Autoverzekering afsluiten
Spread the love

Een autoverzekering afsluiten is lang niet zo makkelijk dan je denkt. De keuze aan aanbiedingen en verzekeringsformules is zo groot dat er altijd wel een verzekering is die het best bij je past. Een verplichte Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering of WA vergoedt de schade die je aan derden veroorzaakt. Wil je een ruimere dekking? Dan kun je altijd bijverzekeringen afsluiten.

Waar hou je best allemaal rekening mee voor het afsluiten van de beste autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering is niet alleen de prijs van je nieuwe autoverzekering doorslaggevend. Wat die verzekering dekt en betaalt bij ongeval of schade is minstens even belangrijk.

Kies een verzekering met nieuwwaarde

Ben je op zoek naar de beste verzekering voor je nieuwe of jonge tweedehandsauto? Sluit dan bij voorkeur een ​​verzekering af volgens de zogenaamde inruilmethode. Bij de afhandeling van de schade neemt de verzekeraar in dit geval de nieuwwaarde van je auto over. Dit is vooral natuurlijk belangrijk bij grote schade. Verzekeringsmaatschappijen bieden meestal autoverzekeringen aan met een inruilplan van één jaar. Anderen hanteren een inruil periode van drie jaar. Die twee jaar maken uiteraard een groot verschil. Dit maakt een groot verschil. Aan het einde van de verzekeringsperiode gebruikt de verzekeringsmaatschappij de actuele marktwaarde als basis voor het bepalen van de schade. Andere verzekeringsmaatschappijen betalen extra vergoedingen die hoger zijn dan de huidige marktwaarde, gemiddeld zo’n 10%.

Verzekering ‘eigen risico’ 

Je eigen risico is dat deel van de schade dat je zelf moet betalen. Dan krijg je het bedrag van de schade na aftrek van je eigen risico. Het bedrag van je eigen risico verschilt van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij. Maar sommigen hanteren geen  eigen risico.

Let zeker op de schadesturing

Verzekeraars maken vaak afspraken met bepaalde schadeherstelbedrijven. Laat je je auto herstellen door een bedrijf  dat geen overeenstemming heeft bereikt met je verzekeringsmaatschappij? Dan krijg je meestal geen volledige schadevergoeding. Een verzekering met een hoger eigen risico afsluiten bij een niet-gecontracteerd schadeherstelbedrijf behoort tot de mogelijkheden.

Hou rekening met de jaarlijks afgelegde kilometers 

De premie die je voor je autoverzekering uiteindelijk moet betalen, is ook afhankelijk van het aantal kilometers die je per jaar aflegt. Hoe minder je rijdt, hoe lager die premie. Het heeft dus helemaal geen zin om het aantal afgelegde kilometers zo laag mogelijk in te schatten. De vergoeding bij schade is daardoor waarschijnlijk lager dan de feitelijke situatie.

Autoverzekering afsluiten met de juiste formule

Het afsluiten van een ruimere Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is vaak een goed idee. Zeker bij nieuwe of jonge tweedehands auto’s. Deze verzekeringsformule biedt ook dekking voor schade aan je eigen auto bij diefstal, vandalisme of bij schade veroorzaakt door loslopende dieren en in geval van glasbreuk.

Vergeet de accessoires niet te verzekeren

Standaard accessoires op je nieuwe auto zijn verzekerd. Diegene  accessoires die je zelf installeert of liet installeren moet je aangegeven bij je verzekeraar. Bij schade wordt dan een later geïnstalleerde trekhaak of nieuwe velgen meestal niet vergoed.

Autoverzekering afsluiten met schadeverzekering inzittenden

Volgens deskundigen is het zeker aan te raden om een ​​schadeverzekering af te sluiten voor passagiers. Bij blijvende invaliditeit vergoedt deze verzekering alle werkelijk gemaakte kosten. Ook als je levenslang arbeidsongeschikt bent en dus niet kunt werken.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole