De juiste terrasverwarmer kiezen

De juiste terrasverwarmer kiezen: Hoe pak je dat best aan?

Spread the love

De juiste terrasverwarmer kiezen is belangrijker dan je denkt. Zeker nu we steeds meer tijd doorbrengen in onze tuin. Zeker in het voorjaar koelt het razendsnel of, en kan het nog koel worden. Wil je zoveel mogelijk van je tuin en/of terras genieten, dan biedt een terrasverwarmer uitkomst. Met onze verhoogde belangstelling voor het buitenleven, werd het gamma terrasverwarmers steeds groter. Het is dan ook niet gemakkelijk de beste verwarmer voor je tuin of terras te vinden.

Waarmee hou je best rekening bij het kiezen van de juiste terrasverwarmer?

Wil je zo vroeg mogelijk van je terras genieten, dan is een terrasverwarmer voor de koele avonden een uitstekend alternatief. Je vooraf degelijk informeren over de vele mogelijkheden is dan ook zeker niet misplaatst. Worden het tuinfakkels, een terrasverwarmer op gas of is een elektrische heater die je eenvoudig aan de muur kunt bevestigen voor je het geschiktst? Kortom, op wat moet je letten om de terrasverwarmer met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden? Je hebt niet alleen een keuze te maken tussen de verschillende manieren van verwarmen. Terrasverwarmers zijn er in alle modellen, materialen en prijzen. En uiteraard staat de veiligheid van een terrasverwarmer vooraan.

De juiste terrasverwarmer kiezen: een veilige terrasverwarmer

Kies in de eerste plaats een stabiele en veilige terrasverwarmer. Staande terrasverwarmers die je ook op je terrastafel kunt plaatsen, zijn het eenvoudigst. Kies je voor zo’n staande terrasverwarmer zorg voor een zo stabiel mogelijke plaats. Hoeveel plaats heb je voor je terrasverwarmer? Kies je een staand model, dan moet je rekening houden met een hoogte die varieert tussen één en  twee meter. Een tafelmodel is vooral geschikt voor een beperkte ruimte. Je hebt al een tafelmodel vanaf een hoogte van een halve meter. Zo’n tafelmodel heeft dan ook een lagere verwarmingscapaciteit. Een heater kun je in je terrasparasol bevestigen, maar kan in vele gevallen ook tegen de muur worden geïnstalleerd. Omgekeerd, een muurmodel aan je parasol bevestigen is geen aanrader. Deze verwarmers zorgen dikwijls voor té hoge temperaturen met rampzalige gevolgen voor je parasol.

Lees ook: Een veranda geeft sfeer en extra waarde aan je woning

Verwarmen met gas of elektriciteit?

Bij de aankoop van een terrasverwarmer moet je ook kiezen tussen een verwarmer op gas of een op elektriciteit. Terrasverwarmers op gas werken op butaan of propaangas. In de voet van de verwarmer is een opbergplaats voor de gasfles voorzien, zodat deze het esthetisch uitzicht van je verwarmer niet verstoord. Een elektrische heater is iets duurder in gebruik. Deze meerkost maakt hij ruimschoots goed dankzij zijn hoger rendement, wat hem uiteindelijk goedkoper in gebruikmaakt dan een gasverwarmer.

Infraroodlamp voor zo goed mogelijk rendement

Zowel een terrasverwarmer als een heater werken met een infraroodlamp, waarvan de stralen onzichtbaar zijn voor het blote oog. Meestal is deze infraroodlamp gevuld met halogeen gas, terwijl de buitenkant uit kwartsglas is gemaakt. Deze combinatie zorgt het hoogste rendement. Plaats je terrasverwarmer steeds op een windvrije plaats. Wind verlaagt de omgevingstemperatuur, en dat is dure energieverspilling.

De juiste terrasverwarmer kiezen met het beste Vermogen 

Bij je keuze van terrasverwarmer zijn niet alleen het ontwerp en de plaatsing belangrijk. Zijn vermogen is minstens even belangrijk. Hoe groter zijn vermogen, hoe meer warmte en hoe hoger je energierekening.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.