Een randreis Thailand
Spread the love

Een rondreis Thailand is de beste manier om dit land, zijn inwoners en zijn vele bezienswaardigheden te ontdekken. Thailand is een van populairste vakantiebestemmingen in Azië. Het weet met zijn gastvrije inwoners, zijn fabelachtige stranden en zijn de heerlijke en vooral gezonde Thaise keuken steeds meer westerse toeristen aan te trekken. Zelfs de voorbije politieke instabiliteit en de vaak zware natuurrampen zoals de tsunami van eind 2004 weten de toeristen kon daar niets aan veranderen. Toerisme is een van de belangrijkste economische bedrijvigheden van het land, maar export is er met voorsprong de belangrijkste inkomstenbron. Belangrijk ook bij het plannen van een rondreis Thailand: wat is nu de beste reistijd voor een verblijf in dit land?

Visum voor Thailand

De meerderheid van de toeristen die jaarlijks voor een verblijf in Thailand kiezen, combineren een bezoek aan Bangkok met een verblijf in kuststeden zoals Phuket, Koh Samui of Ko Phi Phi. In vele gevallen is dit een onderdeel van een rondreis doorheen het land. Wanneer je langer dan dertig opeenvolgende dagen in Thailand verblijft heb je wel een visum nodig. Maak tijdens je verblijf in Thailand zeker kennis met deze bezienswaardigheden van deze boeiende vakantiebestemming.

Een rondreis Thailand: Bangkok

Een rondreis Bangkok start vaak in de Thaise hoofdstad Bangkok, een wereldstad bekend om zijn smaragdgroene Boeddha, zijn bruisende uitgaansleven en, niet te vergeten,  China Town. Tijdens een stadswandeling door Bangkok kom je in elke straat wel een of andere tempel tegen. De enorme tegenstellingen met de peperdure hotels en de luxueuste kantoorgebouwen met de vele, arme sloppenwijken zal je ongetwijfeld zoveel meer verbazen. Deze stad wordt overal doorkruist door ontelbare kanalen waardoor het vroeger werd vergeleken met Venetië. Ondertussen werden heel wat van deze kanalen gedempt met beton om meer wegen aan te leggen. Wat je in Bangkok zeker moet bezoeken is Het koninklijk paleis. In het paleis zelf bevindt zich ook de ‘Wat Phra Kaew’ tempel met de overbekende smaragdgroene Boeddha.

 

Een rondreis Thailand: Chiang Mai

Deze stad maakt deel uit van de Zijderoute en moet voor Bangkok nauwelijks onderdoen. De haast legendarische Zijderoute is een drukke handelsroute, oorspronkelijk vooral tussen  Oost- en West-Azië. Later waren het vooral handgemaakte of bewerkte goederen die langs deze Zijderoute vervoerd werden. Ook hier kun je vele tempels bewonderen zoals Wat Phra Singh (Wat Phra Singh), Wat Chedi Luang en Wat Chiang Man (Wat Chiang Man). Midden het drukke stadscentrum is het heerlijk relaxen in het prachtig stadspark “Buak Had” met zijn oude stadsmuren en poorten, en een levendige avondmarkt. De ongerepte natuurlijke rondom Chiang Mai is een gedroomd parcours voor allerlei buitensporten en raften. Een bezoek aan Chiang Mai is pas compleet met een bezoek een van de meerdere olifantenkampen en een ritje op de rug van deze kolossen.

Een rondreis Thailand: Koh Chang

Hou je van hagelwitte stranden aan een azuurblauwe zee, van de nodige schaduw onder de zacht wuivende palmboom op wandelafstand van haast ondoordringbare een jungle en zonder plat gelopen paden door het massatoerisme? Dan moet je zeker naar het prachtige groene en bergachtige eiland Koh Chang of olifanten eiland waar je zelfs een PADI-duikcursus kunt volgen. Hou je meer van een boeiende verkenningstocht op het water? Dan kun je hier relatief goedkoop een boot huren. Op dit olifanten eiland mag een ritje op de olifant uiteraard niet ontbreken.

Phuket, of de Parel van het zuiden

Phuket wordt met zijn lange, brede en mooie stranden langs de kronkelende kust niet voor niets de ‘Parel van het zuiden’ genoemd. De grootste stad van Thailand wordt overal omringd door indrukwekkende krijtrotsen en groene heuvels. Daartussen vele lawaaierige watervallen als ‘Bang Pae’ in het oosten in het Khao Phra Thaeo National Park. De stranden van Karon Beach en Phatong Beach zijn een lust om te zien. Wie de zon niet zag ondergaan in Laem Phrompthep, heeft Phuket niet helemaal gezien. Phang Nga Bay is een andere sprookjesachtig mooie bestemming die je tijdens een rondreis Thailand niet mag vergeten te bezoeken. Het nachtleven van Phuket is opvallend erg verscheiden met de meeste mogelijkheden in de omgeving van Patong Beach en Kata Beach.

 

Een rondreis Thailand: Pattaya

Pattaya combineert de drukte van een stad met de schoonheid van een badplaats. Ooit een klein vissersdorp, waar vooral de inwoners van Bangkok hun weekends en vakantie doorbrachten groeide uit tot dé toeristische toeristentrekker van Thailand. Liefhebbers van schitterende zandstranden naar Jomtien in het zuiden. Daar vind je een compleet waterpark, meerdere winkelcentra, een zeeaquarium en vele restaurants. Het waterpark ‘Pattaya Park’ pronkt met de hoogste toren van Pattaya, en dat wil wat zeggen. Sportieve vakantiegangers vinden hier schitterende golfterreinen. Daarnaast kun je hier ook naar hartenlust paardrijden, zweefvliegen en diepzeeduiken. Net buiten Pattaya is het aangenaam verpozen in ‘Nongnuch’, een prachtige botanische tuin. Pattaya gaat prat op een bruisend nachtleven, voor een belangrijk deel gebaseerd is op prostitutie.

Meer dan 105 meter lang gebouw ‘Sanctuary of Truth’

Op wandelafstand van Pattaya ligt het oude vissersdorp met een vismarkt en een meer dan 105 meter lang gebouw, de ‘Sanctuary of Truth’, of ‘heilige plaats van de waarheid’. In dit kasteel kun je heel wat prachtige houtsnijwerken. Vele daarvan met typisch Chinese, Thaise, Indische en Cambodjaanse invloeden. Ze zijn het werk van 250 houtsnijwerkers die dit gebouw tot een magistraal paleis omtoverden.

De warmwaterbronnen van San Kamphaeng

De natuurlijke warmwaterbron van San Kamphaeng vind je in een park van ruim 40 hectare. Je herkent de warmtebronnen aan hun zwaveldampen die tot ver in de regio zichtbaar zijn. Door de aanwezigheid van zwavel hebben deze warmwaterbronnen een helende werking. In dit park is ook een onderzoekscentrum gevestigd waar je alle informatie vindt over energie en energieproductie.

Beste reistijd Thailand

De beste reistijd Thailand zijn de koelere maanden van het droge seizoen, november tot en met februari. De temperaturen zijn aangenaam, de luchtvochtigheid is lager en de kans op regen in gering. In de overige maanden kun je echter ook prima een rondreis Thailand maken.

 

 

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole