Geurkaarsen
Spread the love

Geurkaarsen zijn populair. Ze brengen extra sfeer en gezelligheid in huis. Maar ze doen meer dan dat. Wist je dat de juiste geurkaarsen je gezondheid positief beïnvloeden? Ze ontspannen en voorkomen stress. Stress is een belangrijke oorzaak van allerlei vervelende gezondheidsproblemen. Wist je dat het een belangrijke oorzaak is van overgewicht?

Wat betekenen geurkaarsen voor onze gezondheid?

Nadat ze een hele tijd in de vergeethoek raakten, zijn geurkaarsen aan en flinke opmars bezig. Ze geven niet alleen extra licht. De juist gekozen kaarsen verbeteren ons humeur en hebben een gunstige invloed op onze gezondheid. Maar dit soort kaarsen doen veel meer dan onze woning verlichten en goed laten ruiken. Ze zorgen niet alleen voor de juiste sfeer en ambiance in huis. Wist je dat de juist gekozen kaars zelfs je gezondheid verbeteren?

Kies de geurkaarsen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Geurkaarsen zijn een echte meerwaarde voor je interieur

Een gezellig flikkerende kaars maakt je interieur milder, zachter, warmer en vooral gezelliger. Geurkaarsen plaats je waar je zelf wilt. Niet alleen in je woonkamer. Zelfs in je slaapkamer en op je badkamer kunnen we wonderen doen. Ze zorgen er voor waar wellness-gevoel in je badkamer. Kaarsen brengen je zelfs in een romantische stemming. Geurkaarsen voorkomen zelfs nare geurtjes, zoals in de keuken.

Geurkaarsen brengen leuke herinneringen terug

Er werd al heel wat onderzoek gedaan naar de invloed van dit soort kaarsen op onze (mentale) gezondheid. Daaruit blijkt dat geuren zowel emoties als allerlei herinneringen op een onverklaarbare manier met elkaar verbonden zijn. Hierdoor vereenzelvigen we een bepaalde geur met een specifiek moment in ons leven. Dat betekent deze kaarsen ons helpen om specifieke herinneringen. Zo verbeteren ze tegelijk ons wooncomfort.

Geurkaarsen verbeteren ons humeur

Onze geestelijke gezondheid vraagt steeds meer aandacht. Nu blijkt dat geurkaarsen ons helpen om een positieve sfeer en een gevoel van welzijn te scheppen. Dit soort kaarsen verbeteren ons humeur. Bloemengeuren zoals rozen, lavendel en jasmijn kalmeren en ontspannen.

Geurkaarsen beïnvloeden onze hormonen

Geurkaarsen bevatten allerlei etherische oliën. Daarvan is wetenschappelijk bewezen dat ze onze hormonen beïnvloeden. Deze etherische oliën kalmeren en ontspannen niet alleen. Ze helpen ook om stress te voorkomen of te verminderen. Stress is vaak oorzaak van overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen zoals:

  • Te veel buikvet
  • Te veel buikvet
  • Diabetes
  • Hoge bloeddruk
  • Een onevenwichtig cholesterolgehalte
  • Te veel vet of triglyceriden in ons bloed
  • Verstoorde hormonen
  • Aderverkalking en hart- en vaatziekten
  • Aderverkalking en hart- en vaatziekten

Zoals je kunt lezen, zijn geurkaarsen veel meer dan alleen een bron van licht. Ze zorgen niet alleen voor een aangename sfeer in huis. Deze welriekende kaarsen kunnen zelfs je humeur, je stemming en je emoties positief beïnvloeden. En dat niet alleen. Dankzij hun ontspannende werking maken ze je zelfs stressbestendiger.

Goede geurkaarsen

Dé vraag is uiteraard wat we onder goede reukkaarsen verstaan. Let bij de aankoop ervan vooral op:

Hun brandtijd

Hoe langer de brandtijd van je geurkaars, hoe meer plezier Je er aan hebt. Let bij je keuze van geurkaarsen dus zeker op hun brandtijd. Die brandtijd wordt door meerdere factoren beïnvloed. Vooral door de kwaliteit van hun was, hun hoeveelheid toegevoegde stoffen zoals geurstoffen en geurhouders, kleurstoffen en pigmenten, en zowel de vorm als grootte van de kaars.

Geurkaarsen van goede kwaliteit zijn veilig

Kaarsen met minderwaardige stoffen en een wankele lont zorgen voor een ongelijkmatige verbranding. Zo kunnen ze was achterlaten. Een te hoge concentratie toegevoegde stoffen kan de lont verstoppen en zo een zwak en sissende licht verspreiden geven. Te veel brandbare stoffen kunnen gevaarlijk zijn. Goede kaarsen hebben een langdurige vlam, zorgen voor weinig roet en verspreiden een aangename en gelijkmatige geur.

Een goede was voor je geurkaarsen

De kwaliteit van de was is belangrijk voor een goede kaars. De beste materialen zijn ongetwijfeld palmolie, plantaardige olie, minerale olie zoals paraffine, kokosolie, soja en bijenwas.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.