Spread the love

Toeristisch Brussel heeft inderdaad zoveel meer te bieden dan het Atomium of zijn legendarisch Manneke Pis. Brussel is niet alleen de hoofdstad van België. De stad wordt ook beschouwd als het administratieve centrum van de Europese Unie is. Brussel telt vele Europese instellingen. Ook het hoofdkwartier van de NAVO is er gevestigd. Naast een rijke geschiedenis en talrijke toppers op het vlak van kunst en cultuur vind je in het stadscentrum nog altijd vele waardevolle gebouwen.

Toeristisch Brussen: Manneken Pis

Dit wereldbekende standbeeld van deze plassende jongen vind je in het centrum van Brussel, op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat. Het visitekaartje van de stad werd meermaals beschadigd en zelfs weggehaald. Op feestdagen en op bijzondere gelegenheden wordt het Manneken feestelijk aangekleed. De volledige outfit telt maar liefst 700 stuks en is te zien in het Stedelijk Museum Het Broodhuis op de Grote Markt.

Het Atomium

Deze immense attractie staat in het Heizelpark en wordt jaarlijks door honderdduizenden toeristen bezocht. Het werd ontworpen bij de Wereldtentoonstelling in 1958 door André Waterkeyn.  Het monument is maar liefst 102, 705 meter hoog en telt negen bollen elk een diameter van 18 meter. Deze bollen staan precies 29 meter van elkaar en beelden zij de kristalstructuur van ijzer uit. Je bezoekt de bovenste bol met de lift waar een restaurant is gevestigd dat je een prachtig panorama over de stad presenteert. te brengen. Andere bollen zijn bereikbaar via trappen of roltrappen. In de eerste bol is een permanente tentoonstelling van Expo 58 te bewonderen

Toeristisch Brussel: De Grote Markt

Is de meest centrale plaats van Brussel. Tijdens de negenjarige oorlog tussen Frankrijk en de Grote Alliantie in 1695 zijn gingen er vele waardevolle gebouwen verloren. Alleen het Broodhuis en enkele muren en de toren van het stadhuis bleven overeind. Daarna werd in versneld tempo heropgebouwd en kregen de gebouwen dezelfde Vlaams-Italiaanse uitstraling van weleer. Vroeger was het niet naast een plaats feesten en vertier, maar werden er ook terechtstellingen op de brandstapel uitgevoerd. Nu is op de Grote Markt een waar paradijs voor shoppingfanaten. Heerlijk relaxen en genieten van het stadscentrum kun je op gezellige terrasjes en in de restaurants en de hotels. De grote Markt wordt druk bezocht. Ook door jongeren

Toeristisch Brussel: Het Koninklijk Paleis

Tijdens je verblijf in Brussel moet je uiteraard ook het Koninklijk bewonderen. Koning Filip woont hier niet, wel in Kasteel Belvedère in het naburige Laken. Het paleis dateert uit het begin van de achttiende eeuw. In de spiegelzaal die door Koningin Fabiola werd aangepakt, worden nu nog altijd grote recepties georganiseerd. Het interieur bevat nog altijd stukken uit de tijd van Leopold I en deels van Napoleon en Willem I.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole