Een prefab dakkapel
Spread the love

Een prefab dakkapel brengt meer ruimte en licht op zolder en geeft zo een belangrijke meerwaarde aan je woning. Zo betaald een dakkapel uiteindelijk zichzelf terug. Vaak wordt een dakkapel gebruikt als extra slaapkamer, maar ook als speel- of studeerkamer is zo een dakkapel handig. Bij het plaatsen van een prefab dakkapel hou je best rekening met enkele belangrijke richtlijnen om later ontgoochelingen te voorkomen.

Een prefab dakkapel bouwen zonder vergunning

Voor een prefab dakkapel zonder vergunning moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Een dakkapel plaatsen mét of zonder vergunning wordt vooral bepaald door de gemeente waar je woont en door het uitzicht van je toekomstige dakkapel. Sommige gemeenten hanteren en zogenaamd welstandsbeleid voor een woongebied. Dat beleid gaat vooral over het uitzicht en type van de woningen in het woongebied. Woon je in een gebied met een welstandsbeleid? Dan heb je voor je dakkapel altijd een vergunningplichtig. Een prefab dakkapel bouwen zonder vergunning doet je heel wat besparen op je beschikbaar  budget.

Kies de juiste plaats van je prefab dakkapel

Je kunt je dakkapel of verschillende plaatsen installeren. De plaats hangt vooral af van de vorm en de afmetingen van je dakkapel. Kies de meest praktische plaats met het mooiste uitzicht en het meeste licht. De afmetingen van je dakkapel hangen nauw samen met datgene waarvoor je de extra ruimte gebruikt. Een kantoor of een speel- of studieruimte vraagt nu eenmaal minder plaats dan een slaapkamer.

Het juiste materiaal en model voor je prefab dakkapel

Prefab-dakkapellen zijn beschikbaar in vele materialen. De keuze van het juiste materiaal hangt vooral van je persoonlijke voorkeur af. Je hebt de keuze tussen een dakkapel uit hout en kunststof maar even goed uit bijvoorbeeld zink en in riet. Je zult ook een keuze moeten maken uit dakkapellen met een plat of met een schuin of met een verhoogde nok.

Een prefab dakkapel vraagt een goede isolatie en ventilatie

Zowel een goede dak- en raamisolatie als een enkele ventilatieroosters Zijn onmisbaar. Zorg voor een vergelijkbare isolatiewaarde met die van je woning. Zo gaat er minst warmte verloren. Een goede isolatie zorgt voor een lagere energierekening en dat is goed voor zowel je bankrekening als voor ons leefmilieu.

Ook interessant: Zelf je huis verkopen zonder makelaar zo pak je dit het best aan

Een duurzame dakkapel is onderhoudsvriendelijk 

Een prefab dakkapel zonder vergunning blijft een belangrijke investering. Een goed gekozen dakkapel zorgt voor extra comfort en woonplezier. Bespaar dus zeker niet op kwaliteit. Zowel dakkapellen in hout als in kunststof zijn duurzaam en zorgen voor een lange levensduur. Wanneer je budget het toelaat, is een prefab dakkapel vergunningsvrij  uit kunststof én kunststof ramen. Die vragen weinig of geen onderhoud en gaan minstens 25 jaar mee.

Verzekering prefab dakkapel

Verwittig altijd je verzekeringsmakelaar: en kies voor een zogenaamde opstalverzekering. Bij schade aan zowel je woning als aan je dakkapel wordt die voor de verzekeraar volledig in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Vraag meerdere offertes aan voor je beslist

Beslis niet hals over kop. Eens je weet welke kapel het wordt vraag je meerdere offertes aan bij verschillende ondernemingen. Vergelijk die offertes voor je een definitieve beslissing neemt. Zo kun je heel wat besparen. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar zeker wat je er voor in de plaats krijgt.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole