Een elektrische step kopen
Spread the love

Wil je ook een elektrische step kopen? Voor een veilige, comfortabele en gebruiksvriendelijke elektrische step zul je met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden. Wat verwacht je van je elektrische step en waar wil je deze vooral voor gebruiken? Kies alvast een elektrische step die aan je wensen en aan je verwachtingen voldoet.

Maar waar moet je allemaal rekening houden bij een elektrische step kopen

Een goede elektrische step is in de eerste plaats veilig en stabiel. Elektrische steps met grote wielen geven extra stabiliteit. Je ziet ze dan ook steeds meer in het verkeer.

De elektrische step kopen die best bij je past.

Elektrische steps met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Een elektrische step kopen met grote wielen

Elektrische steps met kleine wielen zijn onstabiel. Bij de kleinste oneffenheid in het wegdek heb je het moeilijker om je elektrische step onder controle te houden. Dat is gelukkig niet zo bij elektrische steps met grote wielen. Grote wielen vangen de kleinste schokken probleemloos op. Dat zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar tegelijk ook voor extra rijcomfort.

Handig in het stadsverkeer

Ben je op zoek naar een handige en veilige elektrische step? Kies dan bij voorkeur voor een exemplaar met grote wielen. Hun afmetingen schommelen tussen zestien en twintig inch. Dat is vooral handig wanneer je je elektrische step vooral in de stad gaat gebruiken

Een elektrische step kopen met een stevig frame

Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je toekomstige elektrische step. Dat is er een met een constructie van goede kwaliteit. Hoe steviger het frame is, hoe veiliger je step en hoe groter je rijplezier.

De batterij van je elektrische step

Een elektrische step is uitgerust met een accu. Het bereik van deze accu, ook wel de actieradius genoemd, bepaalt welke afstand je kunt afleggen met een opgeladen accu. Hoe groter het vermogen van de accu, des te langer de afstanden zijn die je met de elektrische step kunt afleggen.

Een elektrische step kopen met een voldoende actieradius

De batterij is een belangrijk onderdeel van een elektrische step. De kwaliteit van de batterij bepaalt de actieradius van je step. Dat is de afstand je kunt afleggen met een volledig opgeladen batterij.

Het vermogen van de batterij

De afstand die je met een laadbeurt van de batterij aflegt hangt af van het vermogen van de batterij. Hoe groter vermogen hoe langer de afstand die je met je elektrische step kunt afleggen. Hoe hoger het vermogen van de batterij, hoe duurder je elektrische step.

Met een goede batterij rij je tussen de vijftien en de dertig kilometer ver.

Andere factoren die de actieradius bepalen

Maar niet alleen de batterij bepalen de actieradius van je elektrische step. Ook andere factoren bepalen deze afstand. Dat zijn naast je lichaamsgewicht de staat van het wegdek en uiteraard ook de weersomstandigheden.

Het motorvermogen van je elektrische step

Het motorvermogen van een elektrische step is nog een belangrijke factor waar je moet op letten bij de aankoop van je elektrische step.

Hoe hoger dat vermogen, hoe groter de acceleratie van je step en hoe korter de tijd om op de gewenste snelheid te komen. Dat is vooral belangrijk in het stadsverkeer. De maximaal toegestane snelheid van je elektrische step binnen de EU bedraagt 25 kilometer per uur.

Het verschil tussen een kinderstep en een voor volwassenen

Voor kindersteps is een motor van met een vermogen van 150 watt ruimschoots voldoende. Elektrische steps voor volwassenen hebben uiteraard een motor nodig met een hoger vermogen. Deze steps hebben een vermogen van minstens driehonderd Watt nodig. Hoe groter je lichaamsgewicht, hoe zwaarder de motor van je step.

Een elektrische step kopen: Inklapbaar of niet?

De meerderheid van de elektrische steps zijn inklapbaar. Dat verhoogt hun gebruikscomfort. Je reist ermee probleemloos met het openbaar vervoer. Hou er rekening mee dat niet alle elektrische steps inklapbaar zijn.

Ben je van plan om binnenkort een elektrische fiets te kopen in plaats van een elektrische step? Waar moet je op letten bij het kiezen van de elektrische fiets die het best bij je past.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.