Park Berkenrhode
Spread the love

Park Berkenrode bevindt zich in de ongerepte natuur van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het is een park dat geschikt is voor alle leeftijdsgroepen, met een bijzondere focus op gezinnen met kinderen.

Er is altijd iets te doen in Park Berkenrode. Zelfs in de winter hoef je je er niet te vervelen, dankzij de vele binnen-activiteiten. Bovendien is het park ook hondvriendelijk.

Met Park Berkenrode, kies je voor rust, ruimte en natuur. De luxe vakantiehuizen beschikken over faciliteiten als een jacuzzi, sauna of hottub.

Maar is er allemaal te beleven in hét natuurpark van Nederland?

Park Berkenrhode is een luxe vakantiepark midden het groene decor van het Nationaal Park de Hoge Véluwe.

Het is de gedroomde vakantiebestemming voor vakantiegangers die houden van rust in eigen land. Met zijn uitstekend onderhouden wandel- en fietsroutes is het Park een echt paradijs voor wandelaars en fietsers.

Park Berkenrhode is zeker een vakantiepark voor levensgenieters die luxe en comfort weten te waarderen.

Vroeg boeken voor de meeste keuze en grootste korting

Wil je je ook laten verrassen met een verblijft in vakantiepark Berkenrhode? Dan is ook hier vroegboeken dé boodschap.

Dat zorgt namelijk voor de meeste keuze en de leukste vroegboek kortingen. Je geniet ervan de ruimste met wellness-faciliteiten. En daar boven op kies je tussen vakantiehuizen voor twee tot maar liefst twintig personen.

Maak kennis met de comfortabele vakantiehuizen van Park Berkenrhode.

Park Berkenrhode vakantiehuizen en bungalows

Vakantiepark Berkenrhode biedt je de keuze uit accommodaties voor twee tot maar liefst twintig personen.

Je rijdt met je auto tot bij je vakantiewoning. Die is uitgerust met een ruime tuin met terras, voorzien van het nodige tuinmeubilair.

Uitgebreide voorzieningen

Naast een culinair parkrestaurant met gezellig terras en cafetaria, is Park Berkenrhode uitgerust met een verwarmd buitenzwembad, laadpalen voor elektrische auto’s, een eigen wasserette en een eigen verhuurdienst van fietsen en e-bikes.

Privé- Spa & Wellness op Park Berkenrhode

Hou je van wellness? Dan ben je op het luxe Park Berkenrode aan het juiste aders. De meeste vakantiebungalows zijn hier namelijk voorzien van alle wellness mogelijkheden.

Kun je er maar niet genoeg van krijgen? Dan is er nog altijd de Privé- Spa & Wellness van Park Berkenrhode.

Culinair genieten op Park Berkenrhode

En ook lekkerbekken worden in Park Berkenrhode zeker niet vergeten. Zo is het parkrestaurant uitgerust met een uitstekende lunch- en borrelkaart.

Allerlei streekproducten van de hoogste kwaliteit staan er centraal.

Een snelle hap of snack kan even goed

Liefhebbers van een snelle hap komen in Park Berkenrhode even goed aan hun trekken. In de cafetaria van het Park staan er allerlei hapjes, snacks en frietjes op het menu.

Barbecueën bij je vakantiehuis

Heerlijk barbecueën op vakantie. Wie wil dat nu niet op zijn eigen vakantiestekje? En dat kan perfect op vakantiepark Berkenrhode!

Je kunt je eigen barbecue meebrengen, maar je kunt er in het park ook een huren. De ambachtelijke slager zette alvast zijn beste beentje voor en presenteert smakelijke barbecuepakketten op het park.

Handige maaltijdbezorgservice op Park Berkenrhode

Heb je eens geen zin om zelf te koken, maar wil je wel gezellig genieten van een lekkere en gezonde maaltijd? Ook dat is hier geen enkel probleem.

