Douchecabine kopen
Spread the love

Een douchecabine kopen die bij je levensstijl past, is niet zo eenvoudig als het lijkt. Besloot je een doucheruimte te kopen, maar weet je niet hoe je dat het best aanpakt? Douchecabines zijn er namelijk in verschillende materialen, soorten en uitvoeringen, elk met zijn specifieke voor- en nadelen. Alleen door de vele aanbiedingen met elkaar af te vergelijken maak je de juiste keuze.

Kortom, waar moet op worden gelet bij het kiezen van de juiste doucheruimte?

De doucheruimte is een afgesloten ruimte waarin je kunt douchen. Zo een douchecabine bestaat uit één of meerdere wanden en een deur. Je kunt ook een doucheruimte met achterwand kopen. Omdat alle kanten van de doucheruimte gesloten zijn, kan het water tijdens het douchen in de doucheruimte worden gehouden. Zo blijft de rest van je badkamer schoon en droog.

Wordt het een douchecabine met of zonder douchebak?

Tijdens het douchen staan we recht we in de douchebak. Die zijn geïntegreerd in de vloer van je badkamer. Sommigen kunnen ook op de badkamervloer worden geïnstalleerd. Er zijn zowel vierkante als rechthoekige, vijfhoekige en douchebakken verkrijgbaar. De douchecabine kan direct op de tegelvloer worden geplaatst en heeft een stijlvolle en moderne uitstraling. Indien er geen schuine tegelvloer in je badkamer ligt, kies je best voor een complete doucheruimte met douchebak.

Voordelen van een douchebak

De douchebak heeft veel voordelen. Het belangrijkste is dat ze veilig en comfortabel zijn. De meeste douchebakken zijn gemaakt van gietijzer, kunststof of porselein met een warm oppervlak. De platte douchebak heeft geen treden en is dus zeker geschikt voor mensen met een handicap. De opbouw douchebak onderhoud je eenvoudig. Een eventueel lek makkelijk te repareren.

Een douchecabine kopen met een draai- of een schuifdeur?

Je kunt je douchecabine uitrusten met een douchescherm, een schuif- of een draaideur. Zo voorkom je dat er opspattend water in je badkamer terecht komt. Douches zijn er in vele modellen, maten, uitvoeringen en materialen zoals aluminium, kunststof of glas. De standaard doucheruimte is 90×90 centimeter. Douchecabines voor een kleinere badkamer hebben vaak een oppervlakte van 80×80 centimeter. Zijn de breedte en de diepte van je cabine beperkt? Dan is een schuifdeur of patiodeur je beste keuze. Op deze manier kun je de deur makkelijk openen en sluiten. Is je badkamer kleiner?

Een douchecabine kopen: Een gesloten douchecabine

Een gesloten douchecabine is een doucheruimte zonder achterwand. De cabine bestaat uit één of meerdere wanden en een deur. De douche wordt meestal met een muurprofiel aan de muur bevestigd. Op deze manier sluit de cabine de doucheruimte af met behulp van de wanden. De afgesloten doucheruimte is stijlvol en makkelijk te onderhouden. Houd er rekening mee dat bij gebruik van deze doucheruimte een doucheset en douchebak moeten worden gekocht. Je kunt de doucheruimte ook op de tegelvloer plaatsen.

Een douchecabine kopen: een Complete douchecabine

Dit type douchecabine kun je eigenlijk zo opzetten, alles bestaat al. Je kunt een je gesloten cabine zelfs ook uitrusten met een radio, met sfeerverlichting of met (kleurrijke) sproeiers. Gesloten douchecabines worden dan ook steeds populairder. En een ander voordeel: je gesloten cabine moet niet eens aan de muur gemonteerd worden. Nadeel is wel dat je een complete uitrusting moet kopen, inclusief douches. De cabine kan overal worden geplaatst, zolang er maar water- en afvoerleidingen beschikbaar zijn

Inloopdouche

De inloopdouche heeft geen douchebak en de doucheruimte loopt gelijk met de badkamervloer. Bij inloopdouches worden deuren vaak vervangen door glazen of vrije wanden. De stijlvolle inloopdouche is het geschiktst voor moderne interieurdecoratie. De inloopdouche is eenvoudig te plaatsen. Het kent geen beperking in grootte, kan overal worden geplaatst en is relatief goedkoop.

Online douchecabine kopen

Douchecabines koop je makkelijk online. Je hebt er de grootste keuze met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Online vind je altijd wel een leuke douchecabine aanbieding.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.