Steigerhouten meubelen
Spread the love

Steigerhouten meubelenSteigerhouten meubels zijn al jaren populair. Steigerhout is geen aparte houtsoort. Het is in de eerste plaats een term die in de bouw veel gebruikt wordt. Tijdens bouwwerken liggen onbehandelde steigerplanken op steigers deze onbehandelde steigerplanken gelegd. Daar hebben de planken hun naam aan te danken. Hun gebruik en de cementresten geven planken hun karakteristieke oude versleten look. Het is uitgerekend deze look die consumenten zo weten te waarderen.

Vurenhout wordt gebruikt voor Steigerhouten meubelen

Vurenhout is een van de meest gebruikte en populairste houtsoorten. De levensduur van onbehandeld vurenhout schommelt tussen zeven en tien jaar en kan verlengd worden doorzichtige lak, beits of een gekleurde washing.

Steigerhouten meubelen zijn praktisch

Steigerhout ligt minimaal 12 maanden en soms veel langer op een bouwplaats in een steiger. Tijdens deze periode kreeg dit hout heel wat te verduren. Het is dan ook bestand tegen onze sterk wisselende weersomstandigheden. Voor men er steigerhouten meubels van maakt dat wordt dit vurenhout grondig geschuurd. Sterk vervuilde en beschadigingen worden verwijderd. Steigerhouten meubelen zijn onderhoudsvriendelijk

Steigerhouten meubelenEen ander belangrijk voordeel is ongetwijfeld de onderhoudsvriendelijkheid van deze houtsoort. Afstoffen en regelmatig schoonmaken met een zachte en vochtige microvezeldoek volstaan. Een hardnekkige vlek op het blad van je steigerhouten tafel? Geen probleem, er even met de schuurmachine over en er valt niets meer van te zien. Deze meubelen krijgen vaak een beschermlaag met lak of beits voor ze naar hun bestemming gaan.

Steigerhouten meubelen op maat 

Vurenhout is makkelijk te bewerken. Meubelen uit dit materiaal zijn dan ook makkelijk en voordelig op maat te maken. Dit materiaal is daar bovenop ook milieuvriendelijk vanwege hun kleine ecologische voetafdruk. Steigerhout ligt namelijk op iedere bouwwerf.

Steigerhouten meubelen uit gebruikte planken hebben eigen uitstraling

Gebruikt steigerhout weerstaat aan alle weersomstandigheden. Samen met hun gebruik op bouwwerven geeft dit hun exclusieve oude look. Die krijg je nooit zo met nieuw steigerhout, zelfs niet met een extra behandeling om ‘er oud en gebruikt’ uit te zien. Daardoor zijn steigerhouten meubelen uit gebruikte vurenhouten planken tijdloos. Ze geven extra uitstraling aan je interieur

Steigerhouten meubelen: Planken moeten rustig drogen 

Steigerhouten meubelenSteigerhout voor het vervaardigen van meubelen koop je in vertrouwen bij leveranciers die hun gebruikt steigerhout rustig lieten drogen. Tijdens dit proces kunnen gebruikte planken bij het drogen lichtjes vervormen door bol of hol te trekken. Naast de planken lang genoeg te laten drogen wordt dit ook voorkomen door deze op dwarslatten te lijmen. Het licht vervormen van de gebruikte planken kan men nooit volledig uitsluiten.

Steigerhouten meubelen: Nieuw steigerhout is eentonig, oud hout verkleur

Nieuw vurenhout voor het vervaardigen van deze meubelen is eentoniger in vergelijking met gebruikt steigerhout. Gebruikt steigerhout vertoont meer kleurverschil. Dat verschil geeft karakter aan je steigerhouten meubelen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.