Vloer isolerenEen goede vloerisolatie wordt, onterecht, nog vaak over het hoofd gezien. Toch zorgt het voor heel wat voordelen. Het zorgt voor een lagere energiefactuur en verhoogt je gebruikscomfort
Spread the love

Vloerisolatie is even belangrijk dan bijvoorbeeld muurisolatie. Verwonderlijk genoeg wordt het vaak over het hoofd gezien.

Toch biedt het vele voordelen. Zo houdt een goede vloerisolatie je energierekening laag en je wooncomfort hoog.

Voor warme lucht geldt namelijk dat ze op bijzonder veel verschillende plaatsen in onze woning een uitweg vindt naar buiten.

Het gaat hierbij dan met andere woorden zeker niet alleen maar om het dak, integendeel. Een goede vloerisolatie is even onmisbaar om je energiefactuur zo laag mogelijk te houden.

Waarom kiezen voor het plaatsen van vloerisolatie?

We kiezen steeds meer voor vloerverwarming. Wanneer je woning dan niet is uitgerust met een goede vloerisolatie gaat er heel wat warme lucht en peperdure energie verloren.

Wil jij ook graag ontdekken waarom deze isolatie nu precies zo interessant is? Blijf dan vooral zeker verder lezen. 

Goede vloerisolatie is onmisbaar

Het is een zeer grote misvatting dat warme lucht onze woning vooral verlaat via het dak. Uiteraard spreekt het voor zich dat het altijd een goed idee is om je dak goed te isoleren. Maar dit geldt even goed voor de spouwmuren en de vloer.

Vloerisolatie zorgt voor aanzienlijke meerwaarde

Een goede isolatie voorkomt het verlies van dure energie. Daarnaast verhoogt het je wooncomfort en geeft een aanzienlijke meerwaarde aan je woning.

Laat je vloerisolatie plaatsen

Het plaatsen van een goede isolatie is het werk van professionals, en is dus niet goedkoop. Maar het is die investering meer dan waard. Meer nog, dankzij de vele voordelen betaald een het isoleren van je vloer op relatief korte tijd zichzelf terug. 

Vloerisolatie materialen

We maken gebruik van verschillende soorten isolatiematerialen. Veel gebruikte materialen zijn ongetwijfeld:

  • Gespoten PUR
  • Vloerisolatieplaten
  • Isolatiechape
  • Vloerisolatiedekens
  • Vloerisolatiekorrels of schelpen

Wil je ook je vloer laten isoleren? Dan is het belangrijk om vooraf na te gaan hoeveel je dat zal kosten. Zo kun je je beschikbaar budget vastleggen, wat je uiteindelijke keuze aanzienlijk vergemakkelijkt.

De prijs

Een niet onbelangrijk aspect is uiteraard de prijs van deze isolatie. De gemiddelde prijs per vierkante meter varieert tussen de 15 en 40 euro.

Isolatiedekens zijn uitstekend als isolatie. Hou er bij je keuze rekening mee dat het ook een van de duurste materialen is om je vloer mee te isoleren.

Conclusie: Een goede vloerisolatie is een echte aanrader!

Een goede isolatie van je vloer is een echte aanrader, maar alleen je vloer laten isoleren is weggegooid geld.

Je geniet maximaal van alle voordelen als je ook je dak, je spouwmuren en eventueel ook je zolder goed laat isoleren.

Geraakte je ondertussen overtuigd van de meerwaarde van een goede vloerisolatie? Bekijk dan hier de vloerisolatie kosten.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole