De beste traplift
Spread the love

De beste traplift doet je langer zelfstandig wonen. Tijdens je zoektocht naar de beste traplift zul je er versteld van staan hoeveel soorten trapliften er bestaan. Om de beste traplift te kopen zul je met meerdere factoren rekening moeten houden.

Hoe kies je de beste traplift om zo lang mogelijk in je vertrouwde omgeving te kunnen wonen?  

We willen allemaal gezond ouder worden en steeds meer van onze medeburgers slagen daarin. Daarom willen we zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in onze vertrouwde omgeving. Hiervoor moeten we vaak mobiliteitsproblemen overwinnen. Een traplift die past bij je leefgewoonten zal je helpen dit probleem op te lossen.

Trapliften zijn niet goedkoop

Ook al kun je vaak aan een financiële tussenkomst van de overheid rekenen, dan nog is de aankoop van zo een lift toch nog altijd een flinke investering. Het groeiende assortiment liften maakt het kiezen van de beste traplift er zeker niet makkelijker op. Door alle interessantste aanbiedingen te vergelijken maak je makkelijker de juiste keuze en kun je nog heel wat op geplande budget besparen.

Ben je op zoek naar de beste traplift? Vraag dan HIER drie gratis offertes aan!

De beste traplift tijdelijk of definitief gebruiken?

Weet je nu al dat je de lift maar tijdelijk moet gebruiken? Dan kun je je deze best huren of een gebruikte traplift kopen. Een tweedehands traplift vind je makkelijk online. Ze worden meestal goed onderhouden.

Soorten trapliften

Er zijn veel soorten trapliften dat je altijd wel één vindt die bij je past. Voor je een definitieve beslissing neemt, moet je beslissen waar je de lift wilt installeren. Wil je hem aan de buiten- of binnenkant van de trap plaatsen? Is er voldoende ruimte om dit mogelijk te maken? Het kiezen van de beste traplift hangt af van verschillende factoren en van je persoonlijke voorkeuren. Houd er ook rekening mee dat trappen met rondingen binnenin minder scherp zijn en trappen minder steil. Bij rechte trappen is de installatie van de traplift eenvoudiger, minder tijdrovend en dus goedkoper.

De beste traplift kiezen: een traplift aan de buitenkant van je trap

Dit soort lift beweegt langs zogenoemde rails die aan de buitenkant van de trapleuning zijn bevestigd. Hierdoor blijft zoveel mogelijk vrije ruimte behouden zonder dat vervelende breekwerkzaamheden nodig zijn. Het is een grotere investering, maar weegt zeker niet op tegen de vele voordelen. Monorail trapliften zijn geschikt voor montage aan de binnenkant van trappen. Gebruik dubbele rails bij plaatsing langs de buitenzijde.

Modulaire traplift

Deze worden meestal binnen een dag geplaatst. Modulaire liften worden meestal aan aan de binnenkant van trappen geplaatst. Ze zijn samengesteld uit meerdere modules. Die worden één voor één op je trap geplaatst. Modulaire liften worden geleverd met vaste of draaistoelen en zijn makkelijk verplaatsbaar. Dat is vooral handig bij een mogelijke verhuis.

De beste traplift kopen: hier moet je zeker op letten

Bepaal vooraf je budget

Er zijn dus meerdere soorten trapliften beschikbaar in verschillende prijsklassen. Houd bij het kiezen van een specifieke variant rekening met je budget. Hoeveel kun je aan de aankoop van een goede lift besteden? Meestal zijn liften aan de buitenkant van trappen het goedkoopst. Je kunt ook kiezen voor iets duurdere exemplaren met draaibare stoelen. Het voordeel van deze liften is dat deze aangesloten kan worden op zowel rechte trappen als op wenteltrappen.

De beste traplift kopen met dit eenvoudig stappenplan

In sommige gevallen is een traplift aan de binnenzijde van de trap een geschikt alternatief. Ze nemen niet alleen minder ruimte in, maar zijn ook goedkoper. Voor je op zoek gaat naar de beste traplift, aangepast aan je woon- en leefomstandigheden stel je jezelf deze vragen:

  • Wat is je beschikbaar budget?
  • Naar welke soort lift gaat je voorkeur?
  • Vergelijk de diverse liften met een overzichtelijke prijsvergelijkingssite.
  • Op welke overheidssubsidies kun je rekenen? Verleent de gemeente waar je woont een financiële tussenkomst voor de aankoop van een lift? 

De beste traplift kopen: hoeveel trappen heb je écht nodig?

De prijs van een lift hangt niet alleen af ​​van het type, maar ook van het aantal trappen dat je nodig heeft. Voor enkele liften ben je al gauw 15000 tot 20000 euro kwijt. Denk goed na of je echt één of meerdere liften nodig heeft. Het type trap waarop de lift moet worden geïnstalleerd, heeft ook een invloed op zijn prijskaartje. Zo ben je doorgaans minder dan tienduizend euro kwijt voor het plaatsen van een draaitrap.

Welk gewicht moet je traplift dragen?

Dit soort liften moeten veel gewicht kunnen dragen. Dit heeft ook invloed op de prijzen en modellen die je kunt kopen. Er zijn speciale “dikke trappen” op de markt die mensen tot 220 kg kunnen dragen. Deze modellen zijn meestal duurder dan standaardmodellen. Natuurlijk zijn er ook goedkopere toestellen, bijvoorbeeld vanaf 7000 of 8000 euro. Het nadeel is dat goedkope trapliften meestal veel ruimte in beslag nemen.

Vraag HIER Drie gratis en vrijblijvende offertes aan.

Het onderhoud van trapliften

Bespaar zeker niet op zijn kwaliteit als je een traplift wilt kopen. Bij een regelmatig en goed onderhoud, gaat een traplift van goede kwaliteit gaat langer. Laat je je traplift onderhouden door de leverancier van je traplift? Dan betaal je daar gemiddeld daar gemiddeld 450 euro voor. Reken voor het verbruik van je lift nog eens op tweehonderd euro per jaar.

BENL Traplift

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole