Wandelvakantie in België
Spread the love

Een wandelvakantie in België, bij onze zuiderburen, biedt een schat aan prachtige wandelroutes voor de enthousiaste natuurliefhebber.

Of je nu houdt van uitdagende bergpaden, rustige bossen of schilderachtige dorpjes, België heeft het allemaal.

In dit artikel zetten we de beste wandelroutes in België in de kijker, perfect voor een onvergetelijke wandelvakantie.

Bekijk de mooiste aanbiedingen voor een wandelvakantie in België:

Wat zijn de beste wandelregio’s van België?

De Hoge Venen

Dit uitgestrekt natuurgebied strekt zich uit over de provincies Luik en Limburg. Het is vooral bekend om zijn veenlandschap, waardoor het een van de uniekste gebieden in België is.

Wandelaars genieten van prachtige uitzichten en van de rijke wilde flora en fauna. Het natuurgebied is ook een ideale locatie voor natuurfotografie.

Enkele aanraders zijn:
De Polleur-Malmedy route (14 km)

Deze uitstekend onderhouden en bewegwijzerde wandelroute brengt je dwars door de Hoge Venen, met het Meer van Robertville en de Reinhardstein burcht als absolute hoogtepunten.

De Venen-Eifel route (17 km):

Deze wandeling brengt je vanuit de Hoge Venen naar de Duitse Eifel. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten en een gevarieerd landschap.

Een Wandelvakantie in België: De Ardennen

De Belgische Ardennen staan garant voor zijn ongerepte, natuurlijke schoonheid en historisch waardevolle bezienswaardigheden.

Het glooiende landschap, de dichte bossen en de charmante dorpjes maken dit gebied tot een uitstekende bestemming voor een ontspannende wandelvakantie.

Outdoor activiteiten

Deze regio is vooral geschikt voor diverse buitenactiviteiten zoals kajakken, mountainbiken en wandelen. Het biedt een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van makkelijke wandelingen tot veeleisende tochten.

Bezoekers kunnen genieten van prachtige vergezichten over de glooiende heuvels en valleien.

Enkele wandelroutes die zeker de moeite waard zijn, omvatten:
De Ninglinspo route (6 km)

Deze wandelroute door de vallei van de Ninglinspo is kort maar krachtig. Wandelaars genieten onderweg van de rivier, watervallen, rotsformaties en historische watermolens die kenmerkend zijn voor dit Belgische landschap.

Een Wandelvakantie in België: De Château de Bouillon route (10 km)

Deze wandelroute begint bij het indrukwekkende kasteel van Bouillon en volgt de oevers van de rivier de Semois.

Onderweg krijg je enkele kuitenbijters voor de voeten geschoven. Prachtige vergezichten zijn je verdiende beloning.

Een Wandelvakantie in België: De Vlaamse Ardennen

Vlaanderen heeft zijn eigen landschappelijke regio, vergelijkbaar met de Ardennen. Deze regio wordt gekenmerkt door zacht glooiende heuvels, groene graslanden en schilderachtige dorpjes.

De Vlaamse Ardennen vormen een ideale bestemming voor mensen op zoek naar rust en voor wandelaars die met volle teugen willen genieten van de natuur. Enkele aanbevolen trekpleisters in dit gebied zijn:

De Getuigenheuvels route (9 km)

Deze wandelroute brengt je langs de meest bekende heuvels van de Vlaamse Ardennen, waaronder de Koppenberg en de Paterberg uit de wielerklassieker ‘De Ronde van Vlaanderen’.

Onderweg geniet van prachtige vergezichten. Bekomen van de geleverde inspanningen doe je in een van de vele gezellige cafeetjes en van op de stemmige terrasjes.

Een Wandelvakantie in België
De Bronbossen route (7 km)

Deze korte en gevarieerde wandeling begint in Horebeke en voert je door de groene bronbossen van de Vlaamse Ardennen.

Onderweg is het genieten van de nog ongerepte natuur.

Een Wandelvakantie in België: Het Zoniënwoud

Het Zoniënwoud is een uitgestrekt bosgebied ten zuidoosten van Brussel. Het wordt gekenmerkt door een prachtig landschap van loofbomen, voornamelijk beuken en eiken.

Het bos staat bekend om zijn uitgebreide wandel- en fietspaden, waardoor het een populaire bestemming is voor dagtochten vanuit de hoofdstad.

Daarnaast trekt het ook vele natuurliefhebbers aan, op zoek zijn naar een rustige omgeving om te genieten van de natuur.

Een Wandelvakantie in België: Het Hallerbos

Het Hallerbos, gelegen in Vlaams-Brabant ten zuiden van Brussel, staat voornamelijk bekend om zijn bloeiende boshyacinten.

Deze paarse bloemen bedekken het bos gedurende de periode van begin april tot eind mei. Het bos beschikt over verschillende wandelpaden, geschikt voor zowel recreatieve als ervaren wandelaars.

Een Wandelvakantie in België: De Kalmthoutse heide

De Kalmthoutse Heide is een prachtig heidegebied in de provincie Antwerpen, nabij de Nederlandse grens.

Het gebied heeft een afwisselend landschap van heidevelden, bossen, duinen en moerassen. Het is een ideale bestemming voor een wandeling en biedt verschillende routes over diverse afstanden.

Bezoekers genieten er van een panoramische vergezichten over de uitgestrekte heidevelden, de biotoop van herten en vossen. 

Conclusie: Een wandelvakantie in België voor zowel recreatieve als ervaren wandelaars

Wandelaars van alle niveaus vinden in België beslist hun gading. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende bergwandeling of een rustige natuurwandeling, onze zuiderburen hebben het allemaal. Dus trek je wandelschoenen aan en verken de prachtige landschappen van dit land!

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole