Dubbel glas bespaart energiekosten

Dubbel glas bespaart energiekosten

Spread the love

Dubbel glas bespaart energiekosten. Is je huis nog altijd uitgerust met enkel glas? Dan wordt het hoog tijd om dat minstens door dubbel glas te vervangen. Dat zorgt voor een betere isolatie. Het houdt de warmte binnen en de koude buiten, waardoor je verbruik van dure energie sterk zakt. Zo win je de investering van dubbel glas zetten al vlug terug. Maar dubbel glas is niet alleen goed voor je bankrekening.

Wat zijn de voordelen van dubbel glas

Dubbel glas is samengesteld uit minstens twee luchtdichte glasplaten. Die zijn met elkaar verbonden door een strip. Tussen deze glasplaten bevindt zich gedroogde lucht of edelgas. Zo ontstaat een isolerende spouw, wat de isolerende werking vergroot.

Dubbel glas voorkomt condens

Dubbel glas voorkomt de ontwikkeling van condensatie. Dat dankt het aan de aanwezigheid van lucht of gas tussen de twee glasplaten. De koude buitenlucht lucht koelt de lucht in spouw tussen de glasplaten. De hogere warmteweerstand van lucht zorgt ervoor dat er minder kostbare energie (warmte) verloren gaat en er minder koude lucht binnenkomt. Dat zorgt voor een aangename kamertemperatuur in alle seizoenen.

Circulatie vermindert warmteoverdracht 

Daar zorgt het verplaatsen van de warmte door het rouleren van lucht tussen de twee glasplaten voor. Wanneer de tussenruimte tussen de glazen platen gevuld is met zwaardere edelgassen zal de warmteoverdracht door convectie verminderen. Dat verbetert op zijn beurt de isolatie, vermindert je energieverbruik en verhoogt het wooncomfort.

Dubbel glas verhoogt je wooncomfort

Dubbel glas zorgt voor een aangename kamertemperatuur zonder extra verwarmingskosten. Het voorkomt de vorming van condens aan de binnenzijde. Dubbel glas verhoogt ook je veiligheid, want inbraakwerend.

Dubbel glas vermindert je verwarmingskosten

Daardoor de warmte langer binnenshuis blijft verbruik je minder gas waardoor je energiefactuur aanzienlijk daalt. De plaatsing van dubbel glas is een extra investering. Met de lagere verwarmingskosten verdient dubbel glas op maximaal zeven jaar zichzelf terug. Dubbel glas verhoogt de waarde van je huis dankzij een beter energielabel.

Milieuvriendelijk

Met dubbel glas zetten bespaar je niet alleen op je brandstoffen. Je verkleint meteen ook de schadelijke CO2-uitstoot, de belangrijkste oorzaak van onze klimaatveranderingen. Isolatieglas is duurzaam door het gebruik van natuurlijke grondstoffen. De gebruikte edelgassen en coatings als extra isolatiemateriaal zijn onschadelijk, zowel voor onze eigen gezondheid als voor ons leefmilieu. Daar bovenop is dit dubbel glas brandveilig en inbraakwerend.

Dubbel glas geeft meer waarde aan je woning 

Dubbel glas bespaart energiekosten en geeft je woning een beter energielabel, waardoor de energielasten aanzienlijk worden verlaagd.

Hoogrendementsglas

Ondertussen worden woningen, zoals bij nieuwbouw als renovatie, steeds vaker uitgerust met hoogrendementsglas. Dit hoogwaardig glas heeft aan de binnenzijde van de glasplaten een isolerend. Voor een nog betere isolatie wordt de ontstane luchtspouw almaar vaker gevuld met een edelgas, vooral argon, of een mengeling van edelgassen. Deze edelgassen isoleren beter dan droge lucht. De extra coating houdt de warmte langer binnen en de koude buiten.

De kwaliteit van isolerend glas

De kwaliteit van isolerend dubbel en driedubbel glas wordt weergegeven met een Ug-waarde. Vergeleken met enkel glas ligt deze Ug-waarde van dubbel glas maar liefst tweemaal hoger. Hoogrendementsglas doet het nog beter. Je kunt nu zelfs kiezen voor drievoudig hoogrendementsglas met een extreem lage Ug-waarde.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.