Een zweefparasol kopen
Spread the love
Een zweefparasol kopen is in. Dit type parasol wordt van jaar tot jaar populairder. Hij zorgt dan ook voor vele voordelen. Hij zorgt vooral voor meer schaduw en is makkelijk op te bergen zodat hij zelden in de weg staat. Veel hangt uiteraard af van de gekozen soort zweefparasol en van zijn kwaliteit. Een goedkope parasol is vaak onhandig om in te klappen en instabiel. Hij beschermt vaak ook onvoldoende tegen zon en regen. Om de juiste zweefparasol te kopen moet je zeker met enkele belangrijke factoren rekening houden.  

Op wat moet je precies letten bij een zweefparasol kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe parasol voor in je tuin? Fan heb je de keuze uit meerdere soorten, materialen, uitvoeringen, en afmetingen. Je zult een keuze moeten maken tussen een stok- en een zweefparasol. Een stokparasol bestaat uit een stof met daar boven op een doek. De stok staat in het midden van het doek, waardoor je heel wat plaats verliest. Met zo een parasol zit je namelijk altijd in het midden van je terras.

Zweefparasol 

Met een zweefparasol heb je daar geen last van. De parasolvoet staat hier namelijk aan de zijkant van je terras. De zweefarm zorgt ervoor dat het doek altijd boven je terras hangt.

Een zweefparasol beschermt maximaal tegen de zon

Om ons te beschermen tegen de schadelijke Uv-stralen van de zon of tegen de regen is een goede parasol onmisbaar. De laatste jaren kopen velen voor een zweefparasol. Toch moet je goed opletten bij het kiezen van dit type tuinparasol. Je vindt ze tegenwoordig in vele materialen, uitvoeringen en prijzen. Goedkope zweefparasols zijn vaak miskopen. Om dat te voorkomen hou je best rekening met enkele belangrijke richtlijnen. 

Een zweefparasol kopen met een aangepaste voet

Een zweefparasol kopen start met het kiezen van een stevige en aangepaste voet. Je hebt de keuze tussen een zware parasol voet. Die weegt gemiddeld 90 kilo. Vind je dit onhandig? Dan kun je hem ook diep ingraven en voorzien van een grondanker.

Een zweefparasol kopen: Meer ruimte en makkelijk te draaien

Een zweefparasol kun je bijna overal in je tuin plaatsen. Hij is vooral geschikt voor kleine tuinen en zweeft als ware boven het terras en je tuinmeubelen. De juiste parasol zorgt voor voldoende schaduw en beschermt je tegen de regen. Het frame plaats je makkelijk naast je tuinmeubelen zodat hij zelden in de weg staat. Zo zorgt hij ook voor extra ruimte. Zweefparasols draaien 360 graden om hun as draaien dus met de zon mee.

Een zweefparasol kopen met een stevige mast

Dit soort parasol hangt aan het uiteinde van een bij voorkeur stevige mast. Die vormt een boog vanaf de zijkant van het terras waardoor er veel druk opstaat. Bespaar dus zeker niet op de kwaliteit van de mast bij een zweefparasol kopen. Een goede parasolmast is zo recht mogelijk en heeft een stevige verbinding met de parasol. Een te zwakke mast buigt bij een hoge belasting door en kan zelfs afbreken.

Een zweefparasol kopen met een Vuil- en waterafstotend doek

Het doek van je parasol beschermt tegen de schadelijke uv- stralen van de zon en tegen regen. Ook het gewicht van het doek is belangrijk. Dat wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter. Een goede kwaliteit doek heeft een minimaal gewicht van 250 gram per vierkante meter. Kies voor een materiaal met een hoge kleurvastheid. Kies voor een kleur dat bij je tuin past.

Met een gebruiksvriendelijk bedieningssysteem

Een zweefparasol kopen met een soepel bedieningssysteem is handig. Het systeem met de bekende schuifknop is weinig gebruiksvriendelijk en zelfs moeilijk te bedienen. Voor een makkelijke en vlotte bediening heb je de keuze tussen een katrol systeem en een liersysteem. Bij de katrol mechanisme trek je de parasol omhoog en omlaag met een touwmechanisme. Bij het liermechanisme draai je aan een hendel. Dit systeem is vooral handig voor personen met weinig spierkracht.

Aangepast onderhoud voor lange levensduur zweefparasol

Voor de lange levensduur van je parasol gebruik je best beschermhoes dat zorgt voor minder onderhoud en verhoogt de kleurvastheid. Smeer de draaihendel regelmatig in voor een vlotte bediening. De parasolvoet kun je makkelijk constant buiten laten staan, die kan tegen een stootje.

Voordelen van een zweefparasol

Naast dit alles zorgt een zweefparasol voor meer voordelen. Een zweefparasol (is):

  • Neemt weinig plaats in beslag
  • Zowel geschikt voor kleine als grote tuinen
  • Gebruiksvriendelijk 
  • Zorgt voor extra ruimte en sfeer in je tuin
  • Beschermt maximaal tegen de schadelijke zonnestralen
  • Makkelijk verstelbaar

Nadelen zweefparasol

Door zijn constructie is een zweefparasol soms minder stevig en stabiel in vergelijking met een klassieke parasol.

Een zweefparasol kopen: grote keuze in afmetingen

Bij een zweefparasol kopen heb je de keuze tussen meerdere maten en afmetingen. Afhankelijk van de beschikbare schaduw oppervlakte in past een bepaald formaat zweefparasol. Daarnaast heeft de mate waarin je de zweefparasol kunt afstellen een belangrijke invloed op de nodige afmeting. Een makkelijk en nauwkeurig regelbare zweefparasol heeft weinig ruimte nodig.

Bespaar nooit op de kwaliteit van je zweefparasol. Kies voor de parasol met de beste prijs-kwaliteitverhouding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole