Goedkoop verhuizen
Spread the love

Goedkoop verhuizen wil iedereen. Verhuizen neemt namelijk een flinke hap uit je budget. Je kunt op vele manieren goedkoop verhuizen. Een goede voorbereiding is de basis van een vlotte en goedkope verhuis. 

Maar hoe kun je nu de kosten van je verhuis zoveel mogelijk drukken?

Bij je verhuis komt heel wat kijken. Veel daarvan kun je zelf doen. Op die manier kun je de kosten van verhuizen zoveel mogelijk beperken. Dat doe je door alles zelf te doen, ook je verhuis. Maar dat is niet altijd mogelijk. Het vervoer is vakwerk. De behandeling van grote stukken zoals je meubels en je huishoudtoestellen is niet vanzelfsprekend. Daar is ervaring voor nodig. Schakel daarom voor het vervoer van je inboedel een professioneel verhuisbedrijf in. Zo verloopt alles veilig en volgens het boekje. Gaat er toch iets mis, dan kun je nog altijd op de verzekering terugvallen. De kosten voor je verhuis worden bepaald door drie belangrijke factoren, namelijk:

  • Het huren van de verhuiswagen
  • De verhuizers
  • Verplaatsingskosten

Wanneer je doordacht te werk gaat kun je op al deze factoren heel wat besparen.

Goedkoop verhuizen met goede afspraken

Goede afspraken maken goede vrienden is ook hier van toepassing. Spraak duidelijk af wat het werk van de verhuizers is en wat je zelf doet. Hoe groot is je budget dat je aan je verhuis wilt of kunt besteden? Vergelijk alle verhuisoffertes en maak duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf voor je definitief beslist. Op die manier voorkom onaangename verrassingen die je later je vooral financieel zou beklagen.

Goedkoop verhuizen: Let ook op de kwaliteit 

Laat je verhuis niet verstoren door voor de goedkoopste verhuisfirma te kiezen. Dan ben je namelijk veel meer kwijt. Staar je dus zeker niet alleen blind op de prijs van je verhuis. Wat je daarvoor in de plaats krijgt is zeker even belangrijk. Goedkoop is ook hier lang niet altijd synoniem van beterkoop. Tijdens je zoektocht naar goedkoop verhuizen bespaar je best niet op kwaliteit. Voor verhuizen zonder problemen heb je ervaren verhuizers nodig.

Goedkoop verhuizen met een bedrijf uit je buurt

Zoek je naar een goedkoop verhuisbedrijf? Kies dan in de eerste plaats voor een firma uit je onmiddellijke omgeving. Zo bespaar je heel wat op de verplaatsingskosten die wel eens hoog kunnen oplopen. Bij verhuizen komt meer kijken, maar hoe dichter bij huis de gekozen verhuisfirma gevestigd is hoe beter. Je zult daar minder voor betalen en die kennen de buurt even goed als jezelf. En ook dat speelt een belangrijke rol.

Goekoop verhuizen: vergelijk de aanbiedingen van 

Je wilt toch ook niet teveel betalen voor je verhuis? Een voordelig verhuisbedrijf kies je best online. Door de vele aanbiedingen te vergelijken kun je goedkoop verhuizen. Vraag zoveel mogelijk vrijblijvende offertes van goedkope verhuisbedrijven uit je onmiddellijke omgeving.  Zo kun je tot maar liefst 40 procent besparen op je verhuiskosten.

Goedkoop verhuizen door zoveel mogelijk zelf te doen

Daar je handen uit de mouwen te steken kun je veel besparen. Maak een lijst met welke klussen je zelf kunt doen. We denken hierbij in de eerste plaats aan het demonteren van je meubels, inpakken, en aan het vervoeren van kleine spullen. In je toekomstige thuis zul je ongetwijfeld nog heel wat werkjes moeten uitvoeren. Door al zoveel mogelijk zaken mee te nemen bespaar je heel wat op je verhuiskosten.

Lees ook: Rolluiken kopen: Worden het handbediende of elektrische rolluiken

Goedkoop verhuizen met goedkope verhuisdozen

Verhuisdozen zijn niet goedkoop. Je kunt daar niet de eerste de beste dozen voor gebruiken, ze moeten aangepast zijn aan de spullen die je ermee wilt verhuizen. Zijn je dozen daar niet aan aangepast, dan zullen de verhuizers langer moeten werken en de verhuiswagen meer over en weer moeten rijden. Resultaat? Hogere verhuiskosten. Tot voor kort waren bananendozen populair bij het verhuizen. Maar naarmate de jacht op deze sterke dozen steeg moest je voor deze handige dozen ook betalen. Vaak zelfs meer dan goedkope verhuisdozen. Online zoeken naar de goedkope verhuisdozen is dus zeker een goed idee.

Goedkoop verhuizen op weekdagen

De meesten verhuizen tijdens het weekend, als ze niet moeten werken. De prijs voor verhuizen ligt heel wat hoger in het weekend dan tijdens de week wanneer verhuizingen eerder beperkt zijn. Werk je voltijds? Dan kun je beter een dag vrijaf nemen dan tijdens het weekend te verhuizen. Je kunt ook overwegen om ’s avond na je werkuren te verhuizen.

Goedkoop verhuizen met een verhuispremie

Heel wat gemeenten geven een verhuispremie, vooral aan inwoners met een beperkt budget. Verhuis je voor je werk? Dan heb je recht op een tussenkomst in je verhuiskosten.

Maak duidelijke afspraken

Ga goed na welke werkzaamheden u precies wilt overlaten aan een verhuisbedrijf. Wat heeft u te besteden en wat wilt u met dit budget bereiken? Kijk goed naar de gespecificeerde verhuisoffertes die u ontvangt en maak duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf voor u een beslissing neemt. Zo voorkomt u onaangename verrassingen die u mogelijk in een later stadium tegenkomt en kunt u goedkoop verhuizen zonder onverantwoorde keuzes te maken.

Ook interessant: Led verlichting productiever en zuiniger: Op wat letten bij hun aanschaf?

Met deze tips maak je je verhuis nog goedkoper 

  • Verhuis kleine zaken wanneer je naar je toekomstige thuis rijdt om klusjes op te knappen 
  • Hoe groot is je verhuisvolume precies? 
  • Wat je niet meer gebruikt doe je naar de kringwinkel of naar het containerpark

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole