Genieten op de Veluwe
Spread the love

Genieten op De Veluwe doe je zeker in vakantiepark Roompot De Schaapskooi in Epe. Vakantieparken Roompot zijn niet alleen een begrip in Europa. Ze zijn ook erg populair in zowel België als in Nederland. Roompot beheert in Europa maar liefst 125 vakantieparken midden een groene omgeving. Alle parken zijn uitgerust met comfortabele vakantiehuisjes, geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als voor grotere groepen. Roompot staat vooral voor kwaliteit en veiligheid. Een van die Nederlandse parken is Roompot Schaapskooi in Epe, midden het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Genieten van de groene Veluwe doe je in Bospark De Schaapskooi

De Schaapskooi is een gezellig vakantiepark geschikt voor alle leeftijden en zeker voor jonge gezinnen met kinderen. Er is altijd wat te beleven, ook in de winter. Verblijf een dagje tussen alle soorten apen in dierenpark Apenheul in Apeldoorn of bezoek het dolfinarium in Hardwick en Paleis het Loo liggen. En ook in het naburige Epe valt er heel wat te beleven, alleszins genoeg om je nooit te vervelen.

Genieten op de Veluwe in autovrij familiepark

Midden de bossen en de ongerepte natuur van de Veluwe ligt Bospark Roompot Schaapskooi. In dit autovrije en gezellige familiepark staan kinderen centraal. Zij worden er met open armen ontvangen, maar dit vakantiepark Epe is geschikt voor alle leeftijden. Het park telt meerdere speeltuinen aangepast aan elke leeftijd. En zelfs bij slecht weer zullen ze er zich nooit vervelen. Dan kunnen ze terecht een ruime recreatiehal, in het binnenzwembad met peutertuin of in de indoorspeeltuin van Roompot Schaapskooi vakantiepark. In de vakantiemaanden zet De Kinderclub zijn deuren wagenwijd open. In De Schaapskooi verblijf je comfortabel en kindvriendelijk ingerichte chalets voor vier of zes personen. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er speciaal ingerichte op kindermaat. Na de geleverde ‘inspanningen’ is het lekker verpozen op het gezellige terras of geniet je in het restaurant of de snackbar in het park

Natuurliefhebbers

De Schaapskooi is een ideale verblijfplaats voor natuurliefhebbers. Vanuit je chalet loop je zo in het bos met meerdere fiets- en wandelroutes dwars door De Veluwe. Fietsen huur je in De Schaapskooi.

Wilde dieren spotten in natuurpark De Hoge Veluwe

Niet alleen in het park maar ook rondom De Schaapskooi valt er heel wat moois te ontdekken. Bospark de Schaapskooi dankt zijn naam aan de prachtige groene omgeving van het waardevolle Natuurpark De Hoge Veluwe. Je maakt er van nabij kennis met edelherten en wilde zwijnen. Het landschap is veranderlijk, met zandstromen, moerassen en dichte bossen. In deze omgeving kom je helemaal tot rust. Maar voor ook voor actieve vakantiegangers is er hier heel wat te doen. Er zijn mountainbike- en klimcursussen en het 360 kilometer lang teugelpad, de “Veluweroute”. Voor kinderen is er natuurlijk niets leuker dan rennen in de bossen, spelen in het zand en wilde dieren spotten. Andere bezienswaardigheden van Natuurpark De Hoge Veluwe die een bezoek meer dan waard zijn:

  • Jachthuis Sint Hubertus
  • Kröller-Müller Museum
  • Zandverstuiving De Pollen 
  • Wildobservatieplaats Wildbaanweg

Een dagje tussen de apen in Apenheul Apeldoorn

Een boeiend dagje uit voor het ganse gezind is ongetwijfeld een verblijf tussen de apen van Apenheul in Apeldoorn waar meer dan 300 apen gehuisvest zijn. Ruim honderd daarvan lopen er vrij rond. Gorilla’s en orang-oetans verblijven gelukkig op een veilige afstand op hun eigen eiland. Topattractie is het zoeken van verdwaalde apen met het ganse gezin, maar dat doe je dan wel op eigen verantwoordelijkheid.

Burgers Zoo

Dierenliefhebbers kunnen ook naar het naburige Burgers Zoo, met zijn oppervlakte van ruim 45 hectare een van de grootse dierentuinen van Nederland. Je maakt er kennis met maar liefst 3000 dieren waaronder apen, olifanten, zeeleeuwen, pinguïns, roofdieren en vele vogels. Ze zijn ondergebracht in de verschillende ‘ecodisplays’, een nagebootste natuurlijke leefomgeving van de dieren. Als een echte ontdekkingsreiziger maak je er kennis met de geheimen van het tropisch regenwouden, de Savanne, een woestijnvlakte, een koraalrif en de grootste overdekte mangrove ter wereld. Terwijl de kids hun hart ophalen in de speeltuinen aangepast aan elke leeftijd genieten ouder, oma en opa vanop het gezellige terras van een schitterend uitzicht.

Walibi voor de waaghalzen

En voor de echte waaghalzen ligt attractiepark Walibi op minder dan een half uur rijden van Bospark Schaapskooi waar zoveel te beleven valt dat je er zeker niet zult vervelen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.