Besparen op je energierekening
Spread the love

Besparen op je energierekening kan op vele manieren. Een ervan is het plaatsen van dubbel en, nog beter, van driedubbel glas. Zelfs als je ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kun je zo heel wat besparen op je energierekening. Je bespaart ermee op je stookkosten en dat is niet alleen voordelig voor je energiefactuur, maar ook voor ons leefmilieu. Daarnaast zorgt driedubbel voor een aangenamer woonklimaat.  Zo betaalt driedubbel glas op relatief korte tijd zichzelf terug. 

Waar hou je best rekening bij het plaatsen van driedubbel glas?

Omdat onze energierekening gestaag oploopt en voor velen onbetaalbaar wordt, neemt het belang van een goede isolatie sterk toe. Daarbij speelt de juiste beglazing een belangrijke rol. De plaatsen van dubbele en meer en meer van driedubbele beglazing wint meer en meer aan populariteit. Maar wat verstaan we aan driedubbele beglazing?

Wat is driedubbele beglazing?

Driedubbel glas, triple glas of HR+++ is samengesteld uit drie lagen glas met daartussen spouwen die een isolerend gas en speciale coating bevatten. Met een gemiddelde isolatiewaarde vab 0,6 W/m²K voldoet dit driedubbel glas aan de strengste standaard normen. Driedubbele beglazing is dus zeker een goede keuze als je zoveel mogelijk op je energierekening wilt besparen en energiebewust wilt wonen, bijvoorbeeld in een passiefhuis. Vergeleken met dubbel glas, bespaar je met dit driedubbel glas nog veel meer op je energiefactuur. Driedubbel glas is ook een uitstekende geluidsisolator. Het zorgt in alle seizoenen voor een aangenaam binnenklimaat zonder storende geluiden van buiten af.

Besparen op je energierekening: Soorten isolerend glas

Isolerend glas bestaat in meerdere soorten met andere isolatiewaarden. Zo maken we het onderscheid tussen dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas, triple of driedubbel glas, glas voorzetramen en monumentenglas.

Tot 300 euro besparen op je energierekening met driedubbel glas 

Dat je met driedubbel glas in een eengezinswoning jaarlijks tot gemiddeld 300 euro en meer op je energierekening kunt besparen is ongetwijfeld het aantrekkelijkste voordeel om  dit soort glas je installeren. Hoe hoger de isolatiewaarde van driedubbel glas, hoe meer je zult besparen.

Zoveel besparen op je energierekening met driedubbel glas:

 • In rijwoning: 280 euro
 • Hoekwoning: 320 euro
 • Twee onder één kap woning: 360 euro
 • Vrijstaande woning: 380 euro

Andere voordelen van driedubbel glas:

 • Is het soort beglazing met de hoogste isolatiewaarde
 • Verhoogd je wooncomfort.
 • Zorgt voor een aangenaam binnenhuisklimaat, zowel in de winter als in de zomer
 • Verlaagt je energierekening aanzienlijk
 • Driedubbel glas is ook een uitstekende geluidsisolator

Wat zijn de nadelen van triple glas?

De enkele nadelen van driedubbel glas wegen gelukkig niet op tegen de voordelen. Driedubbel glas:

 • Vraagt een goede ventilatie
 • Veroorzaakt condensatie aan de buitenkant: dat zorgt ervoor dat je niet naar buiten kunt kijken. De plaatsing van een ventilatierooster kan daaraan verhelpen
 • Past zelden of noot in bestaande kozijnen
  Zorgt voor minder lichtinval 

Driedubbel glas is niet geschikt voor alle raamkozijnen

Driedubbel glas bestaat uit een extra glasplaat en spouw. Daardoor is dit soort glas dikker en zwaarder dan bijvoorbeeld dubbel glas. De dikte van dit driedubbel glas varieert van 28 tot 40 millimeter breed. Daardoor is het per vierkante meter tien kilogram zwaarder dan dubbelglas. Dat zorgt ervoor dat niet alle raamkozijnen geschikt zijn voor het plaatsen van driedubbel glas in bestaande woningen is voor triple glas. Nieuwbouwwoningen bevatten al, of zijn berekend op driedubbel glas.Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.