De juiste terrasverwarmer kiezen
Spread the love

De juiste terrasverwarmer kiezen doet je langer genieten van je mooi aangelegde tuin. En dit zowel in het voor- als in het najaar. Breng je ook meer en meer tijd door in je tuin? Dan is een goede terrasverwarmer eigenlijk onmisbaar. De keuze aan terrasverwarmer is zo groot dat de juiste terrasverwarmer kiezen er niet makkelijker op wordt. 

Waar moet ja allemaal op letten om de juiste terrasverwarmer te kiezen?

Van het vroege voorjaar tot het najaar genieten van je tuin en dat vanop je terras of balkon? Dan kun je niet zonder een goede terrasverwarmer. Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers. Van eenvoudige tuinfakkels tot terrasverwarmers op gas tot elektrische heaters die je gewoon aan de muur kunt hangen. Naast verschillende verwarmingsmethoden zijn terrasverwarmers er in vele modellen, materialen en prijzen. En uiteraard staat de veiligheid van uw terrasverwarmer voorop.

Onze selectie van de beste terrasverwarmers.

De juiste terrasverwarmer kiezen: een veilige terrasverwarmer

De juiste terrasverwarmer is in de eerste plaats stabiel en veilig. De eenvoudigste terrasverwarmers zijn de staande modellen. Die kun je makkelijk op je terrastafel plaatsen. Kies je voor zo’n staande terrasverwarmer? Geef die dan een stabiele plaats zodat hij niet makkelijk omvalt. Belangrijk is ook de beschikbare plaats voor je terrasverwarmer. Voor een staand model hou je best rekening met een hoogte die varieert tussen één en twee meter.

Kleinere verwarmingscapaciteit

Een tafelmodel is namelijk alleen geschikt voor een beperkte plaats. Er zijn al tafelmodellen terrasverwarmers vanaf een hoogte van een halve meter. Die hebben uiteraard een lagere verwarmingscapaciteit dan grotere verwarmers.

Heaters vragen weinig plaats

Die kun je zelfs aan je terrasparasol bevestigen, of gewoon tegen een muur installeren. Omgekeerd, een muurmodel aan je parasol bevestigen is geen aanrader. Deze terrasverwarmers zorgen vaak voor té hoge temperaturen met rampzalige gevolgen voor je parasol.

Lees ook: Een veranda geeft sfeer en extra waarde aan je woning

De juiste terrasverwarmer kiezen: op gas of elektriciteit?

Gaat je voorkeur naar een terrasverwarmer op gas of een op elektriciteit? Terrasverwarmers op gas werken op butaan of op propaangas. In de voet van de verwarmer is een opbergplaats voor de gasfles voorzien. Die zal het esthetisch uitzicht van je verwarmer zeker niet verstoren. Een elektrische heater is iets duurder in gebruik. Deze meerkost maakt hij ruimschoots goed dankzij zijn hoger rendement. Dat zorgt voor een lager gebruik, zodat hij zijn hogere kostprijs al vlug terugverdient.

Infraroodlamp voor maximaal rendement

Zowel een terrasverwarmer als een heater werken met een infraroodlamp, waarvan de stralen onzichtbaar zijn voor het blote oog. Meestal is deze infraroodlamp gevuld met halogeen gas, terwijl de buitenkant uit kwartsglas is gemaakt. Deze combinatie zorgt het hoogste rendement. Plaats je terrasverwarmer steeds op een windvrije plaats. Wind verlaagt de omgevingstemperatuur, en dat is dure energieverspilling.

De juiste terrasverwarmer kiezen met het beste Vermogen

Bij je keuze van terrasverwarmer zijn niet alleen het ontwerp en de plaatsing belangrijk. Zijn vermogen is minstens even belangrijk. Hoe groter zijn vermogen, hoe meer warmte en hoe hoger je energierekening.

Onze selectie van de beste terrasverwarmers.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole