De juiste kleurlenzen kiezen
Spread the love

Titel: consumenten
URL: http://consumenten.verzamelgids.nl

De juiste kleurlenzen kiezen is moeilijker dan je denkt. Hou je van verandering, zelfs als het om je uiterlijk gaat? Dan zijn gekleurde lenzen zeker iets voor jou. Kleurlenzen kun je ook om medische redenen dragen. Die veranderen je uiterlijk in kleine details of zelfs volledig. Overweeg je gekleurde lenzen te dragen? Hou dan zeker met enkele belangrijke factoren rekening om de juiste keuze te maken.

Hoe kies je de juiste kleurlenzen?

Met kleurlenzen pas je je eigen oogkleur aan. Dat kan zelfs naar een volledig andere kleur. Met kleurlenzen kun je ook je eigen oogkleur extra benadrukken. Er zijn verschillende soorten kleurlenzen. Sommigen voor eenmalig gebruik. Andere kun je vaker dragen.

Kies de kleurlenzen die het best bij je passen.

Kleurlenzen dragen om medische redenen

Kleurlenzen draag je niet alleen om je uiterlijk aan te passen. Ze worden ook om medische redenen gedragen. Bijvoorbeeld wanneer een oog beschadigd is door een operatie of een ongeluk. Dan kan het oog met een kleurlens terug normaal lijken. Ook als het beeld van het oog stoort, kan een gekleurde contactlens uitkomst bieden om het oog volledig of gedeeltelijk te beschermen.

De juiste kleurlenzen kiezen: Veilige kleurlenzen

Kleurlenzen van goede kwaliteit zijn veilig, zeker als je je ogen eerst laat controleren door een officieel erkende opticien. Die meet je ogen en adviseert je over de soort kleurlenzen die het best bij je passen. Dat hangt vooral af van je persoonlijke wensen en van het doel waarvoor je ze zult gebruiken. Licht getinte lenzen vergroten de intensiteit van natuurlijke kleuren.

Natuurlijke oogkleur versterken of veranderen?

Controleer vooraf of de lenzen zijn ontworpen om je natuurlijke oogkleur te versterken, of om ze volledig te veranderen. Voor kleine wijzigingen is de kleur van je lenzen belangrijker. Heb je lichte ogen en wil je er meer diepte aan geven? Hou dan zeker rekening met je haar- en je huidskleur. Bij lichtblauwe ogen passen bijvoorbeeld groene lezen. Donkerbruine ogen combineren dan weer uitstekend blond haar.

Hoe lang draag je kleurlenzen en hoe bewaren?

Is het de eerste keer dat je contactlenzen draagt? Draag ze dan nooit langer dan twaalf uur. Zo passen je ogen zich geleidelijk aan je lenzen aan. Maandlenzen draag je tot dertig opeenvolgende dagen. Je reinigt en bewaart ze in een lenshouder met aangepaste vloeistof.

De juiste kleurlenzen kiezen: Lensvloeistoffen ook belangrijk

Bewaar je lenzen altijd op een koele plaats. Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen, zowel voor zachte als harde lenzen. Gebruik alles-in-één lensoplossing. Die is gebruiksvriendelijk en verwijdert zowel bacteriën als eiwitten.

Conclusie: De juiste kleurlenzen kiezen

Kleurlenzen kopen doe je nadat je je ogen door een opticien liet onderzoeken.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole