Woontrends 2023 ontdekken
Spread the love
Woontrends 2023 ontdekken is vooral boeiend en leuk voor wie elk jaar een nieuw en eigentijds gevoel in zijn interieur wil brengen. Ben je zo iemand? Je hoeft daarom niet elke nieuwe trend te volgen. Met een paar kleine aanpassingen en nieuwigheden kom je al ver.

Wat zijn nu precies de nieuwe woontrends 2023?

De afgelopen jaren was er een groeiende interesse voor minimalistische woontrends. Die verrassen in hun eenvoud. Ze blijven namelijk beperkt dat datgene wat we écht nodig hebben. Dat maakt onze interieurs vooral ontspannend én rustgevend. Dat kadert in ons verlangen om ons leven weer op orde te brengen. Om met de woontrends 2023 mee te zijn koop je dus alleen die zaken die je echt nodig hebt en voor meerdere doelen kunt gebruiken. Hou je woning opgeruimd en netjes. Een minimalistisch interieur is namelijk ook onderhoudsvriendelijk.

Minimalistische meubels

Ben je aan nieuwe meubels toe? Minimalistische meubels zijn in de eerste plaats strak, eenvoudig en praktisch met een rustige look en eenvoudige kleuren.

Woontrends 2023 ontdekken: Vintage

In de woontrends van de voorbije jaren stond het begrip vintage centraal. Dat betekent dat je zaken met een ouderwetse look gebruikt. Dat maakt je interieur uniek zonder duur te zijn. Dit kan een leuke en unieke manier zijn om je huis in te richten. Vintage is een uitstekend alternatief om je huis betaalbaar en toch smaakvol in te richten.

Woontrends 2023 ontdekken: Scandinavische accenten

Scandinavisch meubels en accenten passen perfect in de woontrends 2023. Het zorgt voor een strak interieur, geïnspireerd is door de rustige woon- en levensstijl van de Scandinavische landen. Daarin passen eenvoudige en strakke meubels, eenvoudige en rustige kleuren en natuurlijke materialen. Dat zijn dan vooral hout, wol, katoen en linnen. Dit geeft je huis een rustige en natuurlijke look.

Woontrends 2023 ontdekken: Industriële interieurs

Dat betekent dat je je interieur inricht met zaken die je kunt terugvinden in een fabriek. Zoek je naar een betaalbare manier om je interieur in te richten? Dan is deze industriële woontrend een goede keuze. Industriële zaken vind je vooral in antiekwinkels, op rommelmarkten of online. Het aanbod is zo groot dat je ongetwijfeld datgene zult vinden waar je naar op zoek bent. Dat gaat van industriële vazen tot oude kandelaars en klokken en andere accessoires om je woonomgeving te vervolledigen.

Voorkeur voor rustige kleuren

Beige gecombineerd met strakke en organische vormen zorgen maken van je interieur in 2023 een oase van rust. Beige voert daarbij de boventoon, vaak in combinatie met grijs, bruin en groenbruin. Meubelen zijn er vooral in zachte materialen zoals bouclé en velvet.

Woontrends 2023 ontdekken: Organische vormen

Dat zorgt voor meubels met opvallend veel rondingen en bollige zetels. Ton-, kiezel- en kegelvormig en een natuurlijke vormgeving zien we vaak terug. Ze zijn vervaardigd uit zachte, gemengde en zachte materialen. In de woontrends 2023 draait veel om de vormgeving en minder om de kleuren. In ons toekomstig interieur zijn alle mogelijke kleuren welkom.

Woontrends 2023 ontdekken: functionaliteit voorop

Naast de vormgeving neemt ook de functionaliteit in de woontrends 2023 een belangrijke plaats in.  We werken steeds meer van thuis uit en dat weerspiegelt zich in de woontrends 2023.

General banners

MisterDesign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole