Term verwijderen: Hoeveel kost tanden bleken Hoeveel kost tanden bleken
Spread the love

Hoeveel kost tanden bleken en hoe pak je dat best aan? Velen vragen zich dat af. Ze willen wel wittere tanden voor een kamerbrede glimlacht maar enkele factoren doen hun twijfelen. En vooral de kostprijs van tanden bleken. Velen denken dat tanden bleken duur is, maar dat is gelukkig lang niet altijd het geval. Hou je van witte tanden en een gezonde tandhygiëne? Raadpleeg dan zeker je vertrouwde tandarts. Tanden bleken voor wittere tanden en een gezond gebit en tandvlees is beslist de moeite waard. Naast de kostprijs is ook de manier van tanden bleken belangrijk.

Wat is de beste en meest veilige manier om je tanden te bleken?

Tanden bleken voor wittere tanden en een mooie glimlach kan op vele manieren. Je kunt het zelfs thuis proberen. Het resultaat blijft dan wel onder de verwachtingen. De setjes bevatten namelijk veel te weinig bleekmiddel. Je kunt je tanden ook in een schoonheidssalon of bij de tandarts laten bleken. Deze laatste biedt je maximale zekerheid over het resultaat van tanden bleken.

Ongezond eetpatroon

Hagelwitte tanden en een hemelsbrede glimlach passen in het hedendaagse schoonheidsideaal dat iedereen. Een ongezond eetpatroon is een van de belangrijkste oorzaken van verkleurde tanden. Vooral de aanwezige kleurstoffen in zowel voeding als drank zijn de grootste boosdoeners. Er is ook een verschil tussen uit- en inwendige tandverkleuringen. Deze laatsten zijn het gevolg van verkleurd tandglazuur of van je tandbeen door een afgestorven zenuw. Daar kunnen we spijtig genoeg weinig of niets aan doen. Gelukkig is dat bij uitwendige tandverkleuringen wel het geval. Die zijn vaak het resultaat van het drinken van zwarte koffie, thee of van rode wijn en van overmatig roken. Tanden verkleuren ook door de consumptie van teveel zure voeding en het ontstaan van barstjes in je tandglazuur. Suiker, vlees, vis en zeevruchten, kip en kalkoen, eieren, frisdranken, cafeïne, zuivelproducten, gist, kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers zijn de bekendste zure voedingsmiddelen.

Hoeveel kost tanden bleken met Waterstofperoxide?

Tandartsen gebruiken vooral waterstofperoxide voor het bleken van tanden. Dat is zonder twijfel de meest doeltreffende bleekmiddel voor verkleurde tanden. Waterstofperoxide is een bleekmiddel dat alleen tandartsen mogen gebruiken. De maximale hoeveelheid die ze van deze stof mogen gebruiken voor het bleken van tanden werd wettelijk vastgelegd op zes procent. Die hoeveelheid is niet schadelijk voor de gezondheid van je tanden, op voorwaarde dat je ze maximaal twee keer per jaar laat bleken. Let er wel op dat je tanden geen vaatjes vertonen of je tandvlees niet is ontstoken. In beide gevallen is bleken met waterstofperoxide niet toegelaten.

Lees ook: Wanneer voorjaarsbloembollen planten voor een tuin vol kleur?

Duur behandeling

Hoeveel kost tanden bleken nu eigenlijk? Een behandeling tanden bleken duurt gemiddeld twee uur. Voor zichtbaar resultaat zijn er minstens drie behandelingen nodig. Tanden bleken maakt je tanden maximaal acht tinten witter.

Tanden bleken moet niet zo nodig duur zijn

Hoe duurder tanden bleken hoe witter ze worden? Tanden bleken kan inderdaad duur zijn, maar dat is nog altijd geen garantie op wittere tanden. De prijs voor tanden laten bleken loop vaak op tot 500 euro en meer per sessie. Het kan gelukkig ook anders. Laat je er dus zeker niet door afschrikken. Vraag eerst aan je vertrouwde tandarts welk prijskaartje bij hem vast hangt aan het bleken van tanden. Je vaste tandarts wilt zeker niet het onderste uit de kan. Hij weet dat je hem of haar voor alle behandelingen raadpleegt. Is hij toch te duur voor het bleken van tanden? Dan kun je online nog altijd op zoek naar een goedkopere tandarts. Maar staar je niet blind op de prijs van tanden bleken. Bespaar niet op de kwaliteit van tanden bleken. Dat zou je later wellicht beklagen.

Soort bleekmiddel

Belangrijke vraag is zeker ook met welk middel je tanden worden gebleekt. Dat is meestal waterstofperoxide. Dat mag wettelijk niet meer dan 6 procent waterstofperoxide bevatten.

Lees ook: Vakantiehuis Gardameer huren met zwembad om comfortabel te genieten

Conclusie: Hoeveel kost tanden bleken?

De prijs van tanden laten bleken zegt niets over de kwaliteit. In plaats van naar het prijskaartje, kijk je best naar de manier en met welk bleekmiddel je tanden worden gebleekt. Een bleeksessie hoeft niet zo nodig duur te zijn.

De prijs van tanden bleken thuis

Varieert tussen de 40 en 150 euro, maar is veel minder efficiënt dan je tanden door een tandarts te laten bleken.  De hoeveelheid waterstofperoxide in deze sets om je tanden thuis te bleken bevat maar 0,1% en dat is veel te weinig om echt goed resultaat te krijgen.

Tanden bleken bij de tandarts

Voor tanden bleken door je tandarts mag je rekenen op een kostprijs die schommelt tussen de 150 en 500 euro. Kies ook hier voor tanden bleken met de beste prijs- kwaliteitsverhouding en reken op een gemiddelde kostprijs van 250 euro.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.