Voordeur kiezen

Voordeur kiezen: op wat zeker letten voor de beste voor- en binnendeuren?

Spread the love

Voordeur kiezen is belangrijker dan je denkt. Van de kwaliteit van je voordeur hangt in belangrijke mate je veiligheid af. Ben je op zoek naar een nieuwe voordeur en nieuwe binnendeuren? Dat lijkt makkelijker dan je denkt, maar voor je zoektocht start moet je toch met enkele belangrijke factoren rekening houden.

Kortom, op wat moet je zeker letten voor het kiezen van de beste voor- en binnendeuren?

De juiste voordeur kiezen

De voordeur is het eerste wat bezoekers van je woning in detail te zien krijgen. Het is als het ware het visitekaartje van je huis. Voordeuren zijn er in meerdere uitvoeringen, modellen, materialen en (trendy) kleuren. Bespaar zeker niet op kwaliteit dat zou je wel eens zuur kunnen opbreken. De kwaliteit van voordeuren is namelijk verrassend groot. Kies de voordeur die bij je past. Je keuze van de beste voordeur hangt niet alleen van je persoonlijke smaak af. Een goede voordeur is zeker ook veilig om ongewenst bezoek buiten te houden.

Voordeur kiezen: Materiaal voordeur

Voordeuren zijn er in meerdere materiaal. Naast hout is dat vooral kunststof. Houten voordeuren zijn nog altijd populair. Ze hebben een warme uitstraling en geven je woning een persoonlijke toets. Een houten voordeur vraagt wel regelmatig een nieuwe beschermlaag. Je zult ze dus niet alleen moeten schoonmaken met een vochtige microvezeldoek, maar ook regelmatig moeten schilderen. Als je een houten voordeur kiest, moet je deze schilderen. Deuren uit kunststof zoals PVC zijn  onderhoudsvriendelijk en duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden.

Voordeur kiezen: Kies een veilige voordeur

Een goede voordeur is zeker ook een veilige voordeur. Die maakt het inbrekers zo moeilijk mogelijk. Een veilige voordeur is er een met een stalen verstevigingsprofiel, goede en stevige scharnieren en sloten. Daar betaal je wel iets meer voor, maar ze zorgen voor maximale veiligheid en die is onbetaalbaar. Een goede lock-in gaat lang mee en is belangrijk voor het afsluiten van een woningverzekering. Deurscharnieren moeten zich in en zeker niet buiten je woning bevinden. de woning bevinden.

Lees ook: Composiet schutting vraagt geen onderhoud en verhoogt je privacy

Voordeur kiezen: Maar wat met je binnendeuren?

En dan zijn er nog de binnendeuren. Moet het nog gezegd dat houten afgewerkte binnendeuren populair blijven? Houten binnendeuren zijn niet alleen modieus. Ze  hebben ook een hoge thermische isolatie. Ze garanderen doorgaans een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bij de meeste houten binnendeuren hoeft u niets meer te doen. Houten binnendeuren vragen wel regelmatig een aangepaste beschermlaag met verf, vernis en- of beits. Houten deuren verkleuren onder de invloed van zonlicht. De mate van verkleuring hangt onder meer af van de gekozen houtsoort.

Combinatie binnendeuren

Heb je het moeilijk met kiezen van de juiste binnendeuren? Dan is de aanschaf van zogenaamde combinatie binnendeuren een goed idee. In plaats van hout kun je bijvoorbeeld kiezen voor glazen binnendeuren. Die maken kleinere kamers groter. Glas zorgt tegelijk voor een gezellig en warm gevoel, voor in (kleine) woonkamers.

De juiste kleur voor je binnendeuren

De kleur van je deuren past bij dat van je interieur. Een licht of donker interieur bepaalt namelijk de kleur van je binnendeuren. Dat is ook het geval met het patroon van je binnendeuren. Het patroon maakt een deur duurder en ook waardevoller.

Ook interessant: Is schoorsteenvegen verplicht en hoe pak je dat best aan?

Isolatiewaarde binnendeuren

Een belangrijke factor bij de keuze van je binnendeuren is de isolatiewaarde. Binnen- en buitendeuren die goed isoleren zorgen voor een lagere energierekening. Op die manier betalen ze op relatief korte termijn zichzelf terug. Buisvormige deuren hebben een betere geluidsisolatie dan bijvoorbeeld deuren met en honingraat motief.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.