijd op de laagste druk om beschadiging te voorkomen.

Voordelen composiet schutting

Een schutting uit composiet:

  • Moet je niet oliën of beitsen
  • Is ongevoelig voor verkleuring door de zon
  • Weerstaat tegen vocht waardoor het niet rot of schimmel ontstaat
  • Het materiaal scheurt niet.
  • Milieuvriendelijke

Mogelijke nadelen

Die wegen zeker niet op tegen de voordelen. Composiet schuttingen kunnen door schommelingen in de temperatuur, sterk vervormen. Dat kun je voorkomen met het gebruik van hoogwaardige composietmaterialen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.