Een goede scheerkwast kiezen
Spread the love

Een goede scheerkwast kiezen is belangrijker dan je denkt. Zeker nu natscheren weer populair is. Scheerkwasten zijn verkrijgbaar in vele soorten, uitvoeringen en prijzen. En vergeet daarbij hun haren niet. Die bepalen nog altijd de kwaliteit van je scheerbeurt. Je hebt de keuze tussen synthetische en natuurlijke haren zoals dassenhaar, paarden haar en vossenhaar.

Wat is een goede scheerkwast en waar moet je bij je uiteindelijke keuze zeker op letten?

Nat scheren is weer in. Een comfortabele natte scheerbeurt kan niet zonder een goede scheerkwast. Een zorgvuldig geselecteerde scheerkwast die bij je past, zorgt voor maximaal comfort tijdens het scheren. Het zorgt voor een gelijkmatige verdeling van scheerschuim en voor een glad scheerresultaat. De kwaliteit van de haren van je scheerkwast is belangrijk voor je uiteindelijke keuze. Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste scheerkwast? Door verschillende soorten scheerkwasten met elkaar te vergelijken, kun je je keuze zeker makkelijker maken. Vergelijk de leukste deals en bespaar flink op scheerkwasten.

Een goede scheerkwast kiezen voor iedereen anders

Het kiezen van een goede scheerkwast hangt af van meerdere factoren. Wat voor de ene een prima borstel is, is dat voor de ander niet zo nodig. Je wilt toch ook comfortabel scheren met de juiste borstel? Houd bij het kiezen rekening met stevigheid, de wateropname en de snelheid waarmee het haar droogt. Vind je het lastig om de juiste scheerkwast te kiezen? Vergelijk online verschillende aanbiedingen. Dat vergemakkelijkt je zoektocht naar de juiste scheerkwast.

De hardheid, het vermogen en de absorptiegraad van de haren

De hardheid heeft ongetwijfeld het grootste effect op de kwaliteit van je scheerbeurt. Ga je voor een harde of een zachte scheerbeurt? Het vermogen om water op te nemen bepaalt de hoeveelheid en kwaliteit van scheerschuim. Ga zeker ook niet voorbij aan de snelheid waarmee de haren drogen. Het ziet er misschien niet zo uit, maar je zult het belang van het droogvermogen pas ervaren als je op reis gaat.

Een goede scheerkwast kiezen die bij je past

De beste scheerkwast ontspant en scheert comfortabel. Je keuze voor de beste scheerkwast hangt grotendeels af van de scheerervaring die je wenst. Houd je van een zachte scheerbeurt? Kies dan voor een scheerkwast met dassenhaar. Paardenhaar is een goed en goedkoper alternatief. Liever een wat hardere scheerbeurt? Dan is een scheerkwast van varkenshaar een goede keuze.

Een goede scheerkwast kiezen voor de beste scheerervaring

Met de populariteit van nat scheren namen ook de soorten scheerkwasten fors toe. Het is dus niet eenvoudig om meteen de juiste keuze te maken, zeker niet als je pas met natscheren begon. Kies voor de beste scheerervaring voor een kwast met dassenhaar. Dassenhaar heeft alle eigenschappen die nodig zijn voor een comfortabele en gemakkelijke scheerbeurt. Het heeft een matige zachtheid en een uitstekende wateropname, is duurzaam en heeft een lange levensduur. Het levert tegelijk voor een rijk en romig schuim. Scheerkwasten met dassenhaar zijn niet de goedkoopste, maar als je ze eenmaal hebt gebruikt, wil je geen andere meer. Een goed alternatief is een scheerkwast van paardenhaar, varkenshaar of synthetisch haar.

Soorten dassenhaar

We hebben daarbij de keuze tussen verschillende soorten dassenhaar:

  • Graudashaar: hier zijn de meeste scheerkwasten mee uitgerust. Stevig met maximaal schuimend vermogen.
  • Fijn dashaar: makkelijk en rijk schuimend.
  • Superfijn dashaar: zorgt voor rijk en romig schuim. Betere kwaliteit haar. Je herkent deze scheerkwasten aan hun donker gekleurd midden.
  • Silvertip dashaar: hoogste kwaliteit dashaar met witte uiteinden en donkere rand in het midden van de kwast.
  • Dual band dashaar: wordt nog weinig gebruikt voor scheerkwasten. Alleen bedoelt voor verzamelaars.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.