Een goed bagagerek kiezen
Spread the love

Een goed bagagerek kiezen zorgt voor meer comfort tijdens je (auto) vakantie. Het zorgt tegelijk voor het veilig vervoeren van allerlei benodigdheden. Maar er zijn zoveel verschillende soorten bagagerekken dat de juiste keuze lang niet zo makkelijk is dan het lijkt.

Waar moet je zeker op letten bij het kiezen van een goed bagagerek?

Kies je ervoor om met je gezin met de auto op vakantie te vertrekken? Om alles veilig en goed te kunnen opbergen en vervoeren, is dan een goed bagagerek erg handig. Het kiezen van het juiste bagagerek voor voertuigen hangt van meerdere factoren af.  In de eerste plaats van je voertuig, maar even goed van het aantal personen die mee op vakantie vertrekken en van datgene wat je met je bagagerek wilt vervoeren. En van je persoonlijke wensen natuurlijk.

Wat wil je vooral vervoeren met je bagagerek?

Ben je op zoek naar het juiste bagagerek? Dan zul je eerst moeten uitmaken wat je er het meest mee wil vervoeren. Een zogenoemd imperiaal is een uitstekend idee om bijvoorbeeld kleding en allerlei goederen die je nodig tijdens je vakantie. Een imperiaal beschermt je bagage tegen alle weersomstandigheden en tegen inbrekers. Plan je een fietsvakantie? Kies dan voor een imperiaal uitgerust met speciale pinnen om je fiets(en) veilig te vervoeren.  Je kunt beide systemen ook met elkaar combineren, namelijk een kleinere bak en fietsenrekken ernaast. De basisbalken of de base carrier worden gekozen in functie van het model auto waarvoor ze moeten dienen.  Het gaat hier om de afstand tussen de montagesleuven. Die varieert van het soort en model auto waarmee je rijdt.

Zo kies je een goed bagagerek

Een goed gekozen bagagerek stelt je in staat heel wat  (vakantie)benodigdheden veilig te vervoeren. Ze beschermen je bagage tegen onze sterk wisselende weersomstandigheden. Let bij je uiteindelijke keuze vooral op:

De afmetingen van een goed bagagerek

Hoe groter de inhoud van je toekomstig bagagerek hoe meer je ermee kunt vervoeren. Je kiest je kofferbak zeker niet te klein, maar ook niet te lang. Dan bestaat namelijk het risico dat die in aanraking komt het kofferdeksel van de auto.

De manier van openen

De huidige bagagerekken of kofferbakken kunnen zowel openen langs één als langs twee zijden. Deze laatste mogelijkheid is praktischer, zeker wanneer je over een hoog voertuig beschikt

Kwaliteit van je bagagerek

Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je bagagerek of kofferbak. Goedkoop is ook hier meestal duurkoop. De beste keuze is niet altijd de duurste. Kies voor het bagagerek met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Veilige bagagerekken

Heel wat koffers zijn uitgerust met een slot uit kunststof. Die sloten bieden weinig veiligheid. Hies voor een rek of koffer die uitgerust is met een gecertificeerd hangslot. Duurdere rekken en koffers beschikken over verschillende centrale vergrendelingspunten.

Een goed bagagerek kopen

Ben je op zoek naar een goed bagagerek of dakkoffer voor je voertuig? Dat kiest je makkelijk online. Online heb je de grootste keuze, zoals op Bigshopper. Je kiest rustig van thuis, en na je bestelling wordt meestal daags vervolgens alles netjes aan huis afgeleverd.  Vergelijk de interessantste aanbiedingen. Vergelijken doet je dikwijls nog heel wat besparen ook.

Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je bagagerek. Dat zou je tijdens je vakantie wel eens zuur kunnen opbreken:Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole