Stedentrip Rome
Spread the love

Stedentrip Rome, de hoofdstad van Italië is een van de meest populaire bestemmingen voor een boeiende stedentrip. Heel wat kostbare en goed bewaarde overblijfselen uit het eens zo machtige Rome zullen je zeker weten te boeien. Dat is zeker ook het geval met de vele waardevolle gebouwen en erkende monumenten die deel uitmaken van het ruime toeristische aanbod van deze boeiende stad. En dan is er nog Vaticaanstad. Met een oppervlakte van nog geen halve vierkante kilometer (0,44 kilometer om precies te zijn) is dit verreweg het kleinste land ter wereld binnen de stadsmuur. Geen enkele toerist kan Rome bezoeken zonder kennis te maken dit indrukwekkende rooms-katholieke bolwerk. Rome telt zovele toeristische bezienswaardigheden dat met een weekend tijd tekort komt om al het moois en kostbaars te ontdekken.

Rome, met Vaticaanstad als buitenbeentje

Vaticaanstad is een stad binnen een stad en het absolute buitenbeentje, niet alleen van Rome maar wereldwijd. Het is het kleinste onafhankelijke land ter wereld en wordt volledig omsloten door Rome. Het kleinste onafhankelijke land ter wereld is volledig gesloten door Rome. Als hoofd van de kerk spreekt de paus vanop het Sint-Pietersplein de wereld toe op belangrijke evenementen en christelijke feesten. Je vindt er vele historische gebouwen en monumenten in Vaticaanstad. De imposante Sint-Pietersbasiliek vind je op het gelijknamige plein. Naast vele Vaticaanse musea, het Apostolisch Paleis en de Sixtijnse Kapel. Vanaf de immense koepel van deze basiliek geniet je van een schitterend panoramisch uitzicht over beide steden.

Stedentrip Rome: Het Colosseum

Dit typisch Flavisch amfitheater werd gebouwd door Flavische leiders in de eerste eeuw na Christus. Dat gebeurde bij het organiseren van de Spelen die destijds door de Romeinse keizer werden gefinancierd. Uiteindelijk goten ze miljoenen liters water in het amfitheater om er zeeslag in te spelen. Deze Romeinse arena werd door heel wat natuurrampen volledig verwoest en telkens weer opgebouwd. Vandaag is het nog even indrukwekkend als toen. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen van over de hele wereld dit monument dat deel uitmaakt van de zeven wereldwonderen.

Ook interessant: Een rondreis Thailand zul je zeker niet vlug vergeten

Het Pantheon

Het is voor veel mensen het best bewaarde monument van Rome en een inspiratiebron voor veel kunstenaars. De koepel heeft een opening met een diameter van 9 meter, wat zorgt voor een ongebruikelijke lichtinval. Het interieur doet zeker niet onder voor de uitstraling van het Pantheon. Hier liggen heel wat beroemdheden begraven. Enkele van hen zijn de renaissanceschilder Rafael en zijn verloofden, koning Vittorio Emanuele II en Umberto I.

Stedentrip Rome: De Trevifontein

Deze imposante fontein bevindt zich op het Trevi-plein achter Palazzo Poli. Deze 26 meter hoge en 22 meter brede fontein vind je er op het punt waar drie wegen samenkomen. De traditie vertelt je dat wanneer je terugkeert naar de fontein en van je linkerschouder met je rechterhand twee munten in de fontein gooit, je altijd naar de stad terugkeert om er je toekomstige geliefde te ontmoeten. Tussen 2013 en 2015 werd de Trevifontein volledig gerestaureerd.

Ook dit moet je tijdens je verblijf in Rome zeker bezoeken

Rome heeft je zoveel te bieden dat je er inderdaad meerdere keren zult wederkeren. En ook deze bezienswaardigheden zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken:

  • Het Forum Romanium: ooit het centrum van de stad met vandaag Ruïnes van de Tempel van Saturnus, Tempel van Vespasianus en Titus als evenveel stille getuigen
  • Villa Borghese: een 80 hectaren groot domein met prachtig aangelegde tuinen, musea, paviljoenen, sculpturen en indrukwekkende villa’s
  • Het Monument van Victor Emanuel II
  • De Thermen van, Caracalla

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole