Elektrisch verwarmen is energiezuinig
Spread the love

Elektrische verwarming is energiezuinig, zeker in vergelijking verwarming op gas. Met het elektrisch verwarmen van je woning kun je flink besparen op je energierekening.

Het is dan ook begrijpelijk dat steeds meer landgenoten voor elektrische verwarming in huis kiezen. Naast het besparen van energie is elektrisch verwarmen ook veilig, zorgt het voor een constante en aangename kamertemperatuur en verhoogt het je wooncomfort aanzienlijk.

In een tijd waarin energie duur is, is dit voor velen het doorslaggevende argument om voor elektrische verwarming te kiezen.

Elektrische verwarming is veilig

Veiligheidsaspecten spelen ook een belangrijke rol bij het kiezen van een warmtebron. Elektrische verwarming is een van de veiligste vormen van verwarming omdat er geen brandstof wordt gebruikt. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk en zeer snel op temperatuur. Tijdens de koude wintermaanden stel je de gewenste temperatuur vooraf in, zodat je nooit in een koud huis komt te zitten.

Elektrische verwarming is energiezuiniger en milieuvriendelijker

Elektrisch verwarmen is energiezuinig en tegelijk minder belastend voor het milieu dankzij bio-energie, wind- en zonne-energie verkregen uit plantaardige oliën en milieuvriendelijke warmtebronnen zoals warmtepompen.

Nu zuiniger met accumulatoren

Elektrisch verwarmen met accumulatoren is de klassiekste vorm van elektrische verwarming. Deze apparaten zijn uitgerust met zogenaamde accumulatorstenen. Ze worden ’s nachts verwarmd, zodat je geniet van een voordelig nachttarief.

Elektrisch verwarmen met radiatoren

Ook deze elektrische radiatoren werken volgens een accumulatorsysteem met zogenaamde verwarmde opslagstenen. Voor bijverwarming gebruiken we vaak elektrische radiatoren. In dit geval zijn ze direct aangesloten op het net. Ze zijn meestal uitgerust met een eigen besturingssysteem en klok en zijn vaak verplaatsbaar.

Elektrische verwarming is energiezuiniger: Infraroodverwarming

Hiervoor worden infrarood verwarmingspanelen gebruikt. Deze worden vooral gewaardeerd om hun stijlvolle vormgeving. Omdat ze ook minder ruimte innemen, worden ze vaak gebruikt in badkamers.

Elektrische vloerverwarming

Deze manier van elektrisch verwarmen wordt geplaatst met een soort mattensysteem met elektrische kabels. Elektrische vloerverwarming is vooral geschikt voor ruimten die niet constant worden verwarmd.

De voordelen van elektrische verwarming

Elektrisch verwarmen is energiezuinig, maar zorgt voor veel meer voordelen. Elektrische verwarming:

Geen breekwerk

Voor het plaatsen van elektrische verwarming zijn geen grote investeringen of grote sloopwerkzaamheden nodig. Je geniet direct van alle comfort en van een constante warmte door het elektrische verwarmingselement eenvoudig op te hangen.

Alle voordelen van elektrische verwarming op een rijtje

Elektrische verwarming is eenvoudig te plaatsen:

Dat is zeker zo met het gebruik van centrale verwarmingstoestellen. Het apparaat wordt aan de muur bevestigd en vervolgens aangesloten op een stopcontact.

Elektrische verwarming verwarmt sneller

Na het uitschakelen koelt elektrische verwarming ook sneller af, waardoor je veel meer controle hebt over de juiste kamertemperatuur.

Bij verwarmingstoestellen zijn milieuvriendelijk

Je gebruikt namelijk geen aardgas of olie (mazout). Bovendien verandert de prijs van deze brandstoffen meestal veel sneller dan die van elektriciteit.

Elektrisch verwarmen met zonnepanelen 

Dat is niet alleen nog goedkoper. Zo heb je zelf de controle over je verwarmingsbron en ben je niet afhankelijk van een energieleverancier.

Elektrisch verwarmen op nachttarief

De meerderheid van de consumenten aarzelen nog om voor hun verwarming over te schakelen op elektriciteit vanwege de prijs. Dat kun je omzeilen door te elektrisch te verwarmen op nachttarief.

Banners 2022

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.