Een zwembad kopen
Spread the love

Een zwembad kopen voor in onze tuin, daar dromen steeds meer landgenoten van. En die droom komt voor vele dichterbij. Met de groeiende belangstelling voor een zwembad in onze tuin werden ook de prijzen aantrekkelijker. Maar het kiezen van het juiste zwembad dat aan je verwachtingen voldoet wordt er zeker niet makkelijker op. Met de toenemende belangstelling voor een eigen zwembad neemt ook het aantal modellen en uitvoeringen sterk toe. Een zwembad kopen blijft hoe dan ook een stevige investering, zodat je een miskoop maar best kunt vermijden.

Kortom, op wat moet je zeker letten bij een zwembad kopen voor in je tuin?

Bij de eerste zomerse dagen zoeken we allemaal naar de nodige verfrissing. En nu we meer tijd in onze tuin doorbrengen denken we dan aan een eigen zwembad in onze tuin. Besloot je ook om een zwembad in je tuin te plaatsen, maar zoek je nog volop naar de juiste keuze zwembad die het best bij je mogelijkheden past? Dan hou je best met enkele belangrijke factoren rekening om zoveel mogelijk van je privézwembad te genieten. Een zwembad kopen is toch al een flinke investering waar je goed moet over nadenken voordat definitief te beslissen. Kortom, waar moet je allemaal op letten voor de juiste keuze van een zwembad voor in je tuin?

Beschikbaar budget

Je uiteindelijke keuze wordt grotendeels bepaald door de afmetingen van je tuin en zeker ook van je beschikbaar budget. Leg voor je zoektocht naar het meest geschikte zwembad voor in  je tuin het bedrag vast dat je wilt en kunt besteden. Wijk daar achteraf niet meer van af, dat vergemakkelijkt je keuze en voorkomt  dat je onhaalbare keuzes maakt.

Wordt het een opbouw- of een inbouwzwembad?

Er zijn soorten zwembaden in meerdere materialen, uitvoeringen en afmetingen. Dat maakt kiezen niet makkelijker. Bij het kiezen van het juiste zwembad voor in je tuin zul je de knoop moeten doorhakken tussen een  opgebouwd zwembad en een inbouwzwembad. Dat betekent een zwembad in of boven de grond. Beide soorten hebben hun specifieke eigenschappen met zowel voor- als nadelen. Omdat er bij inbouwzwembaden voor in je tuin heel wat voorbereidende werken komen kijken, zal dit soort zwembad duurder zijn dan een exemplaar dat je gewoon boven de grond plaatst. Is je budget eerder beperkt? Kies dan voor zo een opgebouwd zwembad.

Opgebouwd zwembad vs inbouw 

Ook in het gebruik van  beide soorten zwembaden zijn er heel wat verschillen. Bij een inbouwzwembad spring je ongehinderd in het bad kan je gewoon in het water springen. Je moet namelijk niet eerst een trapje op voor je je zwemkunsten kunt tonen. Een opbouwzwembad zorgt zo voor een aangenamer gebruikservaring. Een opbouwzwembad is ook veel veiliger dankzij een kleiner risico op valpartijen. Dat is zeker belangrijk bij gezinnen met kleine kinderen. Opbouwzwembaden kunnen meestal worden afgebouwd en verplaatst. Dat is altijd handig bij een eventuele verhuis. Een inbouwzwembad is permanenter en dus veel moeilijker te verhuizen.

Het gebruik van je zwembad

Het gebruik van een zwembad is duidelijk zullen velen onder denken, maar er zijn ook hier verschillen merkbaar die je uiteindelijke keuze bepalen. Er kunnen verschillende argumenten zijn waarom je een zwembad plaatst. Heel wat landgenoten kiezen voor een eigen zwembad in hun tuin voor het zwemplezier en het vakantiegevoel. Anderen willen dan weer ‘baantjes trekken zwemmen’ en tenslotte zijn er die een zwembad gewoon als decoratie voor hun tuin zien. De reden waarom je voor een zwembad in je tuin kiest zal in grote mate bepalen je uiteindelijke keuze bepalen. Zoek je een zwembad als extra decoratie voor je tuin? Dan ga je best voor een zwemvijver. Ben je op zoek naar een eenvoudig zwembad voor maximaal zwemplezier met de kids? Dan volstaat een opgebouwd zwembad.

Intex zwembad

Intex zwembaden hebben een goede prijs-kwaliteisverhouding en zijn dan ook erg populair, vooral bij gezinnen met (kleine) kinderen. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in alle denkbare afmetingen. Ze zijn gemaakt van een speciaal soort PVC, een sterk materiaal dat goed bestand tegen chloor. Intex zwembaden zijn er in alle mogelijke uitvoeringen, van eenvoudige standaardmodellen tot volwaardige zwembaden uitgerust met filters en zelfs met een verwarming. Intex zwembaden zijn er in twee uitvoeringen, namelijk Intex Easy met een opblaasbare rand en met een metalen frame.

Welk materiaal kies je voor je zwembad?

Een zwembad bestaat uit verschillende materialen. Een opgebouwd zwembad is vaak gemaakt van hout, metaal of kunststof, vooral PVC. Bij en opbouw zwembad heb je de keuze tussen een opblaasbaar zwembad of een met een frame. Kleinere opblaasbare zwembaden worden uitsluitend gemaakt uit kunststof, grotere worden uitgerust met een houten of een metalen frame.

De grootte van je zwembad

Ook de grootte van het zwembad is een belangrijk item dat je keuze bepaalt. De afmetingen van je zwembad hangen grotendeels af van de ruimte in je tuin en van je het bedrag dat je aan je zwembad wilt besteden. Een groter zwembad zorgt voor meer zwemplezier, paar is uiteraard duurder en moeilijker in onderhoud. Het vraagt een grotere filter en meer chloor. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een verwarmd zwembad dan zal dat meer energie vragen. Voor grotere zwembaden is vaak een vergunning nodig. Contacteer dus altijd eerst je gemeentebestuur om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen.

Zwembadpomp voor je zwembad

Bespaar niet op de kwaliteit van je zwembadpomp. Een goede pomp zorgt namelijk voor perfect zuiver zwembadwater. Pompen van hetzelfde merk als je zwembad is altijd handig. Bij grotere zwembaden hoort zeker ook een zand zwembadfilter.  Kies voor een pomp met voldoende kracht. Die moet in gemiddeld vier uur het hele bad rondpompen.

De beste plaats voor je buitenzwembad

Kies bij voorkeur een zonnige standplaats voor je zwembad. Dat zorgt voor een lager energieverbruik. Je buitenzwembad hoort ook niet thuis in de onmiddellijke omgeving van bomen. Die zorgen niet alleen voor schaduw waardoor je zwembadwater veel trager zal opwarmen, maar ook voor een grotere vervuiling van het water. Voor maximale veiligheid kies je voor een opgebouwd zwembad voor maximale stabiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole