Verhuizen naar het buitenland
Spread the love

Verhuizen naar het buitenland is één groot avontuur en een geweldige uitdaging. Alles is nieuw, niet alleen je woonplaats en je woning maar even goed je professioneel als je sociale leven. Als er kinderen in je gezin zijn wordt de uitdaging nog veel groter. Maar je eerste zorg is uiteraard verhuizen. Ook dat is niet simpel. Je zult met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden om alles vlot te laten verlopen.  Een goede voorbereiding en organisatie is de eerste stap naar een vlotte verhuis naar het buitenland. Maar er is natuurlijk meer dan dat.

Op wat moet je zeker letten wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland?

Een vlotte verhuis naar het buitenland start met een goede planning. Dat is bij een verhuis in eigen land zo, en bij een verhuis naar het buitenland zeker. Een goed contact met je verhuizer garandeert een probleemloze verhuis naar het buitenland. Het moet klikken tussen jou en je verhuizer. Dan verloopt alles veel vlotter. Start liever te vroeg dan te laat met de voorbereiding van je internationale verhuis. Aangepaste verhuisdozen spelen daarbij een belangrijkere rol dan je denkt.

Verhuizen naar het buitenland: zorg tijdig voor alle vergunningen

Voor een internationale verhuis is er heel wat papierwerk nodig. Denk hierbij aan een visum, een werkvergunning of een importvergunning voor he auto bijvoorbeeld. Het aanvragen en verlenen van al deze vergunningen en documenten kost tijd, start tijdig met deze aanvragen. Niets is vervelender dan te moeten wachten op een onmisbaar document. Dat zorgt alleen maar voor verloren tijd waardoor je geplande verhuis zelfs in het gedrang kan komen.

Vergeet de nodige adreswijzigingen niet

Vergeet bij dit alles zeker ook je adreswijzigingen niet. Hou er zeker rekening mee dat je je internetabonnement niet kunt mee verhuizen naar het buitenland.

Bedrijfsverhuizing

Run je hier een bedrijf dan komt daar ook nog eens een internationale bedrijfsverhuizing bij. Daar kun je nooit vroeg genoeg mee beginnen. Een geschikt bedrijfspand in het buitenland zoek je best zelf. Dat voorkomt achteraf hee wat problemen en ontgoochelingen. Zorg er voor dat je tijdig over alle nodige bedrijfsvergunningen en documenten beschikt om in het buitenland je bedrijf te runnen zoals het hoort.

Verhuizen naar het buitenland: prijsoffertes vergelijken 

Verhuizen naar het buitenland is niet goedkoop. Zeker niet wanneer dat gecombineerd wordt met een bedrijfsverhuizing. Vergelijk alle interessante aanbiedingen van zoveel mogelijk internationale verhuizers. Zo kun je heel wat op je budget besparen. Hou er zeker ook rekening mee dat zo een internationale verhuizing anders verloopt dan een verhuis in eigen land. Als je budget het toelaat is een all-in verhuisformule een goed idee. De verhuisfirma neemt je zo alle werk uit handen, van de inpak tot het uitpakken van alle spullen op je nieuwe bestemming.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole