Boxsprings
Spread the love

Boxsprings zijn populairder dan ooit. Daar zijn vele redenen voor. Ze zorgen namelijk voor heel wat voordelen. Ze verhogen je slaapcomfort, verbeteren je slaap en geven meer stijl aan je slaapkamer.

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een comfortabel bed draagt zeker bij aan je slaapkwaliteit.

In deze blog hebben we het uitgebreid over de aanschaf van de juiste boxspring. Welke soorten boxsprings zijn beschikbaar en wat zijn de geschikte afmetingen omdat je toekomstige boxspring aan je behoeften voldoet?

Waarom een boxspring aanschaffen?

Uitstekend comfort

Het comfort van een goede boxspring is ongeëvenaard. Ze bestaan namelijk uit verschillende lagen, waaronder een stevige boxspring als basis.

Daar bovenop komt een comfortabele matras en vaak een extra comfortabele topper. Deze structuur biedt ons extra ondersteuning en zachtheid, waardoor je lichaam optimaal wordt ondersteund en drukpunten worden verminderd.

Verbeterde slaapkwaliteit

Het comfort en de ondersteuning van een boxspring verbetert onze slaapkwaliteit. Onze slaap wordt veel minder onderbroken waardoor je uitgeslapen en vol energie je nieuwe dag begint.

Stijlvolle uitstraling

Naast het verhoogde comfort zorgt een boxspring voor een stijlvolle toevoeging aan je slaapkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren en materialen. Zo kies je altijd een boxspring die bij je slaapkamerinterieur past.

Soorten boxsprings

Standaard boxsprings

Deze traditionele boxsprings bestaan uit een houten frame met veren die zorgen voor de nodige ondersteuning.

Ze worden geleverd met een matras en vaak ook met een topper als extra comfort.

Gestoffeerde boxsprings

Deze boxsprings hebben een gestoffeerde buitenkant met een luxueuze uitstraling. Gestoffeerde boxsprings zijn er in verschillende stoffen, zoals fluweel, leer of geweven stof. Die materialen geven je slaapkamer extra stijl.

Elektrisch verstelbare boxsprings

Bij deze boxsprings zijn zowel de rugleuning en- of het voeteneinde elektrisch instellen.

Welke maat boxspring kiezen?

De maat van de boxspring hangt van verschillende factoren. Dat zijn vooral de beschikbare ruimte, de lengte van diegenen die de boxspring zullen gebruiken en van hun persoonlijke voorkeur.

De afmetingen van een boxspring

  • Eenpersoons (90×200 cm): geschikt voor één persoon of voor kinderkamers waar beperkte ruimte beschikbaar is
  • Tweepersoons (140×200 cm, 160×200 cm of 180×200 cm): voor extra slaapcomfort
  • Kingsize (200×200 cm of groter): voor diegenen die meer slaapruimte waarderen

Bij het kiezen van de juiste maat is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van je slaapkamer, de grootte van het bedframe en eventuele andere meubels die je in de kamer wilt plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole