Het juiste tuinset kiezen
Spread the love

Het juiste tuinset kiezen doet je maximaal genieten van je tuin. En dat willen toch de meesten onder ons? We zien onze tuin namelijk meer en meer als een verlengstuk van onze leef- en woonomgeving. Heb je een nieuw tuinset voor je tuin nodig? De keuze aan tuinsets werd ondertussen zo groot dat kiezen niet altijd even makkelijk is. Tuinsets bestaan in vele modellen, materialen en in de meest trendy kleuren.  Om een goede keuze te maken hou je best wel met enkele belangrijke factoren rekening. Zo ben, je klaar tegen het moment dat de eerste zonnestralen verschijnen en kun je maximaal genieten van je tuin en de deugddoende buitenlucht.

Maar waar hou je best rekening bij je keuze voor het juiste tuinset?

Een tuinset bestaat uit een tuintafel en comfortabele tuinstoelen. Je keuze van het meest geschikte tuinset hangt in grote mate af van de afmetingen van je tuin. Beschik je over een grote of een eerder kleinere tuin? Bij de aankoop van een nieuw tuinset is het belangrijk dat je de beschikbare ruimte voor je tuinset kent. Dat vergemakkelijkt niet alleen je keuze maar ook de indeling van je tuin. Voor je met je zoektocht start bepaal je de meest geschikte plaats voor je tuinset. Hou daarbij rekening met eventuele accessoires zoals het plaatsen van planten, een terrasverwarmer of een opbergbox.

Het materiaal van je tuinset

Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in alle mogelijke materialen. Met een duurzaam materiaal dat zowel bij je woonstijl als je tuin past geniet je jarenlang van je tuinmeubelen én van tuin. Je hebt daarbij de keuze uit klassieke, landelijk en moderne tuinsets. Houten tuinsets verloren nog niets van hun warme uitstraling en zijn nog altijd populair. Toch krijgen ze meer en meer concurrentie aluminium, roestvrij staal (RVS) of uit  kunststof zoals PVC als materialen voor tuinsets. Tuinsets uit meerdere materialen is ook best mogelijk. Belangrijk bij de keuze van het materiaal is ongetwijfeld hun weerbestendigheid. Tuinsets zijn best ook bestand tegen de schadelijke uv- straling van het zonlicht. Zo is het verkleuren van je tuinmeubelen zo goed als uitgesloten.

Gebruikscomfort 

Tuinmeubelen zijn ook gebruiksvriendelijk. Ze zijn makkelijk te monteren en weer op te bergen.  Je moet er uiteraard comfortabel kunnen in zetten of liggen. Je gebruikscomfort hangt vooral af van de hoogte van de rugsteun van stoelen en banken, van de aanwezigheid van armsteunen en van de kwaliteit en van de dikte van de kussens. Maar een tuinset bestaat niet alleen uit stoelen, maar ook uit een tuintafel, bij voorkeur een uit aluminium.

Lees ook: Natuurlijke tuinafsluitingen zorgen voor extra sfeer in je tuin

Goede tuinsets vragen weinig onderhoud 

Het juiste tuinset kiezen is ook belangrijk voor het onderhoud. Dat bepaalt namelijk de levensduur van je tuinset. Hoe minder onderhoud, hoe langer je kunt genieten in je tuin. Tuinbenodigdheden van aluminium, roestvrij staal of kunststof PVC vereisen minimaal onderhoud. Maak het regelmatig schoon met een licht vochtige spons of microvezeldoek

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole