Rendement zonnepanelen verhogen
Spread the love

Rendement zonnepanelen verhogen is altijd een voordeel voor huiseigenaren. Naarmate de prijs van onze energiekosten blijft stijgen, wordt het rendement van onze zonnepanelen nog belangrijker. Verschillende factoren zijn van invloed op het rendement van een zonnepaneel. Hoe kunnen we de opbrengst van zonnepanelen verhogen?

Hoe kun je het Rendement zonnepanelen verhogen?

Het rendement van onze zonnepanelen hangt vooral af van hun oriëntatie, van de hoek van het paneel, je woonomgeving, de kwaliteit van de gebruikte zonnecellen, hun temperatuurgevoeligheid, de gebruikte componenten en hun fabricage. Het rendement zonnepanelen verhogen is belangrijk om onze energiefactuur zo laag mogelijk te houden.

De oriëntatie van je zonnepanelen

Het rendement zonnepanelen verhogen doe je door ze naar het zuiden te richten. Hoe meer we de panelen naar het westen of oosten draaien, hoe lager de opbrengst. Een zonnepaneel op het noorden brengt nauwelijks energie op.

De hoek van onze zonnepanelen

Het uiteindelijke rendement zonnepanelen verhogen hangt ook af van de hoek van het paneel vergeleken met de grond. In Nederland zijn hoeken tussen de 30 en 35 graden het voordeligste voor panelen op het zuiden gericht zijn. Op het zuiden gerichte panelen met grotere of kleinere hoeken zijn aanzienlijk minder efficiënt.

Het rendement zonnepanelen verhogen door de juiste plaats te kiezen

De plaats waar je zonnepanelen bedrijvig zijn, is een belangrijke factor. Zo is het rendement van zonnepanelen in Den Helder aanzienlijk hoger dan de geplaatste zonnepanelen in Nijmegen.

De kwaliteit van de zonnecellen

Hoe hun kwaliteit, hoe groter de opbrengst van je zonnepanelen. De kwaliteit is moeilijk te achterhalen. Vaak is het niet eens duidelijk welke onderdelen onze zonnepanelen bevatten. De meerderheid van de producenten gebruiken allemaal verschillende soorten zonnecellen. Allemaal met hetzelfde vermogen hebben en toch een verschillend rendement.

Temperatuurgevoeligheid van zonnecellen

Het rendement van onze zonnepanelen kan sterk variëren. Dit hangt vooral af van het type zonnecel dat wordt gebruikt. Hoe hoger hun temperatuur, hoe lager de geproduceerde energie. Op warme, zonnige dagen kan dit verschil per type zonnecel oplopen tot tien procent of meer.

Rendement zonnepanelen verhogen door kwaliteit van hun te verbeteren

Onder dezelfde omstandigheden kunnen verschillende merken toch een verschillend rendement leveren. Ook de componenten waarop zonnecellen zijn aangesloten, zoals bedrading, soldeermaterialen en de kwaliteit van plastic folie of glas, bepalen hun opbrengst. Als het zonnepaneel van slechte kwaliteit is, kunnen er hotspots ontstaan ​​en panelen barsten.

De kwaliteit van het productieproces

Ook het merk zonnepanelen is belangrijk voor de kwaliteit van hun productieproces. Onderdelen van dezelfde kwaliteit die verschillend worden behandeld, zijn vaak vanaf de eerste dag meetbaar. Op langere termijn kan de energieproductie verder afnemen. Zonnepanelen verliezen elk jaar een bepaalde hoeveelheid elektriciteit. Daarom verouderen zonnepanelen van lagere kwaliteit sneller dan die van hogere kwaliteit.

Transport en verpakking zonnepanelen

Je zou het misschien niet verwachten, maar zelfs de verzending en verpakking van een zonnepaneel kan een invloed hebben op de efficiëntie ervan. Het verzenden van zonnepanelen, uitpakken en eventuele montagefouten kunnen onzichtbare scheuren in zonnecellen veroorzaken. Naarmate zonnepanelen ouder worden, nemen deze scheuren toe, wat hun vermogen aanzienlijk kan verminderen.

Omgeving

De omgeving waarin de zonnepanelen zich bevinden, zoals de schaduw van aangrenzende gebouwen, bomen en schoorstenen, maar ook de kwaliteit van de omvormer en kabels kunnen invloed op het rendement zonnepanelen verhogen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole