Met hond op vakantie
Spread the love

Met je hond op vakantie is pas een écht avontuur. Als je met enkele belangrijke factoren rekening houdt, is dat perfect mogelijk. Voor je start met de voorbereidingen hou je er best rekening mee dat honden een andere kijk op de wereld dan wij. Hij verlangt vooral naar wandelen, natuur en avontuur. Stilzitten op het strand is niets voor hem. Vakantiebestemmingen met extreem warme of koude temperaturen al ook niet. Kies dus de gouden middenweg, zo maak  je iedereen tevreden.  Trel je ook met je hond op vakantie? Maak het hem dan zoveel mogelijk naar de zin zodat je zelf maximaal geniet van je welverdiende vakantie.  

Met je hond op vakantie, hoe pak je dat het best aan?

Met je hond op vakantie maar eerst naar je dierenarts

Voor je samen met je viervoeter in je auto of op het vliegtuig stapt, raadpleeg je altijd eerst je vertrouwde dierenarts. Die zorgt voor alle nodige vaccins om gezond van zijn vakantie te genieten. Laat hem zeker ook beschermen tegen alle mogelijke parasieten, dé kwelduivels van je hond op vakantie. Wacht met je bezoek aan de dierenarts niet te lang. Heel wat inentingen moet hij namelijk enkele weken voor het vertrek krijgen. Een grondige check-up kan zeker ook geen kwaad. Zo wordt het duidelijk of hij fit genoeg is om te vertrekken. Neem ook altijd een middel tegen reisziekte mee.

Met je hond op vakantie: in een reistas of in een reisbench?

Hoe reist je hond met je mee, in een reistas of in een reisbench? Geef je dier de nodige tijd om eraan te wennen. Dat is ook het geval voor het gebruik van een aangepaste autogordel.

Lees ook: Bezienswaardigheden van Den Haag die je zeker moet bezoeken

Met je hond op vakantie: Zorg voor zijn comfort én veiligheid 

Je hond heeft net als jij nood aan comfort en veiligheid tijdens zijn reis naar je vakantiebestemming. Of je met de auto of met het vliegtuig gaat, maakt eigenlijk geen enkel verschil uit. Vertrek je met de auto en vervoer je de hond in de koffer? Zorg dan dat er geen valiezen tegen of op hem kunnen vallen én dat hij je niet stoort tijdens de rit. Pas de temperatuur in je auto aan want honden verdragen geen warmte. Dat is zeker het geval voor hondenrassen met een korte snuit. Zorg voor voldoende haltes onderweg, zowel voor jezelf als voor je hond.

Op vakantie met het vliegtuig

Reis je met het vliegtuig? Maak dan voor je vertrek een lange wandeling zodat hij zijn overtollige energie kwijt kan. Maak een wandeling met je hond tijdens een eventuele overstap. De meeste vliegvelden zijn namelijk uitgerust met een zogenaamde pet reliëf area.

Vergeet de nodige documenten niet

Met je hond op vakantie is mogelijk als je alle nodige reisdocumenten bij je hebt. Vergeet zeker niet zijn:

  • Verplicht paspoort
  • Gezondheidsboekje
  • Aangepaste voeding en snacks
  • Een EHBO- kit en zeker een tekentang
  • Speeltjes
  • Een diervriendelijk leiband of een harnasje
  • Voldoende poepzakjes
  • Een koelmat

Zorg ook voor voldoende vers water.

Lees ook: Vakantie in Frankrijk bestemming voor alle leeftijden en alle seizoenen

Vermijd zoveel mogelijk stress

Dat geldt niet alleen voor je hond, maar zeker ook voor jezelf en de andere reisgenoten. Neem enkele vertrouwde spullen en speeltjes mee. Dat zorgt voor meer rust. We denken hierbij in de eerste plaats aan zijn vertrouwde voeding en aan zijn vertrouwd deken of mande van thuis. Enkele speeltjes met een vertrouwde geur zal hem zeker ook kalmeren.

Blijf zoveel mogelijk bij hem

Eens op jullie bestemming laat je de hond zo weinig mogelijk alleen. Een nieuwe omgeving werkt vaak beangstigend kan beangstigend. Laat hem zeker de eerste dagen zo weinig mogelijk alleen en geef hem een gezellig slaapplekje.

Met je hond op vakantie: doe zoveel mogelijk samen

Trek er dus zoveel mogelijk op uit. Zo zorg je voor maximale quality-time voor gans je gezelschap. Maak regelmatig wandelingen samen, verken de buurt waar je verblijft, speel en sport met hem. Laat je hond nooit dingen doen die hij niet leuk vindt.

Naamplaatje

Zorg dat je hond altijd het adres en telefoonnummer van je verblijfplaats met zich meedraagt. Als je hond toch verloren loopt kunnen zijn vonders je altijd contacteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole