Voordeur kiezen
Spread the love

Voordeur kiezen is belangrijker dan je denkt. Van de kwaliteit van je voordeur hangt in belangrijke mate je veiligheid af.

Ben je op zoek naar een nieuwe voordeur en nieuwe binnendeuren?

Dat lijkt makkelijker dan je denkt, maar voor je zoektocht start moet je toch met enkele belangrijke factoren rekening houden.

Waar moet je zeker letten voor het kiezen van de beste voor- en binnendeuren?

De juiste voordeur kiezen

De voordeur is het eerste wat bezoekers in detail te zien krijgen van je woning. Het is als het ware het visitekaartje van je huis.

Voordeuren zijn er in meerdere uitvoeringen, modellen, materialen en (trendy) kleuren. Bespaar zeker niet op hun kwaliteit dat zou je wel eens zuur kunnen opbreken.

De kwaliteit van voordeuren is namelijk verrassend groot. Kies de voordeur die bij de bouwstijl van je huis past.

Je uiteindelijke keuze hangt niet alleen van je persoonlijke smaak af. Een goede voordeur is zeker ook veilig om ongewenst bezoek buiten te houden.

Voordeur kiezen: Materiaal voordeur

Voordeuren zijn er in meerdere materiaal. Naast hout is dat vooral kunststof. Houten voordeuren zijn nog altijd populair.

Een houten voordeur met kozijn heeft een warme uitstraling en geeft je woning een persoonlijke toets. Hout vraagt wel regelmatig een nieuwe beschermlaag.

Je zult ze dus niet alleen moeten schoonmaken met een vochtige microvezeldoek, maar ook regelmatig moeten schilderen.

Deuren uit kunststof zoals pvc zijn naast onderhoudsvriendelijker ook duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden.

Voordeur kiezen: Kies een veilige voordeur

Een goede voordeur is zeker ook een veilige voordeur. Die maakt het inbrekers zo moeilijk mogelijk. Een veilige voordeur is er een met een stalen verstevigingsprofiel, goede en stevige scharnieren en sloten.

Daar betaal je wel iets meer voor, maar ze zorgen voor maximale veiligheid en die is onbetaalbaar. Een goede lock-in gaat lang mee en is belangrijk voor het afsluiten van een woningverzekering.

Deurscharnieren moeten zich in en zeker niet buiten je woning bevinden. de woning bevinden.

Voordeur kiezen: Maar wat met je binnendeuren?

En dan zijn er nog de binnendeuren. Moet het nog gezegd dat houten binnendeuren populair blijven? Houten binnendeuren zijn niet alleen modieus. Ze hebben ook een hoge thermische isolatie.

Ze garanderen doorgaans een goede prijs-kwaliteitverhouding. Houten binnendeuren vragen wel regelmatig een aangepaste beschermlaag met verf, vernis en -of beits. Anders verkleuren onder de invloed van zonlicht.

De mate van verkleuring hangt onder meer af van de gekozen houtsoort.

Combinatie binnendeuren

Heb je het moeilijk met kiezen van de juiste binnendeuren? Dan is de aanschaf van zogenaamde combinatie binnendeuren een goed idee.

In plaats van hout kun je bijvoorbeeld kiezen voor glazen binnendeuren. Die maken kleinere kamers groter.

Glas zorgt tegelijk voor een gezellig en warm gevoel, voor in (kleine) woonkamers.

De juiste kleur voor je binnendeuren

Zorg er voor dat de kleur van je deuren past bij die van je interieur. Een licht of donker interieur bepaalt namelijk de kleur van je binnendeuren.

Dat is ook het geval met hun patroon. Dat maakt een deur duurder en ook waardevoller.

Isolatiewaarde binnendeuren

Een belangrijke factor bij je keuze van je binnendeuren is de isolatiewaarde. Binnen- en buitendeuren die goed isoleren zorgen voor een lagere energierekening.

Op die manier betalen ze op relatief korte termijn zichzelf terug. Hou er rekening mee dat buisvormige deuren een betere geluidsisolatie hebben dan bijvoorbeeld deuren met een honingraat motief.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole