Pairi Daiza
Spread the love

Pairi Daizi, nu al enkele jaren na elkaar uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van België en Europa is zowel voor dieren- als voor natuurliefhebbers een must om te bezoeken. De komst van het schattige panda duo Hao Hao en Xing Hui was daar zeker niet vreemd aan. Het maakte Pairi Daiza meteen internationaal bekend. Maar Pairi Daiza heeft met zijn acht diverse themaparken zijn duizenden bezoekers zoveel meer te bieden dan alleen maar panda’s. Zo ben je getuige van meerdere voedingssessies en andere activiteiten op achttien locaties in het park. Een bezoek aan het park wordt passend afgesloten met een bezoek aan de vogelshow met leergierige gieren. 

Pairi Daiza bevindt zich op de voormalige site van het cisterciënzerabdij van Cambron in Brugelette met een oppervlakte van maar liefst 65 hectare. Midden een prachtig groen decor en talloze historisch waardevolle herbergt deze dierentuin  meer dan 4000 dieren van over de hele wereld.

Dagje uit of weekendje weg

Is België een van je favoriete bestemmingen voor een dagje uit of een ontspannend weekendje weg kortbij huis? Dan zal een bezoek aan Pairi Daiza zeker niet misstaan. Pairi Daiza ligt in Brugelette, tussen Mons en Aat. Naast Pairi Daiza is ook het kasteel van Brugelette, de abdij van Caubron- Casteau, de Sint Maartenskerk en de Leprozerij van Chiëvres zeker de moeite waard om te bezoeken.

Pairi Daiza is niet zomaar een dierentuin

Pairi Daiza werd gebouwd op een voormalig klooster, waarvan de ruïnes nog altijd te zien zijn. De dieren beschikken er over ruime verblijven waarbij hun natuurlijke leefomgeving zoveel mogelijk werd nagebootst. De reuzenpanda’s zelf kregen een prachtige Chinese tuin met een groot bamboebos en ruige rotsformaties met een totale oppervlakte van meer dan 5300 vierkante meter

Pairi Daiza met acht werelden 

In Pairi Daiza word je ondergedompeld in maar liefst acht werelden, namelijk

Cambron-Abbey: Een actieve kinderboerderij

Deze eerste wereld bevindt zich na de ingang van deze dierentuin. Je komt er terecht in een gezellige kinderboerderij waar niet alleen de jongste kunnen de jongste bezoekers de dieren kunnen voederen en verwennen.

Pairi Daiza

Cambron-by-the-Sea: aquarium in prachtig gerestaureerd kasteel

Dit prachtig gerestaureerd neoklassiek kasteel bezoek je een imposant aquarium met alle mogelijke soorten vissen? zowel groot als klein. Je wandelt er door een tunnel waardoor je je in het aquarium zelf waant. Wees dus niet verwondert wanneer een haai net boven je hoofd zwemt.

Ook interessant: Oostende koningin der Vlaamse badsteden is er altijd iets te beleven

Southern Cape: welkom in het Australië zoals het vroeger was

Je maakt er zowel kennis met Tasmaanse duivels als met koala’s en kangoeroes. Je ondergaat een geweldige cultuurschok met de Aboriginalcultuur uitgebreid kennis met de didgeridoo.

The Middle Kingdom met de grootste Chinese tuin van Europa

De traditionele Chinese tuin van Pairi Daiza is de grootste het grootste in zijn soort die ooit buiten China werd aangelegd. Uiteraard met alles erop en eraan van authentieke tempels en paviljoens, edelstenenwegen, wetenschapsparken, Jades, bronzen beelden en natuurlijk de fascinerende reuzenpanda’s. In 2014 was Pairi Daiza de eerste Belgische dierentuin die twee panda’s verwelkomde. De komst van de dieren markeerde een recordjaar voor de kaartverkoop van de dierentuin.

Pairi Daiza

De mascottes van Pairi Daiza

De panda’s worden nog altijd even druk bezocht. Ze zijn  dan ook uitgegroeid tot dé mascottes van deze opmerkelijke dierentuin. Naast een binnenruimte kunnen ze ongestoord groeien in een compleet ingerichte buitenspeeltuin. Als de panda’s binnen zijn, zorgt de parkwachter ervoor dat er maar een kleine groep toeristen tegelijk naar binnen kan, om de druk op de dieren zo klein mogelijk te houden. In de binnenruimte is het donker en je kunt de panda’s alleen van achter Binnen is het donker en je kunt de dieren alleen van achter het glas bekijken.

Ook leuk om te ontdekken: Stedentrip Rome: Deze bezienswaardigheden moet je zeker bezoeken

Afrika of het land van de Big Five is een continent dat tot ieders verbeelding spreekt. Het is het territorium van de grote roofdieren, zoogdieren en vogels. Naast leeuwen ontmoet je er even goed  olifanten, neushoorns, luipaarden, cheeta’s en zovele anderen.

The Kingdom of Ganesha 

Dit is absoluut een van de meest indrukwekkende werelden van Pairi Daiza. Deze prachtige Indonesische tuin is met zijn oppervlakte van vier hectare de grootste van Europa. Je voelt je als het ware op Bali, de Indonesische archipel. Deze wereld neemt je mee naar miniatuurreplica’s van Borobudur- en Prambanan-tempels. Olifanten en orang-oetans zijn de sterren van deze wereld. Olifanten wassen zich twee of drie keer per dag in een zwembad dat speciaal voor hen is ontworpen.

giraffen

The Land of the Cold

Deze wereld is 18 hectare groot en geïnspireerd op de fauna en flora van de grote Amerikaanse vlaktes, Siberië, Lapland en Canada. Dieren die je hier kunt vinden zijn onder andere wolven, rendieren en beren.

Exclusief overnachten 

Pairi Daiza heeft zijn bezoekers zoveel te bieden dat je alles onmogelijk op één dag kunt ontdekken. Daarom kun je nu zelfs overnachten in de dierentuin zelf tussen de fascinerende dieren. Je kiest er tussen meerdere soorten accommodaties en overnachtingen. Vanuit het full moon hotel heb je een schitterend panorama over de grote zoogdieren vlakbij. Tijdens je overnachting kun je vanuit je comfortabele hotelkamer beren en wolven observeren. Je kunt er ook voor kiezen om de nacht door te brengen i n Native Village, houten huisjes met Indiase thema’s. En met een verblijf in Paddling Bear Hotel verblijf je kortbij de Stellers zeeleeuwen. Dit hotel huisvest ook de Paddling Bear Suites met een opmerkelijke authenticiteit, natuurlijke stijl en comfort. Alle suites hebben een groot terras met uitzicht op de residentie van Stellers zeeleeuwen.

Onderwaterhotel Pairi Daiza

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole