Term verwijderen: Welk camerasysteem kopen Welk camerasysteem kopen

Welk camerasysteem kopen voor eigen veiligheid en beveiliging van je eigendommen

Spread the love

Welk camerasysteem kopen voor eigen veiligheid en om inbrekers buiten te houden? Nu steeds meer landgenoten slachtoffer worden van woninginbraken krijgen we die vraag vaak voorgeschoteld. Het is een goede beslissing om je huis of bedrijfspand goed te beveiligen tegen diefstal en vandalisme. Het beste camerasysteem kiezen dat aan je leef- en woonomgeving voldoet, doe je best online. Om een goede keuze te maken zul je met enkele belangrijke factoren moeten rekening houden. Wil je bijvoorbeeld een camerasysteem kopen of huren en op wat moet je letten voor de beste keuze?

Wat is een goede beveiligingscamera?

Voor rijwoningen is een set camera’s met vier camera’s voldoende. Woon je in een vrijstaande woning of wil je bijvoorbeeld ook je garage beveiligen? Dan is een systeem met acht camera’s een betere keuze. Je kunt ook kiezen voor een camera met vier camera’s, en eventueel een vijfde losse camera. Ook als je een kleinere kijkhoek wilt gebruiken, zijn meerdere camera’s sterk aangeraden. Als je een groot gebied of veel verschillende objecten wilt bewaken, heb je minstens 16 camera’s nodig. Deze worden meestal gebruikt om grote gebieden of schuren en magazijnen te beschermen.

Draadloos camerasysteem of niet?

Heb je een draadloos apparaat nodig of een bedrade versie. Geef de voorkeur aan een camerasysteem met 16 camera’s Op deze manier is het veel makkelijker dan de draden van alle camera’s naar de recorder te trekken. In het verleden waren beelden en opnames met draadloze systemen instabiel. Dit is nu meestal achterhaald, maar het gebruik van een bekabeld systeem kan voor extra beveiliging zorgen. Als je een draadloos systeem gebruikt, krijg je te maken met afstandsbeperkingen om storingsvrije beelden te verzenden. Meestal rond de 15-20 meter.

Het aantal pixels van de beveiligingscamera

Hoe hoger het aantal pixels, hoe groter en duidelijker de afbeelding, toch? Het is natuurlijk correct voor stilstaande beelden. Maar meestal is het bij een belangrijke opname een bewegend beeld. Naast megapixels is FPS nog steeds erg belangrijk. Hoe meer beelden per seconde, hoe beter de details zichtbaar zijn in het bewegende beeld. Beveiligingscamera’s schieten doorgaans met 25 of 30 beelden per seconde, maar dit kan ook variëren. Deze specificatie is terug te vinden in de omschrijving van elke beveiligingscamera op de website

Lees ook: Is schoorsteen vegen verplicht en hoe pak je dat best aan?

Moet ik een beveiligingscamera kiezen voor binnen of buiten? Het is belangrijk om vooraf te bepalen of de camera binnen of buiten staat. Alle elektronische apparaten (inclusief andere apparaten dan bewakingscamera’s) hebben IP- codes. Deze code geeft aan in welke mate de apparatuur stofvrij en waterdicht is. Om de camera extern goed te laten werken, heeft de camera minimaal IP67- codering nodig. meer begrijpen?

Welke videorecorder?

Nadat JE heeft bepaald hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om deze afzonderlijk of als set aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat de volledige apparatuur goed op elkaar zijn afgesteld is. De camera heeft voldoende input en opnamecapaciteit.

Wanneer opnemen?

Wanneer zowel overdag en ’s nachts goed opnemen is een infraroodcamera je beste keuze. Dat levert duidelijke nachtopnamen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.