Laat dan gemakkelijk heerlijke maaltijden bezorgen in je vakantiehuis. Park Berkenrhode heeft namelijk een goede maaltijdbezorgservice die je de heerlijkste afhaalmaaltijden bij je vakantiehuis aflevert.

Dat is pas écht vakantie toch?

Activiteiten voor alle seizoenen op Park Berkenrhode

Met zijn uitgebreid en afwisselende activiteitenprogramma is een verblijf op vakantiepark Berkenrhode altijd aantrekkelijk, en dit in alle seizoenen.

Het park organiseert themaweekenden, cursus boogschieten, gezellige huifkartochten of boeiende tochten op de trapfietsen dwars door het Nationaal Park.

In Park Berkenrhode kan het allemaal

Wandelen op de heide

Vergeet je wandelschoenen niet mee te brengen. Hier geniet je namelijk volop van afwisselende wandelingen over zandverstuivingen en glooiende paarse heidevelden waar de bijtjes je om de oren vliegen op zoek naar nectar, onmisbaar voor die lekkere en gezonde heidehoning.

Park Berkenrhode is ook kindvriendelijk

Park Berkenrhode is ook een kindvriendelijk vakantiepark. Tijdens de schoolvakanties zijn er speciale activiteiten voor de kids.

Valt het weer wat tegen? Geen nood, dan kunnen ze zich samen met het animatieteam uitleven.

Park Berkenrhode

Samen met de boswachter van het Park op pad om heel veel te leren over het bos, de bijzondere bomen en planten die er groeien? Zelfs dat kan.

De vele troeven van De Hoge Veluwe

En dan is er nog het Nationaal Park De Hoge Véluwe zelf. De natuur met zijn rijke fauna en flora zal je echt verbazen.

De diverse Veluwse landschappen wisselen elkaar in snel tempo af. Een boeiende ontdekkingstocht door het Park brengt je langs uitgestrekte loof-, naald- en gemengde bossen, afgewisseld met heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Rijke fauna en flora

Al deze verschillende, maar even mooie landschappen kennen een ongekende verscheidenheid aan zeldzame planten en dieren.

Je maakt er zowel kennis met de prachtige parelmoervlinder als het indrukwekkende edelhert, het gentiaanblauwtje en de kleine schorseneer.

Het Park huisvest meer dan honderd zeldzame diersoorten uit de Rode Lijst waaronder de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Jachthuis Sint Hubertus

Een fietstochtje of een deugddoende wandeling door het Nationaal Park brengt je automatisch tot bij het jachthuis van Sint- Hubert, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller.

Het jachthuis met zijn vijver en prachtige tuin zal je zeker weten te bekoren. Naast begeleide wandelingen, staan hier regelmatig ook themarondleidingen op het drukke programma.

Kröller-Müller Museum

Dit maakt deel uit van het grootste museum van Nederland. Zo vind je er de op één na grootste verzameling Van Goghs ter wereld.

Deze indrukwekkende verzameling telt bijna negentig schilderijen en ruim 180 tekeningen van deze grootmeester.

Daarnaast bewoner je er even goed kunstwerken van moderne meesters als Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Beeldentuin

Met bijna 200 sculpturen van bekende meesters hoort deze Beeldentuin tot de grootste van Europa. Denk hierbij aan Aristide Maillo, Jean Dubuffet, maar ook Marta Pan en Pierre Huyghe.

Zandverstuiving De Pollen

Deze kleine zandverstuiving is een stukje ‘levend stuifzand’ waar de wind vrij spel heeft waardoor deze zandduinen ontstaan.

De wind verplaatst ze zelfs, langzaam maar zeker en millimeter bij millimeter. Deze zandverstuiving vind je langs de Wildbaanweg ten zuiden van het Kröller-Müller Museum.

Wildobservatieplaats Wildbaanweg

De wildobservatieplaats kijkhut werd gebouwd bij een relatief open plek in het bos, vlak bij een van de vele poelen in dit natuurgebied waar dieren wat graag komen drinken.

De kans dat je er edelherten en wilde zwijnen kunt bewonderen is opvallend groot te zien.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.